Šta je novo?

Kripto kartice iz Srbije

sunce86

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2013
Poena
245
Veliki sam fan self-custody kripto kartica, i sa nadolazecim talasom regulative oko stablecoin-a, voleo bih da diskutujemo i pokrenemo prelazak na koriscenje ovih kartica umesto kartica domacih banaka.
Trenutno, neke od boljih self custody kartica, ali nazalost nedostupnih u Srbiji su:

1. Metamask
2. EtherFi
3. Gnosis card

Na ovim karticama mozete cak da cuvate liquid staking tokene i time zaradjujete automatski 3-5% godisnje, a trosite po potrebi, gde se tokeni konvertuju u USD tek u trenutku placanja.

Danas bih predstavio karticu koja je takodje self-custody, ali radi samo sa USDC-om za sada:

ref link za registraciju (oboje dobijamo 10k poena): https://payy.link/invite/L4MLXT

Osnovni podaci o kartici:
1. Self custody
2. Potreban jednostavan KYC (licna karta)
3. Privatnost - ne postoji public explorer, tj niko osim vas ne moze videti na sta trosite novac
4. 0% deposit fee, 0% payment fee
5. Reward system koji ce biti osnova za airdrop njihovog tokena
6. Virtuelna kartica integrisana sa apple/google wallet-om (naknadno se moze poruciti fizicka kartica)

Napominjem da ja uveliko koristim ovu karticu za placanja u prodavnicama, wolt/glovo, placanje racuna itd. Vrlo jednostavan interfejs i brza registracija (potreban KYC).

Da bismo odradili posten kick-off, uvodim giveaway za prvih 20 korisnika koji se registruju preko mog referala (iznad) sa bonusom od 5$. Dakle, registrujte se i nakon zavrsene procedure javite mi se da vam posaljem.

• Like
Reagovanja: uji
Porez je skroz druga tema. Za ovu karticu konkretno mislim da bi morao da prijavis tu ulaznu transakciju, tj njenu vrednost i da obracunas porez na osnovu toga.

Jedina non-kyc kartica trenutno sto sam primetio je kemycard ali nisam licno jos uvek probao, pa ne mogu da preporucim, ali probacu pa cu objaviti ovde u temi narednih dana.

Ja trenutno koristim Zypto virtuelnu karticu povezanu sa Google wallet-om.
Nije non-KYC, nažalost

Vecina non-KYC opcija deru, pa tako i pomenuti kemycard:

Deposit fee 8%, a potom jos za svaku transakciju 3,5 % + 1$.

Iako tvrde da je cak i fizicka kartica (koja je jos skuplja i zahteva inicijalni jednokratni trosak od 250$) potpuno non-KYC, ja se nisam odlucio da isprobavam jer nema smisla sa ovakvim fee-evima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno