Šta je novo?

Kradja user-a i pass-a za konekciju

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Sumnjam da neko ima moj username i password za internet konekciju, kako to moze da se zloupotrebi? Kako da ga sprecim u tome? Imam ADSL kod telekoma.

P.S. Tacnije, siguran sam da jedna ili vise osoba ima moj usser i pass. Narezivao sam jednom liku neke programe sa harda, i jedan od programa je imao podatke za konekciju, koji lako mogu da se procitaju.

Poslednja izmena:
Milsim da ne moze nikako da zloupotrebi. A kako si mu narezao podatke o konekciji? To je najnerazumljiviji deo.

Pa prosto, program u sebi ima zapamcen user i pass. Program se ne instalira , vec je u folderu, i narezan je onako kako ga ja koristim. Prevideo sam da treba da pobrisem podatke za user i pass, pre rezanja. Glupi ja :(

@omnik

Sorry za glupo pitanje, ali kako da promenim password? Mislim to je u telekomu zapisano, to valjda samo oni mogu da promene, ili gresim?

Sorry za glupo pitanje, ali kako da promenim password? Mislim to je u telekomu zapisano, to valjda samo oni mogu da promene, ili gresim?

Kad si dobio ADSL dobio si username i password. Odes na Telekomov sajt i prijavis se sa svojim user name-om i sifrom. Trebala bi negde da postoji opcija promeni password. Ako nema pozovi tehnicku podrsku i objasni im da bi mozda moglo da dodje do zloupotrebe tvog naloga i da ti zbog toga promene password.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ima opcija za promenu lozinke za mail nalog , ali nema za konekciju, moracu da ih zovem. A zanima me da li neko moze da iskoristi moj user i pass, pa da se konektuje na net sa time? Ako ne moze , necu ni da menjam.

Sad sam primetio da sam u naslovu napisao "kradja", nije kradja jer sam sam kriv, ali moguca zloupotreba jeste. Ufff.....

Moze, ako neko ima tvoj user i pass, moze da se konektuje umesto tebe. Cak i ne mora da ima adsl kod Telekoma, dovoljno je da ima omogucen adsl na tel liniji.

Ali postavlja se pitanje zasto bi to radio. Ako vec ima adsl znaci da ima svoj adsl, a ako ti eventualno imas jaci paket od njega, opet nema svrhe, imace brzinu koja je omogucena na tom portu tj njegovoj liniji.

a mozda taj neko drugi koji koristi ima adsl sa limitiranim mesecnim protokom? :butt:

A mozda ce prosto da za DZ koristi ADSl, a da ne placa nista?

Generalno vecini korisnika je dovoljno da znas email adresu,jer im je pass na lelekomu 1234567 :) . A posto ne mozes sam da promenis pass pa moras njih da zoves vecinu je to(na celu sa mnom) mrzelo da urade.E sad po meni jedina zloupotreba bi bila da ti neko cita mailove ako koristis njihov mailbox,drugi nacin zloupotrebe ne vidim realno.

a adsl accounti nisu vezani za pretplatnichki broj ? ja sam mislio da je tako tj da je shifra samo forme radi...

Generalno vecini korisnika je dovoljno da znas email adresu,jer im je pass na lelekomu 1234567 :) . A posto ne mozes sam da promenis pass pa moras njih da zoves vecinu je to(na celu sa mnom) mrzelo da urade.E sad po meni jedina zloupotreba bi bila da ti neko cita mailove ako koristis njihov mailbox,drugi nacin zloupotrebe ne vidim realno.

Ne user i pass za mail, nego za konekciju, to nije isto. Ako si ADSL uveo posle 1. semptembra ,onda nemas user i pass za konekciju.

