Šta je novo?

Korisni saveti za kupce mobilnih telefona.... :)

testthenext

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gledam da kupim nov mob. telefon ovih dana, pa sam malo obilazio sajtove nasih prodavaca telefona....
Evo par recepata sa jednog "boljeg" sajta...

Ima tu recimo kako se formira Li-Ion baterija i sl. pa procitajte, ne moze da skodi :)

:wall:

"POSTOVANI POSETIOCI,

Nas sajt se svakodnevno azurira. Sve cene koje su prikazane na sajtu su identicne sa cenama u nasem prodajno-izlozbenom salonu.

PRAVILO ZA FORMIRANJE BATERIJE

Svaki mobilni telefon u sebi sadrzi odredjen nivo baterije koji propisuju fabricki standardi. Da bi se pravilno formirale celije u bateriji potrebno je isprazniti bateriju (koriscenjem), a zatim staviti na punjac da stoji 15 sati. Nakon 15 sati treba je ponovo isprazniti. Ovaj postupak ponoviti 3 puta. Pozeljno je da telefon prilikom formiranja baterije bude ugasen.

ZA TELEFONE NA PREKLOP I SLAJD

Potrebno je voditi racuna prilikom rukovanja, da se vratanca lagano otvaraju. U protivnom dolazi do ostecenja displeja i flet kabla ili i jednog i drugog. Napominjemo da ni displej ni flet, kao ni ostali potrosni materijal (tastarura, joystick) ne ulaze u garanciju!

PODESAVANJE MMS I GPRS

Za podesavanje MMS i GPRS, mreza MTS salje automatski parametre, koje treba samo potvrditi. Dok za korisnike 062, 063 mreze potrebno je kontaktirati njihov korisnicki servis - 063/912.
Nije redak slucaj da korisnicki servisi 064, 063, 062, nemaju adekvatne parametre za novi model. Molimo nase postovane korisnike da imaju razumevanja za to kao i za cinjenicu da se na nekim modelima GPRS i MMS uopste ne mogu podesiti. To je slucaj sa telefonima koji su radjeni iskljucivo za neku mrezu. (tj. da taj model ne postoji osim sa oznakom mreze. Takav model je na pr. samsung X490).

MIKROFONIJA

Kada Vam se u toku razgovora cini da cujete drugi glas u slusalici ili se čuje krčanje, to se desava iz jednog od sledeca dva razloga:
1) Zvuk u slusalici pojacan je na MAX i potrebno ga je smanjiti na normalnu jacinu.
2) Signal mreze je los na tom mestu i potrebno je jednostavno se pomeriti i problem je resen!

KAKO PREPOZNATI ORIGINAL NOKIU?

Stavimo sim karticu u telefon i ukucamo sifru *#92702689# . Na ekranu ce se pojaviti serijski broj telefona. Zatim skinemo bateriju sa ledja telefona i uporedimo prethodni broj sa brojem ispod baterije. Nakon toga ukljucimo telefon i ukucamo *#06#. Na ekranu ce se pojaviti serijski broj telefona. Ako se ta tri broja slazu, postovani kupci, Vi pred sobom imate ORIGINAL NOKI-in mobilni telefon!"

p.s.

nadam se da ste obratili paznju na " NOKI-in" telefon.. To je neka nova marka telefona... Noki :wall:

Jao koje gluposti. ;-) A najbolje je ovo kako prepoznati original Nokiu. Hehe

Krenuo sam da citiram jedan deo teksta, pa još jedan, i na kraju sam - padajući sa stolice od smeha - odlučio da ne citiram ništa, jer bih SVE citirao :D

pa dobro, jes pa moze se visoka elektronika falcifikovati ali nalepnica bez holograma nikako

outlaw je napisao(la):
Krenuo sam da citiram jedan deo teksta, pa još jedan, i na kraju sam - padajući sa stolice od smeha - odlučio da ne citiram ništa, jer bih SVE citirao :D

Isti problem!:d

:d :d " Profesionalci"

E samo jos kad bi *#92702689# radio na svim NOKIA telefonima....
I opet je i to sve dzabe.... Pravi majstori vecinu stvari mogu da resetuju i podese kako im je volja...

@vtestthenext
Zaobidji ovakve "profesionalce".

Sa kog je sajta ovo?!

kakva firma, takav sajt... :D

Ja mislim da će i za 200 godina, kada NiMH i NiCd baterije budu davna istorija, prodavci mobilnih telefona davati instrukcije za formiranje baterije tipa "praznite bateriju do kraja pa punite 15 sati bez prestanka"...

Nema gore stvari po Li-Ion bateriju nego je pustiti predugo na punjaču. Živ dokaz su baterije na notebook računarima, koji služe kao desktop i nikad se ne skidaju sa punjača - već posle prvih par meseci, ako ne crknu u potpunosti, kapacitet im nije preko 50%.

