A ja se vec ponadao da sam bio jasan i da smo na ovo stavili tacku.
Hajde da prvo ovo pomenem.
Moj reply na tvoj post je bio cist sarkazam. Smejati se necemu sto predstavlja konkretan odgovor na postavljeno pitanje/problem, smatram za vrlo neuljudno. Zbog toga je i moj reply bio takav. Iako je ovo forum i svi smo mi ovde pod nadimcima, pa samim tim i tudje reci nekako imaju manju tezinu i manje pogadjaju, ja bar nikada tako nebih odreagovao.
A sad da predjem na konkretniji deo.
Ocigledno je da nije dobro shvacen razlog ZASTO sam ja predlozio bas to sto sam, kralju, predlozio. A to nije bez znacaja. Da nebih ispao bandoglav, mrgud i svadjalica (jer u zivotu nisam takav), probacu jos jednom, malo opsirnije, da pojasnim razloge.
Tehnika koju sam predlozio ne podrazumeva poznavanje samo odredjenog programskog jezika vec je primenjiva na vecinu koji se danas koriste. Odavno je poznato da nije neprovaljiva. Tu nema niceg novog ali ja to nigde nisam ni tvrdio, zar ne? Ideja u recenici koju si kvotovao je nesto drugo. Uz dovoljno eksperimentisanja moguce je postici da se, i na identicnim konfiguracijama, sa identicnim verzijama OS-a, dobiju razlicite sifre. Za postizanje tog cilja nije potreban prevelik napor ili bogato iskustvo. Licnog sam misljenja da ce to, u njegovom slucaju, biti vise nego dovljno. Pod "njegovim slucajem" podrazumevam pretpostavku da se radi o aplikaciji koja pokrivaju sferu knjigovodstva i/ili trgovine, a velika vecina ljudi sa kojima ce se sretati ne ume valjano ni shortcut da izvuce a kamoli nesto vise. Izvinjavam se ako sam ovim nekog uvredio, ali govorim iz cistog licnog iskustva.
Postoji, naravno, verovatnoca da sam u pretpostavci i pogresio ali kralj nigde nije naveo o kakvoj se aplikaciji radi. Primera radi, ako je to neki tool koji ima nameru da prodaje putem interneta, i to se pokaze kao korisna stvar, moj predlog ce se pokazati kao nedovoljan. Vrlo brzo ce neko iz, lupam, TSRH-a kreirati patch ili jednostavno krekovati program i dalje ga siriti takvog.
Sve to shto ste jddipqd i ti naveli (da ne ponavljam) stoji ali veliko je pitanje da li ce program, koji je naveo da ima, ikada doziveti toliku popularnost da bi uopste nekome, ko to zna (a ne zna bas svako), stalo da se bavi razbijanjem zastite. Ovo je, bar po mom vidjenju stvari, prilicno bitno. U svom predlogu ciljao sam na prakticnost primene u okviru realnih okolnosti a ne na ideal.
Vidim da se bar u ovome slazemo.
Nadam se da je ovo sto sam izneo u dovoljnoj meri pojasnilo stvari i da nece vise biti potrebe da se ponavljam.
Pozdrav