Šta je novo?

Kratko i jasno

• Začetnik teme Začetnik teme NSX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NSX

- Honda RuleZ -
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
705
mat. ploca: Gigabyte GA-K8N Ultra-9, nForce4 ultra, S939, FSB2000,
PCIEx16, DDR400, DualCh, SC, 2x1Gb LAN, 4xSATA II, RAID, IEEE
procesor: AMD athlon 64 3000+ Box, S939, Venice
memorija: 2x512 DDR 400, GEIL Golden Value, Life Time Warranty (hladnjak)
Graficka: Gigabyte GV-NX66T128VP, 128MB DDR, DVI VIVO
NF 6600GT ( Turbo Force edion: 500/1120 default + Vtuner2)

Jel OK da ovo ide 10x210 za proc. i RAM bi onda isao na 210 a grafika npr. na 540/1240?! Kuciste je Chieftec sa dobrim hladjenjem.

Zar nije max multiplier 9x za taj procesor?

Hmm i onda, mada vidim vi ga picite i preko 2.5 tako da sam dobio aspiracije i ka 2.4 😀 Moze li to da se izvede uz blago povecanje napona ili bez istog?! Sta onda sa memorijom?!

Mozes da stavis memoriju da ne radi u odnosu 1:1 sa FSB-om ukoliko memorija nije neka dobra za overklok. U zavisnosti od toga koliki takt procesora zelis, mozda ces morati i da povecas napon na istom.

Probaj npr ovako:

HT multiplier = 4
CPU multiplier = 9
CPU FSB = 245
Memory = 166MHz

Tako ce CPU raditi na 2.2GHz, a memorija na 200MHz (tj. 400).

Poslednja izmena:
Pregledaj malo starije teme !!! O Venice 3000+ je bilo mnogo tema tako da verujem da ces naci ono sto ti treba koristeci Pretragu ('Search') !!!!!! 2.4Ghz mozes da izvuces bez povecanja napona (barem je to slucaj kod mene) a za jace (recimo 2.7Ghz) ces morati da povecas napon do max nekih 1.6 (ili 1.65 ali preko toga nemoj jer nema potrebe) !! Sto se memorije tice, nju stavi na asihroni rad i guraj je do njenog maximuma. Za sve ovo ce ti mnogo pomoci programcic pod nazivom ByCalc !!! Imas link ka njemu negde na forumu ako se secam ! Udri taj CPU da ga zaboli ! :-devil-: Ipak si ti platio njega a ne on tebe :S: :S: :crash:

Heheh hvala hvala ce vidimo sta ce bidne 😀

Hmm FSB nece da mrdne preko 210 bez obzira na setovanja memorije i dizanje napona, nekako sam izbunario da je to bug u BIOSu (od verzije F5 do F8) i da na npr. F2 BIOSu sve radi kako valja ali kako naci taj BIOS...

Heheh pa vidi mi lokaciju 🙂

Ma nema sanse, cak nije mogao ni u BIOS da udje nakon sto sam stavio na 220 na F2 BIOSu tako da sam morao da ga cistim dzamperom i sad aj Jovo nanovo...nista iz BIOSa cu dici malo voltazu a clockgen bi trebalo da zavrsi posao (stavicu ga u startup).

Nece ni iz Clockgena da mrdne preko 210, memoriju sam stavio 2/1.66 tako da to nije razlog, PCI-E ostaje na 100 jedino PCI ode par MHz gore ali cisto sumnjam da je zbog toga.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=771243&postcount=15

Izgleda da je ovo u pitanju...no dobro stavio sam "Top Performance" pa vozim na 206/206 bus/RAM, *** nije zvaka za seljaka.

Nazad
Vrh Dno