ZorMi
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.08.2002
- Poena
- 875
Moja oprema
- Laptop
- HP Spectre x360 - 15-bl152nr / MS Surface Pro 3 / HP 15-dw2009nm...
- Tablet
- Samsung 8 / Xiaomi MiPad5...
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy A70
- Pametni uređaji
- Samsung Galaxy Watch
Xiaomi MiAir Purifier 3C
Xiaomi Mi Robot Mop...
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Nemaš predstavu koliko niske cene od proizvodjača dobijaju prodavci u USA sa kojom porediš. Imaju i mnogo povoljnije carine, takse... Nema šanse da te nabavne cene dobiju ni u Nemačkoj, a kamoli kod nas gde uvoznike računaju kao kupce na malo.Vladd je napisao(la):Izvinte mislim, ja bih da pitam... KOJI BRE RAT NISKIM CENAMA. Ako je tebi nisko, da ono sto napolju ( sa svom njihovom plateznom moci) kosta 100$ , ovde je 100€.
Marže su niske jer tržište nema para a dileri nemaju posla (daj šta daš, radim iz stana bez lagera pa me i ne košta)... a cene su opet visoke jer se malo kupuje. Količina je danas ZAKON (jeftiniji transport, papiri, servisiranje, podrška, bolje iskorišćenje resursa, ljudi, prostora...).
Kad bi videli cene PC delova na kontejner (fco Kina ili čak fco Holandija), neki bi se rasplakali... do prodavnice se to nazida oho-ho. Samo primer: 17inch TFT 16ms vrlo poznatog svetskog proizvodjača (danas stigla ponuda) košta $320 = 260 evra - u Evropi. Mana: minimalna narudžbina 1 kontejner. Ako naručiš više tura u toku meseca - vraćaju ti rebate još par hiljada dolara. A u USA je za bar 20% niže na veće količine...
Shvatam da su mnogi ovde ogorčeni što im nije lako dostupno ono što jeste vršnjacima na zapadu, ali veruj da nisu uvek krivi trgovci. Lako je preći s druge strane tezge (250e za statut, takse i registraciju firme + $3000 na račun kao depozit, koji posle može da se troši) - i videćeš da s te strane sve izgleda drugačije. Mnogi su kritikovali pa na kraju i probali i nisu bili ništa povoljniji ili su brzo nestali ili su radili kako se mora. Ključ je u sistemu a ne u ljudima - ljudi su svuda isti. Sistem treba da napreduje...