D
Deleted member 9456
Guest
Pogledam slucajno na vidzet za ul/dl kad ono radi ul/dl, evo i sad radi a ne znam sta se desava
Poslednja izmena od urednika:
Ja ga uvek gasim tako sto prvo ugasim sve torente a onda iz file menija zavrsim, ovaj put sam se presao, to je tako zapamtio i ostao aktivan. Kad sam posle 2 dana startovao taj distro torent je cucao nevidkljiv u pozadini i samo je onda neko poceo da skida. E sad kad mu dam top ili htop tesko ga je uociti od drugih gluposti koje rade na sistemu, tu je valjda akonadi bio na 100 mesta i u netstat a ja akonadi nit sam ga ukljucio niti imam veze sa njim. Negde sam video u nekom distrou u plasma setovanju on je off.Ниси пажљив, kTorrent не ради кад се угаси него му је default на га клик на х баца у System tray коме је default да сви програми у старту буду или скривени или на ауто. Лепо га стартујеш, одеш на System tray подешавања, подесиш да га увек приказује и онда знаш да ли ради или не. Ја га гасим на System tray икони, лакше ми него да му мењам подешавања да то иде на х па да га понекад и без потребе угасим.
Koristim iz navike, svideo mi se kad sam prvi put probao, mogucnosti setovanja. Ima on to sve sto treba a i sam program ne "gasim" na X nego lepo stopiram sve torente koje sejem a onada iz file menija izadjem iz programa.Podrazumevane postavke svih torrent klijenata koje sam koristio je da se minimizuju na Close (X) a ne gase aplikaciju. Neki te pri prvom "gasenju" obaveste o tome.
Sad, ja taj KTorrent ne koristim jer ne koristim KDE ali svaki ozbiljniji torrent klijent bi trebalo da ima opciju da se podesava koliko dugo ce seeding biti aktivan. Na taj nacin mozes podesiti da se ugasi seeding cim se zavrsi download. Za download moras rucno da ga gasis.
Zasto ne koristite qBittorrent?
sudo killall ktorrent
[sudo] password for lega99:
ktorrent: нисам пронашао процес
Не користим филтер а не разумем ово за пуцање код распакивања. Мислиш на торент фајлове или нешто треће? Иначе користим 2-3 трекера и евентуално некада скидам линухе мада они најчешће иду преко DTA.
I ja koristim istu listu, isto mora rucno kao i u tom uputsvu, nekad je u ktorentu radila automatika i sam skine noviju na odredjeni period koji se definise. Ne blokiram u normalnom saobracaju nista, sve sto se blokira to za mene radi yandex DNS serveri.Možda je bolje onda da koristiš neki drugi metod za blokiranje IP adresa nego da se oslanjaš na IP filtere u torent klijentima.
Ima raznih načina, evo recimo pogledaj ovo :
http://xmodulo.com/block-unwanted-ip-addresses-linux.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari