Šta je novo?

Koriscenje torrent-a u inostranstvu

Dobro ajde, da ne pravimo sada Kontiki travel od ove teme. :) Naravno da cu obilaziti grad sto vise, ali ako budem imao viska vremena, voleo bih da odgledam novi Breaking bad, posto sam zaludjenik za tu seriju. Zato sam pitao, da li je moguce. Necu naravno umreti bez toga, niti je neophodno, ali zato sam i pitao da znam da li i sta smem, u slucaju da budem imao vremena.

I jos nesto da pitam, donekle vezano za ovu temu. Na macbook air-u koji nosim, imam nekoliko piratskih programa. Ne znam da li se to nekako proverava ili ne? :/ Nisam o tome ni razmisljao, ali sad' ste me naplasili pa pitam.

Reci koja je serija u pitanju pa cemo ti uploadovati na http://mega.co.nz kad ti bude trebalo :D
Edit: Ne videh na trecoj str. da si napisao koja je serija u pitanju. Eto, problem resen :D

Poslednja izmena:
Ostavi bre laptop, telefon i serije u Srbiji, idi ko covek razgledaj sta znaci organizovana i cista zemlja :)
Pa kad se vratis da ti bude drago sto zivis ovde! :D

Ozbiljno, koliko si se naplasio oko toga, bolje da ostavis tehniku kuci.

Aj poslacu ti. :) Mada ako mogu da skidam i torrent-e onda ne znam sto bih komplikovao. :)

Ja najviše volim da koristim tubeplus.me i slične streaming servise, downloadujem samo nešto što baš vredi pogledati u visokoj rezoluciji.

^Vec koji mesec beskoristan. + za ovu temu.

Koje ti epizode trebaju? Imam ja ftp server, dacu ti temp ftp login da skines to, ako hoces

E ma nema veze. Interesovalo me je vise informativno kako to izgleda. I tako ne verujem da cu imati vremena za serije. Ako zapne bas, javicu vam. Hvala svima.
P.S. Nije mi niko odgovorio ako zna, kakav status ima XBMC?

Evo i ja da kažem nešto o meni nekad aktuelnoj temi... Od 2009. bar jednom godišnje idem u Švajcarsku kod sestre i zeta i imao sam istu dilemu oko torenta. Elem, takođe sam prije prvog skidanja, čačkao po netu i našao isto tako neko mišljenje staro par godina, da je korišćenje torenta dozvoljeno, u privatne svrhe... Od tad, svaki put koristim torent kada sam tamo, te grubo računajući, dosad sam skinuo sigurno 1 TB sadržaja... Pošto mi zeta još nisu kaznili (a da je nešto prekršio, kaznili bi ga do sad, vjerujte mi), smatram korišćenje torenta u Švajcarskoj dozvoljenim...
Što se tiče Njemačke, lično znam primjer djevojke koja je kažnjena zbog skidanja torenta, tako da što se njih tiče ne preporučujem.

I da, tamo sam prvi put u životu imao više uploada, nego downloada na svakom torentu koji sam skinuo... ,)

E pa hvala. Ti si mi do sada najpouzdaniji, posto si to licno probao, tako da mogu da racunam da necu ispastati zbog toga. ;)

Ja fakat vas nekontam sekunde, idete u inostranstvo pa umjesto da pijete, jebavate, i uzivate vi ko kakvi pacijenti tv, serije, filmovi i sl.:d

@Bad Habbit Nema na čemu. Zahvali čiki na šalteru što me stavio da čekam 45 minuta, pa sam iz dosade kopajući forum naišao na ovo... ;)

@Terminator Pazi ovako, s obzirom na cijene, neko opijanje u Švajcarskoj jedino je isplativo u kućnoj varijanti... :d
Ovo drugo sa j..... ako i imaš nekoga, ne možeš da radiš to non-stop... ;) A Švajcarke, originalne, i nisu, bar meni, nešto privlačne...
Ima svašta da se vidi u Švajcarskoj, to stoji, ali realno kad tad ćeš doći kući i šta onda?! Da gledam http://en.wikipedia.org/wiki/Schwingen na tv i to još na njemačkom?! :zgran: Vjeruj mi posle 1 dana kreneš da tražiš šta da gledaš naveče, samo da nije na njemačkom! :D

Stari dobri salterski radnici. Dokaz da i oni mogu da budu korisni nekada. :D

Bezveze se cimati za 7 dana, ali inace su resenje privatni tracker-i i/ili proxy/vpn/seedbox

Ej 7 (sedam) dana ??

