Šta je novo?

Kućni bioskop?

Overdrive

Poštovan
Učlanjen(a)
17.12.2019
Poena
50
Da li još uvek ima negde da se kupe tzv kućni bioskop plejeri?

Imam neki LG koji ne radi, ali su ostali zvučnici od njega koji mi odgovaraju.

Međutim, to su zvučnici iz 5.1 sistema (ja kotistim samo 2.1) i imaju impdendasu od 3 oma.

Hteo sam da uzmem neki uređaj koji ima u sebi CD, FM i USB i tih stvarčica ima da se nađe, ali su sve predviđene za drugačije zvičnike, pa me interesuje da li negde ima da se kupi nov plejer, bez zvučnika, samo plejer?

Hvala

Screenshot 2022-12-02 at 23.57.06.png

Prekopaj kupujem prodajem, ima sigurno risivera bez zvučnika sa FM, USB, BT. 3 oma je malo specifično.

Prekopaj kupujem prodajem, ima sigurno risivera bez zvučnika sa FM, USB, BT. 3 oma je malo specifično.
Gledao, ali ti risiveri su sve praktično Hi Fi komponente, a one sve idu sa drugačijim zvučnicima. Danas sam bio kod čoveka da pogledam tako nešto i kada sam mu rekao koje zvučnike imam, on reče da je 3 oma loša priča i da može da se dogodi da jedno drugo sprže, pa sad..šta znam. Ovi moji zvučnici čak se i kače na dve neke "štipaljkice" pozadi, nemaju džekove isl, zatim vufer je pasivan..Sve u svemu idealno bi bilo da nađem isto što sam imao, samo novije, ali kao što rekoh, ne prodaju se kao posebne komponente već samo u kompletu sa zvučnicima.

Izgleda da su svi ti 5.1 sistemi nekako optimizovani da rade sa određenim tipom zvučnika, ne i sa onim zvučnicima koji idu sa Hi Fi uređajima

A da pokušaš da popraviš taj što ne radi?

Koji je trenutno najbolji projektor za kućni bioskop na svetu?

Ne znam koji je konkretno najbolji ali meni je želja neki laserski 3LCD koji daje sliku tako što je postavljen desetak centimetara od zida na koji projektuje - nešto ko na slici ...

Mana - cena koja kreće od par hiljada evrića za neki entry model pa znatno naviše za neki bolji.

Prilozi

• images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    5.7 KB · Pregleda: 53
Зависи од буџета али апсолутно најбољи иду неколико десетина кила еура, сони и јвц.

Neograničen je budžet, kupuje čovek koji može da kupi bilo šta.

Onda može da overi sledeći projektor

Prilozi

• Screenshot_20230421_215601_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230421_215601_Samsung Internet.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 36
Dosta besmislene upadice. Imam prijatalja koji je kupio nov stan sa zatvorenom krovnom terasom od 800 m2 na kojoj hoće da napravi kućni bioskop, bazen, saunu itd. Treba mu projektor i zamolio me je da saznam koji je najbolji koji trenutno može da se kupi, pa zbog toga i pitam ovde, očekujući korisne savete, a ne tupave komentare.

Možda bi bolji odgovor bio, šta je najbolji odnos uloženo dobijeno u visokoj klasi.

Neograničen je budžet, kupuje čovek koji može da kupi bilo šta.
Dosta besmislene upadice. Imam prijatalja koji je kupio nov stan sa zatvorenom krovnom terasom od 800 m2 na kojoj hoće da napravi kućni bioskop, bazen, saunu itd. Treba mu projektor i zamolio me je da saznam koji je najbolji koji trenutno može da se kupi, pa zbog toga i pitam ovde, očekujući korisne savete, a ne tupave komentare.
Ako je već tako neka angažuje profesionalce "ključ u ruke", neće ni bazen ni saunu sam raditi, niti će sam kupovati filtere, slavine, ovlaživače vazduha, odvod i sl, pa što bi se oko bioskopa cimao, lepo kaže hoću najbolje, a ljudi koje angažuju neka sve realizuju od građevinskih radova, akustike do opremanja.
Malo je neozbiljno da traži savet na forumu (preko tebe).

upadice su izbrisane

Ako je već tako neka angažuje profesionalce "ključ u ruke", neće ni bazen ni saunu sam raditi, niti će sam kupovati filtere, slavine, ovlaživače vazduha, odvod i sl, pa što bi se oko bioskopa cimao, lepo kaže hoću najbolje, a ljudi koje angažuju neka sve realizuju od građevinskih radova, akustike do opremanja.
Malo je neozbiljno da traži savet na forumu (preko tebe).

A ko bi to mogao da bude u Srbiji?

obavezno obratite pažnju da projektor bude otporan na vlagu i kondenzaciju, koje će pored bazenta biti u izobilju.

Nazad
Vrh Dno