Možda će nekom biti moje iskustvo od koristi - kod novog uređaja prvih nekoliko punjenja vodim računa da se baterija isprazni do kraja, a punim je sa ugašenim aparatom dok se punjač ne ohladi - bude obično max sat vremena nakon indikacije da je baterija puna.

Ne podržavam tabor koji tvrdi da prvo punjenje treba da traje 12 ili 15 sati. Takođe ne podržavam tabor da su Li-Ion baterije neuništive i da sa njima može da se radi šta hoćeš. Svakako su drastičan napredak u odnosu na NiMH, ali su daleko od savršenstva.

To oko formiranja baterija....
Pricali smo i razvlacili o tome na forumu, u jednoj temi bas podosta, koga interesuje neka lupi search.

Nego, nisam to hteo da kazem, nego ovo:
Neki dan ja u jednoj prodavnici telefona, doneo nesto na servis, lik do mene kupuje nov fon. Neki samsung, nije ni vazno.
Pita lik, kako se formira baterija, prodavac mu objasni, tri puta po 12h....
Zavrsili oni, lik ode, ja pitam prodavca: "Zasto bre lazete ljude za to formiranje, pa to nema nikakve veze, ej, prodajes litijumku, jos pricas da treba da se formatira"
Kaze lik kao, ako im ne kazem da je formatiraju, ili ako kazem da NE formatiraju, u slucaju da crkne baterija dolaze sa pricom kako im je on rekao da se baterija ne formira, i traze novu, jer je kratko radila jer se nije formirala.

Kaze, tako izbegava krivicu u slucaju da baterija crkne, ili da kratko traje.

Razumem ja njega, ne mozes narodu objasniti da se to ne formira, ista prica kao i za Semprona, prodaju ga kao PentiJum.

Sve ce to narod potplatiti....

Pa da, lakše je lagati ljude i držati ih u iluziji, nego ih obrazovati.

Interesantno je kako ne daju garanciju za "potrošni materijal", a pod potrošnim materijalom navode flat kabl i display. Pa na šta onda daju garanciju, softver?

Ja sam skoro trazio telefon za sebe, zovem par radnji i pitam preko telefona za cenu, garanciju itd. U jednoj radnji mi 'ladno kazu - Pod garancijom nisu ekran, baterija, softver... (sta je onda pod garancijom???). Na pitanje kolika je garancija na ovo sto je preostalo - 6 meseci :S:

Eh Srbijo :wall:

o5 i o5... LiPo ne mora da se formira
LiPo i LIJon nisu jedno te isto

procitajte lepo u uputstvu za doticni uredjaj oko formiranja baterije i toga se drzite

jerbo da sam ja slusao prodavca koji mi je pricao da je potrebno 3x po 12-15 sati da se puni u pocetku a u uputstvu, PDF eng, pise prvi put 24h a dalje po potrebi crkla bi baterija a ne punjac

to sto su neki neupuceni je njihov problem... pametni ljudi se prvo raspitaju pre kupovine. meni je jedan lik hteo da proda za 200€ bajs koji vredi max 170€...kupio bih taj bajs za te pare da nisam upucen koliko-toliko (znao sam tada sta hocu da kupim)

a ovakvih sajtova i ovakvh firmi ima... ja na ovaj sajt ne bih naisao da testthenext nije ostavio link... oko cega se vi trangirate

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Neki dan ja u jednoj prodavnici telefona, doneo nesto na servis, lik do mene kupuje nov fon. Neki samsung, nije ni vazno.
Pita lik, kako se formira baterija, prodavac mu objasni, tri puta po 12h....
Zavrsili oni, lik ode, ja pitam prodavca: "Zasto bre lazete ljude za to formiranje, pa to nema nikakve veze, ej, prodajes litijumku, jos pricas da treba da se formatira"
Kaze lik kao, ako im ne kazem da je formatiraju, ili ako kazem da NE formatiraju, u slucaju da crkne baterija dolaze sa pricom kako im je on rekao da se baterija ne formira, i traze novu, jer je kratko radila jer se nije formirala.

Kaze, tako izbegava krivicu u slucaju da baterija crkne, ili da kratko traje.

Mudar čovek.

Kako ono rekoše: "Kome vredi objašnjavati - ne treba, kome treba objašnjavati - ne vredi". Ili tako nekako...

Takvi smo kakvi smo....

Pametnom ne treba Budali ne vredi ;)

Treba da napomenu kupcima da obavezno ponesu sa sobom kupljeni telefon tj. da ga ne zaborave u radnji, da ga ne nose kad rone, da peru kaziprst ako isti prilikom razgovora drze u uhu...

ljudima ni pismeno uputstvo sa slikama nije dovoljno... kako onda jos da im jasno oko baterije kad, zamisli, ona mora i da se puni, pa se jos moze i vaditi iz telefona!
mora da je iz svemira! a sve sto je odatle je verovatno cudo, koje se lako kvari samo od sebe. uhh ne dirati, i formirati obavezno, jos i godisnji uzeti zbog formiranja iste...

Nazad
Vrh Dno