Šta je novo?

Kraj Window$ piraterije?

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
Da li ce se ovo stvarno sprovesti u delo i da li ce to znaciti pocetak kraja Window$ piraterije?

Windows XP update starts to weed out pirate keys

Pirates invited to upgrade or validate

By INQUIRER staff: Wednesday 10 November 2004, 18:56
MICROSOFT HAS started implementing features in upgrades to Windows XP which specifically prevent users of pirated keys from upgrading parts of the operating system.

We reported on Microsoft's plans at the Dublin System Builder Forum a month ago.

Then, Microsoft said its Genuine Advantage scheme would prevent pirated copies of XP from downloading anything but the most critical downloads.

Owners of pirated keys in Western Europe tell the INQUIRER that scheme has now kicked in. What this means, for example, is that if you upgrade the Media Player to version 10, and you're using a pirated copy of XP, you'll lose functionality on your machine.

Microsoft said in Dublin that it would launch the scheme in China at the end of October, and throughout Europe early next year. But it appears to have implemented it early.

Pirate users are being invited to either validate their copies of the operating system, or to download and pay for a full version of Windows XP.

Izvor:
http://www.theinquirer.net/?article=19601

:bottle:

Lepo, lepo, ako se obistini, bice masovnog prelaska na Linux i Free BSD mnogo vece podrske za iste.

Pa sta sad...ko koristi pirate nece update-ovati i kraj price ;)

Tačno. Ko **** M$ :)

Ma idi...iskid'o se ziv :D
Haahahahah....ne secam se koliko je trebalo "ovima" da provale SF 3.3! :)

pa mozda ovi iz MS pochnu da pishu viruse koji onemogucuju rad bez najnovijeg patcha a najnoviji patch nece da radi ako nije original win :p paranoja u las vegasu :D

Ma retardi, nije im dovoljno para ovo sto imaju nego hoce jos para, mtf :)

Setite se samo kakve price su bile pri pojavljivanju DVDa, ne moze se razbiti, maltene ni teoretski, a ono za 10 dana BUM, pukose ko dinja. Nema sanse da ratuju sa milijardu ljudi...

Noga mu je drvena...na ruci mu je kuka....oko mu je iskopano...jezik mu je ischupan...a papagaj mu je na ramenima....i pricha umesto njega....
Ne, nije to gusar(pirat) to je Windows Xp sa SP-ovima...:D:D

M$ bi samo da zaradi pare. Eeeh, dok su tu braca rusi, imacemo mi Window$ jos mnoooogo vremena :D

Then, Microsoft said its Genuine Advantage scheme would prevent pirated copies of XP from downloading anything but the most critical downloads.

Ahahaha... kad nisam umr'o od smeha posle ovoga :)

Nisu ni svesni koliko su smesni...

Sto se mene tice opusteno neka pokrenu tu svoju kampanjicu - njihovo je pravo a valjda i obaveza da tako postupe...

BTW: Jeste li probali SuSe 9.2, FC3 ili neko drugo novo izdanje? Pa ovi bi trebali ozbiljno da se zamisle nad prelaskom u open source zajednicu sa ovim njihovim OSom za personalnu upotrebu pre nego sto ih pregaze...

shtaps je napisao(la):
BTW: Jeste li probali SuSe 9.2, FC3 ili neko drugo novo izdanje? Pa ovi bi trebali ozbiljno da se zamisle nad prelaskom u open source zajednicu sa ovim njihovim OSom za personalnu upotrebu pre nego sto ih pregaze...

Gentoo je majka! Toliko optimizovan sistem se nigde drugde nece naci. Posebno je pogodan za frikove koji hoce da izvuku poslednji atom snage iz masine iskoriscavajuci svaki moguci registar i instrukciju...

desktop.png

:banana:

shtaps je napisao(la):
Sto se mene tice opusteno neka pokrenu tu svoju kampanjicu...

