Šta je novo?

Kopiranje DVD filmova: kako i cime?

Nenac

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
619
Znam da ce sada pola vas da skoci i kaze stara stvar, imas tredove ovde-onde. Nema veze. Hocu posten i strucan odgovor od nekoga koji to stalno radi. Takodje, vazno mi je da znam da li sam mogu da dodjem do potrebnog softvera, kako itd. Hvala unapred.

Pored Nero-a po meni je odlican programcic po imenu Alcohol 120%...
Google i eto ga...

Ako vec i sam znas da imas threadove, zasto malo nisi potrazio?
sto se Nera tice, deo za kopiranje dvd filmova je Nero Recode, za alcohol ne znam, a inace imas program DVD Shrink, koji je besplatan... programi su dosta jednostavni za koriscenje, a imas i guidove na www.doom9.org, pa malo potrazi, da ti ne serviramo bas sve... i da te preduhitrim pre nego sto me pitas gde da nadjes kojii program... lupi search na googlu...

Ja ne radim to bas stalno, ali sam radio dovoljno puta tako da:

1. Ako kopiras disk (film) koji moze da stane na 4.5 GB, onda su ti potrebni DVD Decrypter (free) i Nero (skoro free :) ), gde sa DVD Decrypterom skines film a onda ga narezes sa Nerom. Takodje, DVD Decrypter uklanja sve zastite, makrovizije i regione, pa ce kopija biti potpuno "otvorena".
2. Ako kopiras disk (film) koji ne moze da stane na 4.5 GB, trebaju ti DVD Shrink (free) i Nero (kao sto rekoh :) ). U DVD Shrinku kompresujes film a odatle direktno mozes i da ga narezes, jer interno koristi Nero. Preporucljivo je da prvo skines ceo film na hard, pa da ga odatle obradjujes DVD Shrinkom, da ne bi drndao uredjaj 2+ sata.

Voodoo je odlicno objasnio u vezi DVD Decryptera (bez njega ces tesko iskopirati dvd). Shto se tice programa za kompresiju (posto je vecina dvd-ova radjena za diskove od 8.5 Gb, a mi mozemo da rezemo samo 4.5 GB), mogu jos toplo da preporucim DVD2One. Kada kopirash obavesno prvo skini sa DVD Decrypterom ceo dvd na hard, a kada ga smanjish na 4.5 Gb, narezi ga u Nero-u.

Moj post od ranije:

Prvo ide provera da li je DVD single DVD-5 ili dual layer DVD-9. To mozes proveriti uz pomoc DVD Decrypter-a. Takodje uz pomoc ovog programa kompletan film mozes skinuti na HDD. Ako je single layer onda staje na prazan medij od 4.7GB, ako je dual layer onda ga prebacujes na HDD.

Nakon toga sledi "operacija" pri kojoj film moras kompresovati na velicinu 4,7 kako bi ti stala na DVD medij. Za ovu svrhu mozes koristiti nekoliko programa, kao sto su Pinnacle InstantCopy (najbolji kvalitet, izuzetno spor), DVD2One, DVD95Copy, DVDXCopy, vec pomenuti DVDShrink (freeware)...Nabavis jedan DVDRW i probas svaku tehniku.

Kada zavrsis sa ovim postupkom sadrzaj kompresovanog foldera narezi na DVD, recimo NERO (opcija DVD Video).

Nazad
Vrh Dno