Troll tema.

:d

Zamislite jos da putujete po Aziji, pogotovu Kina i jos arapske zemlje (cak i UAE) - da vidite sta znaci suzdrzavanje od torrenata :D

OK, torrenti su ilegalni, ali sta je titlovima? Da li je neko imao problema sa skidanjem samo titlova u EU (prvenstveno mislim na Nemacku)? Da li jure i ove sto samo titlove skidaju sa sajtova za download titlova?

Za skidanje titla u Nemačkoj možeš čak i zatvor da dobiješ, pogotovo ako skidaš neki ne nemački!

Ostavis ukljucen komp kuci u Srbiji, kontrolises sve preko Team Viewer-a, skidas sve u Srbiji, a posle na taj komp samo prebacis. Ako se bojis da ti i to provale, rarujes materijal, stavis sifru i enkripciju na imena fajlova, nazoves rar.xyz

Poslednja izmena:
Koliko se realno sada jure fizicka lica koja skidaju torrente u EU, SAD, razvijenom delu sveta? Vise strah da mogu da "zakucaju na vrata"? Kakve su kazne, koliko ceste (u%)?

Ako neko ima info, bilo bi lepo da podeli. Kao i koja zastita je dovoljna da takav skidač u inostranstvu ostane neprimećen (npr. postoje sajtovi koji za male pare skidaju torrente i napucavaju DL/UL "ratio"). Hvala! ;)

Za skidanje titla u Nemačkoj možeš čak i zatvor da dobiješ, pogotovo ako skidaš neki ne nemački!

E ybg... Ja vec skinuo jedan. Nista, pricacu kako je bilo kad izadjem. Torrente nisam ni planirao da skidam. To sam u Srbiji skinuo. Titlovi meni i nisu toliko potrebni, vec zbog caleta koji nema pojma engleski.

Titl, sam po sebi, ukoliko nije ripovan iz materijala koji podleze zastiti autorskih prava, ne bi trebao biti problem.

Poslednja izmena:
Zašto ne bi iznajmio seedbox i skidao preko njega a posle preko filezile ili i to kontrolišu?

Zar nije najbolje rešenje neki seedbox. Sem ako ne kontrolišu Filezilu?

^ Gore sam i ja mislio na seedbox, al' dok sam pisao nisam mogao da se setim kako se zove. ;)

Ja evo vec punih godinu dana koristim SB za torente. Mada mislim da je u Austriji situacija daleko bolja po torentlije nego li Nemacka.
Da bi se "100% obezbedio" najbolje je da pored SB uplatis i neki VPN.

U Nemačkoj samo file hosting, uplatiš neki ako hoćeš punu brzinu i cepaj. Ili kao moj komšija koji je tamo već 3 godine, on skida preko onog useneta.

Koliko se realno sada jure fizicka lica koja skidaju torrente u EU, SAD, razvijenom delu sveta? Vise strah da mogu da "zakucaju na vrata"? Kakve su kazne, koliko ceste (u%)?

Ako neko ima info, bilo bi lepo da podeli. Kao i koja zastita je dovoljna da takav skidač u inostranstvu ostane neprimećen (npr. postoje sajtovi koji za male pare skidaju torrente i napucavaju DL/UL "ratio"). Hvala! ;)

Neko vreme sam radio na mrezama ovde u USA i realno video sam dosta ljudi da je koristilo torrente ( naravno da nisu bili Linux torrenti ) ali ne pamtim da je neko bio u zatvoru zbog toga. Mene licno mrzi da skidam nesto illegalno pored Netflix-a, Hulu, Amazon Prime, Vudu & On Demand sadrzaja na cable koji ne placam nista dodatno dok za hulu & netflix pretplata je jako smesna :)

Zamislite jos da putujete po Aziji, pogotovu Kina i jos arapske zemlje (cak i UAE) - da vidite sta znaci suzdrzavanje od torrenata :D
Bio sam u Saudi Arabia, Thailand, Kina & UAE i internet sam koristio bez problema naravno koristeci VPN. Do duse primetio sam u Kini kad sam imao T-Mobile USA sim karticu naravno u Roamingu nije bilo nikakve cenzure & naravno T-Mobile nije naplatio extra uslugu za Roaming sto se tice Kine.

Nazad
Vrh Dno