Bojan_N
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.11.2004
- Poena
- 650
Ranije (od kraja 2000-te do kraja 2001-ve) sam se bavio amaterskom "video obradom" i svoje filmove sam kačio na razne free web servere koji su uglavnom brisali accounte zbog prevelikog download-a ili nedozvoljenog uploada multimedijalnih fajlova. I na jednom forumu gde sam postavljao linkove neki Amer po imenu Reno Lemons primeti moj talenat :d, i otvori meni sajt na adresi www.bojansf1.com . I tako meni sajt pocne bivati sve češće i češće posećen jer se ljudima svideo moj rad koji se zasnivao na tome da uzmem najzanimljivije isečke iz neke trke Formule 1 i spojim ih sa muzikom (takozvani highlights). Naš sajt je bio po kvalitetu sadržine (mojim filmovima) drugi na internetu (po nekim nezvaničnim glasanjma) i postao je veoma poznat. Linkvi ka mom sajtu, kao i filmovi koje sam pravio se i dalje mogu naći na nekom od mulitmedijalnih Formula 1 sajtova. Tada nam je mail poslala neka federacija čijeg se imena nesećam, i pitala nas "A koga ste vi pitali to da rdite" tj. "Koga ste pitali da koristite isečke iz trka?". Bili smo primorani da zatvorimo sajt jer je cena dozvole prikaza isečaka iz trka Fomule 1 prelazila pet cifara (u dolarima). Pa i nečudi me sto je Berni Eklerston među najbogatijim ljudima na svetu. Ali mene sad muči jedna stvar. Kada se ode na onaj link tamo i dalje postoji neki sajt veza za motosport ali nije moj niti moje ime piše negde, sem u adresi :d. Može li mi neko reći kako je to moguće da neko sada koristi moj "link" i da tako promoviše svoje sajtove? Ko im daje pravo na to? Sprska osvetoljubivost polako raste u meni i želim da znam da li postoji neki nači da im se na***** majke što već 3 godine koriste moj link za distribuciju svojih sajtova? Ima li neko možda odgovor na bilo koje moje pitanje postavljeno ovde?