A zloupotreba, pa moze da se konektuje umesto mene, i onda ja ne mogu da ostvarim konekciju. Samo se nadam da nece da provale sta sam rezao :S:

Kuzmo, jedna ispravka.. Ako se ON/ONA zakaci sa tvojim username/pass za ADSL konekciju, ti ces MOCI da se zakacis. Promenu tih podataka NE MOZES da uradis preko web-a ili uz konsultaciju sa Telekomom, jer (koliko smo mogli da citamo ovde) u onom pink modemu ne moze da se menja user/pass.

Sta gubis? Nista.... sve dok ne budes imao neki paket koji bi ti merio kolicinu prenetih podataka (mozda!?) Sta ti dobijas? Nista.

Sta ON/ONA gubi? Nista. Sta dobija. Pristup internetu ako ima vec ADSL prikljucak na nekoj liniji. ON/ONA ce ici brzinom koja je podesena na njihovoj liniji. Ne moze da ne placa ADSL jer ce mu biti demontiran posle mesec-dva neplacanja, ali on moze recimo da uplacuje neki jeftin paket i da koristi tvoj paket. Mada, jednog dana ce ga mozda neko provaliti, i onemoguciti u tome... Za sada je ovako.... ;)

Pozdrav

Sad sam razgovarao sa drugarom koji je provajder za verat net i kaze mi da ako se neko konektuje , ja ne mogu dok se on ne diskonektuje i obrnuto. Da citiram:

"ali samo ako on ima uključen ADSL i samo ako ti nisi konektovan na ADSL"
"ne može u isto vreme na oba računara" (misli da ne mozemo oba da se konektujemo)
"ako on ne plati ADSL na vreme, njemu će da demontiraju modem u pošti i onda neće moći da se konektuje"

Mada ako je tacno da meni to nece da smeta , super onda. Cu da javim ako se cujem sa ljudima iz telekoma, sta ce oni da mi kazu.

Hvala svima.

po meni je ipak najbolje resenje da se iscimas malo i da ipak promenis pass,nikad ne znas kada ce biti vazno......:)

Ne user i pass za mail, nego za konekciju, to nije isto. Ako si ADSL uveo posle 1. semptembra ,onda nemas user i pass za konekciju.

A zloupotreba, pa moze da se konektuje umesto mene, i onda ja ne mogu da ostvarim konekciju. Samo se nadam da nece da provale sta sam rezao :S:

U pravu si prebacio sam se lol.Pre 10-ak dana sam presao na Sezam a Telekomov mailbox nikada nisam ni koristio(logovao se jednom kad mi uveli ADSL).Pomesao sam Telekom sa normalnim ISP gde su isti user i pass za mail i za konekciju(ima josh podosta normalnih stvari kod normalnih ISP koje su nenormalne kod Telekoma,ali ovo nije mesto za tako nesto).Znaci covek cak ni mailove ne moze da ti procita,ne moze nicim da te osteti finansijski...A generalno male su sanse da ce uopste i da pokusa tako nesto jer ako ima svoj ADSL nista nece dobiti koristenjem tvog.

Sad sam razgovarao sa drugarom koji je provajder za verat net i kaze mi da ako se neko konektuje , ja ne mogu dok se on ne diskonektuje i obrnuto. Da citiram:

"ali samo ako on ima uključen ADSL i samo ako ti nisi konektovan na ADSL"
"ne može u isto vreme na oba računara" (misli da ne mozemo oba da se konektujemo)
"ako on ne plati ADSL na vreme, njemu će da demontiraju modem u pošti i onda neće moći da se konektuje"

Mada ako je tacno da meni to nece da smeta , super onda. Cu da javim ako se cujem sa ljudima iz telekoma, sta ce oni da mi kazu.

Hvala svima.
Kod nekih provajdera moze i to. Bilo je vec u jednoj temi i neko se uspesno logovao sa dva razlicita mesta na isti nalog. Ali kao sto rekose, nikakve koristi od toga, brzina je ogranicena na centrali a ne kod provajdera. Jedino ce provajder mozda imati neke stete jer ce kroz njegov server ici saobracaj koji mu nije placen (ako ga tih 0.5 ili 1 mbit/s osteti)

Nazad
Vrh Dno