Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Nas nekoliko vec godinama deli premijum pretplatu jednog od najpoznatijih kripto analitičara. Jedno mesto u grupi je slobodno, pa ukoliko neko želi da se priključi grupi, pošaljite mi poruku za više informacija.

Učešće u premijum sadržaju je vrlo povoljno kada se podeli, slobodno mesto ima samo jedno (cenu pretplate delimo na ravne časti) i prednost imaju članovi zainteresovani za dugoročno učešće u grupi.
Nije više aktuelno.

Napravio Kraken verifikovao sve... ne bih rekao da rade SEPA za RS

Evo sta sam poslao supportu:

Serbia is SEPA operational since 5th of May. I believe you are also legally obliged to provide SEPA banking to all SEPA residents.

When I click withdraw->eur->SEPA
I can first due to your website bad design quickly see the actual SEPA withdrawals form.

Then I am being redirected to what seems to be SWIFT form, requesting a SWIFT code, branch address ... SEPA needs only one's name and IBAN so it seems that you are

-falsely advertising SEPA and pretty much scamming bait and switching to SWIFT

-Are you doing SEPA transfers for Serbia, why am I being asked for SWIFT when I choose the offered SEPA option ?

Ako je neko digao nesto i ako je ipak stiglo SEPA om iako traze sve kao za swift neka mi kaze da ih ne d*am vise...

Napravio Kraken verifikovao sve... ne bih rekao da rade SEPA za RS

Evo sta sam poslao supportu:

Serbia is SEPA operational since 5th of May. I believe you are also legally obliged to provide SEPA banking to all SEPA residents.

When I click withdraw->eur->SEPA
I can first due to your website bad design quickly see the actual SEPA withdrawals form.

Then I am being redirected to what seems to be SWIFT form, requesting a SWIFT code, branch address ... SEPA needs only one's name and IBAN so it seems that you are

-falsely advertising SEPA and pretty much scamming bait and switching to SWIFT

-Are you doing SEPA transfers for Serbia, why am I being asked for SWIFT when I choose the offered SEPA option ?

Ako je neko digao nesto i ako je ipak stiglo SEPA om iako traze sve kao za swift neka mi kaze da ih ne d*am vise...
Treba ti SWIFT kod i za SEPU. Evo sta sve treba da uneses:
To make a SEPA (Single Euro Payments Area) transfer, you need the following primary details:
  • Recipient's Full Name: The name of the individual or company receiving the funds.
  • Recipient's IBAN: The International Bank Account Number of the destination account.
  • BIC / SWIFT Code: The Bank Identifier Code of the recipient's bank. (This is often automatically identified when you enter the IBAN).
  • Amount: The payment amount, which must be in euros

Probao da povucem manji iznos da istestiram sad Kraken kaze Bank not allowed......

-Rajfajzen

Poslednja izmena:
-A kad odem na opciju SWIFTom, onda nije Bank not allowed, dopusta mi da registrujem bank account i pita samo koliko hocu da podignem...

-ni Kraken definitivno ne radi SEPA sa Srbijom, jos uvek....

Probao da povucem manji iznos da istestiram sad Kraken kaze Bank not allowed......

-Rajfajzen
Koliko ja znam, i dalje domace banke ne prihvataju transakcije iz inostranstva za bilo sta sto ima veze sa kripto valutama. Izgleda da mozes da povuces sa Krakena preko SWIFT-a dok SEPA izglada jos ne radi za Srbiju ali je problem sto ne mozes da primis novac jer banka iz Srbije ce odbiti transfer i vratiti sredstva posaljiocu jer to su za njih zaboga rizicne transakcije pa oni zele da zastite gradjane od prevara bla bla (citaj: plase se konkurencije).

Pisalo se o tome u temi MtGox isplate i problem sa nasim bankama jer su domace banke odbijale da prihvate uplate iz inostranstva iako je MtGox propao jos pre 10 godina, u Srbiji postoji Zakon o digitalnoj imovini pa bi korisnici bili oslobodjeni poreza, jos sta je najvaznije uplatilac sredstava nije bila crypto berza vec stecajni sud u Japanu. Jedva korisnici dobili svoja sredstva jer se na kraju umesala NBS i dala svoje misljenje.

Meni je bila frka kada su nam vracali sredstva sa FTX-a kako da primim u Srbiji ali sva sreca moglo je da se povuce i preko BitGo (crypto transakcija). Da je bio u izboru samo Bank transfer morao bih nasim bankama da saljem i rezultate krvi i urina da bi mi nekako prihvatili FTX isplatu. Inace radi se o tome da sam ja FTX-u morao prvo zbog AML-a da dokazem odakle mi sredstva tj da je sve legalno a ne od nelegalnih aktivnosti pa tek onda isplata. Dakle moja crypto transakcija sa FTX-a nije bila u nekog sivoj zoni kako ljudi misle nego sve legalno i transparentno. I na ovom primeru se vidi koliko je crypto u prednosti zbog jednostavnosti, brzini a na kraju i zbog cene transfera jer tradicionalne banke deru sa provizijama. A ne da se nekom iz kartelskog udruzenja navije da donesu interne pravilnike pa ako se ne uklapas u "njihove vrednosti" onda te izbacuju iz sistema. Crypto = Freedom of money

Nazad
Vrh Dno