...a cim je pokrenu bice nov izazov za crackere :D

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
pa mozda ovi iz MS pochnu da pishu viruse koji onemogucuju rad bez najnovijeg patcha a najnoviji patch nece da radi ako nije original win :p paranoja u las vegasu :D

A sta ako vec jesu to uradili? :d :d :d :d

Ih bre... svi se busaju u grudi sa Linuxom, a baš me zanima koliko vas nema instaliran Windows?

ok Automatick Update iskljucen, sutra idem po SuSe 9.2 :)

Uvek bih kupio legalan OS. Zasto. Zato sto zelim da mi temelji budu dobro uradjeni, da imam podrsku. Da li sam ga kupio, jesam. Uostalom win Xp home , kosta 80€. Kada odete do majstora za auto i ne trepnete kada Vas derne za i vise od gornje cifre, jos ga i castite. Pa u cemu je problem, ako radite ozbiljan posao izdvojiti cifru ?
Dolazi mi covek u firmu neki dan i trazi mi crackovan Windows. Kaze mi da se bavi arhitekturom i ima posao vredan 22K €. "Super", kazem mu ja, "onda ti i nije problem da izdvojis 120€ za Xp prof."? Kaze da mu jeste problem????

Jes vala,i borab je 100 posto u pravu.
Sem toga, zaista Linux i izgleda lepse,potpuno je isti za neki svakodnevni rad, mislim jedino sto mu fali su igre.

Bora je potpuno u pravu, win uopste nije skup.

Trx, uopste ne razumem zasto si postovao onu sliku??

trx je napisao(la):
Gentoo je majka! Toliko optimizovan sistem se nigde drugde nece naci. Posebno je pogodan za frikove koji hoce da izvuku poslednji atom snage iz masine iskoriscavajuci svaki moguci registar i instrukciju...
:banana:

Jednom RedHat, zauvek RedHad :) Btw, izasao je FC3, i pokvario moje planove da probam taj Gentoo koji toliko hvalis :)

Sto se MS price tice, smesno je to sto planiraju da urade ali njih treba razumeti - pokusavaju da zastite svoj proizvod koji je vrlo rasprostranjen (i meta pirata). Iskreno, slazem se sa borabovim stavom, 80e nije mnogo za jedan OS.

Poslednja izmena:
Ali je zato sve sem OS-a papreno skupo. Zivela Srbija!

Tja... ja ionako nisam ni jednom uradio update preko tog nesrecnog auto updatera.

borab je napisao(la):
Uvek bih kupio legalan OS. Zasto. Zato sto zelim da mi temelji budu dobro uradjeni, da imam podrsku. Da li sam ga kupio, jesam. Uostalom win Xp home , kosta 80€. Kada odete do majstora za auto i ne trepnete kada Vas derne za i vise od gornje cifre, jos ga i castite. Pa u cemu je problem, ako radite ozbiljan posao izdvojiti cifru ?
Dolazi mi covek u firmu neki dan i trazi mi crackovan Windows. Kaze mi da se bavi arhitekturom i ima posao vredan 22K €. "Super", kazem mu ja, "onda ti i nije problem da izdvojis 120€ za Xp prof."? Kaze da mu jeste problem????

A posle treba platiti samo jos Office, i svaki sledeci program koji hoces da koristis...
:wall:

ja bi pre dao 80 evra za win nego se savijao po onom jadnom linuxu ... nemam nikakvo struchno mishljenje o linuxu samo sam jednom pokrenuo knopix valjda sa onog cd-a shto se dobijao uz neke novine i zgrozio se koliko je sve ruzhno i bezvezno ...

Smisao linuxa nije u izgledu (a i kad smo kod izgleda, DALEKO je konfigurabilniji od Windosa... ima brdo tema, a ako ti nijedna ne odgovara, mozes lako da namesti da izgleda kao Win98, 2000 ili XP).

Ipak, daleko je od plug&play OSa ali u tome je draz :)

I, naravno da imam instaliran windows, mada ga u svakom trenutku mogu zameniti sa PS2 za malko vise para - toliko mi znaci.

SumAnuT je napisao(la):
ja bi pre dao 80 evra za win nego se savijao po onom jadnom linuxu ... nemam nikakvo struchno mishljenje o linuxu samo sam jednom pokrenuo knopix valjda sa onog cd-a shto se dobijao uz neke novine i zgrozio se koliko je sve ruzhno i bezvezno ...

Sta fali mom desktop-u koji sam postovao?

:mad:

Vrh Dno