Šta je novo?

Krnjava ge*l memorija

slobomo

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
445
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13T Pro black
Pametni uređaji
Samsung smartwatch
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ustanovio sam da mi jedan modul(kit 2*2gb) ne radi na 1600 i odneo sam memorije u servis(memtest86+ v4.2 kaze da je sve ok u onih 0-9 testova).
Zanima me jel postoji dobra zamena za memoriju koju sam imao ako mi vrate novac posto je vise nigde nema da bi je zamenili a servis cisto sumnjam da tu moze nesto da pomogne. Inace platio sam je u to vreme oko 100e(9700d).
Sta bi ste mi predlozili za 1600mhz a da je 7 ili< za latenciju.
U prodavnici gde sam kupio memoriju kazu da bi mi bila ok
kingston 2*(2*2gb khx1600c7d3x1k2/4gx)

Probaj i vidi dal ta koju ti preporucuju radi kako si ti zamislio. Ako radi to je to, ako ne radi, vrati je ili menjaj za neku drugu.

Evo sad bas trazim za tu memoriju rucno podesavanje vrednosti u bios-u posto mi je ploca 1600(OC), ne mogu nigde da nadjem lol

obrati paznju na oznake kingston modela x sufiks u oznaci oznacava da je namenjen intel-u.

Poslednja izmena:
ispravite me ako gresima ali to x u nazivu memorije ima veze sa laksim podesavanjima na intel platformama i nista vise
Kod:
http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr3.asp#Dual
zna li neko kako mogu da dodjem do SPD podataka za memoriju, konkretno u everestu(ult. v5.50) to ima
ali model koji mi je servis dao na pozajmicu radi kao 1333, tacnije
kingston khx1600c9d3/4g
a za 1600 ni traga ni glasa da pise u SPD-a

Prilozi

• mmm.jpg
    mmm.jpg
    143.9 KB · Pregleda: 40
X u nazivu jeste oznaka za XMP profil koji odgovara intelu,moze da radi i na amd masinama,mada su neki korisnici ovde pisali da im ne radi dobro?!Kome sad tu da se veruje?
Kad je vec ista cena za model sa X oznakom i za model bez te oznake,onda je bolje za AMD uzeti bez oznake!
Tu memoriju moras da overklokujes i da podesis u biosu za tu frekvenciju jer na amd-u fabricki je 1333mhz podrzano.

Sa ovom probnom memorijom sam stavio na 1600 i ostale vrednosti 9 9 9 24(ostalo na [auto]) u biosu ali mi win7 zakuca na pocetku testa za re-evaluaciju sistema. Mislim na onaj test za windows experience index.

Poslednja izmena:
Vrh Dno