u Pazovi 153 kanala... Cekamo jos 10 novih 18+ kanala :banana::d
Ja imam prolem sa portovima, konkretno Soulseek i eMule, mada verujem i da i uTorrent-u smeta. Portovi su zatvoreni, otvorio ih preko DMZ opcije u Netis ruteru i tako je uvek radilo. Uzmem ja povezem jutros modem direktno na komp, dobije IP adresu u opsegu 178.79.50.xxx, sto je na istom opsegu Default Gateway: 178.79.50.254 kao i DNS-ova:
178.79.6.3, 178.79.20.3. Probam test Soulseek-a, prolazi i odmah i bolje radi naravno. Uzmem upisem ovu fiksnu IP adresu u ruter i sve bude ok. Radilo mozda sat vremena i internet stade. Resetujem ruter i ukljucim DHCP da vidim sta ce modem da mu dodeli, opet 10.31.0.xx opseg, Default Gateway: 10.31.0.254, DNS-ovi su isti. Preko tog opsega IP adresa, portovi su zatvoreni na samom modemu i nemam nikakve opcije da ih otvorim niti bilo kakva podesavanja, u pitanju je Motorola Surfboard SB5101E. O cemu se tu radi? Zasto IP adresa nije iz istog opsega kao DNS serveri, nisam to primetio ranije? Ima li vajde da ih konaktiram i ako da, koga da trazim posto salterusa sigurno ne zna da resi ovaj problem.
Hvala unapred
E druze stara boljka ovog provajdera a i ostalih sitnih davaoca usluga. Naime kopernikus je zakupio mali broj IP adresa a sve je veci broj korisnika internet usluga koji pruzaju, pa su pribegli tzv NAT-ovanju IP adresa (ili ti narodski veci broj korisnika deli jednu javnu IP adresu putem NAT-a. Imas na Googlu opsirnije o tome ako se ne varam postoji i tema na Benchmarku). Moje misljenje je da ako ne predju na IPv6 standard adresiranja ovaj problem nece resiti, sve dok se broj javnih zakjupljenih IP adresa ne prosiri. Tako da uzalud trud sviraci uzalud zvanje , mozda bi problem resio zakup staticke IP adrese. Pozdrav
Hm... Neko je spomenuo SBB, IKOM, VEKTOR i ostale sitne davaoce usluga koji takođe rade (CG)NAT[/QUOTE
Svaka cast SBB-u ali kako da nazovem kopernikus, ako u mom a verujem i u drugim gradovima, samo distribuira internet tj zakupljen link Telekom Srbije ,sem sitnim davaocem usluge ?
@pedjolinux
Jasno mi je da sam NAT-ovan (CG)NAT) ili sta vec, ali to do skoro nije bio slucaj. Jutros sam ubo javnu IP adresu pa je zato i radilo. Zar ne bi smo uz nase pakete trebali da dobijamo Dinamicke Javne IP adrese? Za staticku javnu se doplacuje 400din mesecno, nije to bas malo. Zato mi i Battlefield 3 nije radio, PunkBuster me je stalno izbacivao iz igre.
Imam li neko resenje sem staticke, nije da mi je neophodna za video nadzor (koji imam ali nije vezan na net trenutno)? Mislim, imao sam nesto sto je radilo 2-3 godine i sad odjednom nemam? WTF?
I da, i kod mene u SV samo Kopernikus radi, ADSL je uzas na mojoj lokaciji mada upravo ovih dana rade neku novu liniju.
...Sve u svemu zanimaju me vasa iskustva sa kopernikus internetom, dali cesto laguje, dali cesto nestaje(kolko shvatam oni to daju zajedno sa kablovskom, pa kad kablovska nestane i on ode) i tako to. Hvala unapred
Izvinite sto malo upadam u temu.
E ovako do sad sam imao adsl al mi skoro istice ugovor a u mts-u mi kazu da ne mogu da prikljucim veci protok od 20mb zbog nekog tamo ******, nema veze, sbb nemam u mom mestu(naselnje Bobiste u Leskovcu) tako da mi ostaje Kopernikus. Sve u svemu zanimaju me vasa iskustva sa kopernikus internetom, dali cesto laguje, dali cesto nestaje(kolko shvatam oni to daju zajedno sa kablovskom, pa kad kablovska nestane i on ode) i tako to. Hvala unapred
Izvinite sto malo upadam u temu.
Hm... Neko je spomenuo SBB, IKOM, VEKTOR i ostale sitne davaoce usluga koji takođe rade (CG)NAT[/QUOTE
Svaka cast SBB-u ali kako da nazovem kopernikus, ako u mom a verujem i u drugim gradovima, samo distribuira internet tj zakupljen link Telekom Srbije ,sem sitnim davaocem usluge ?
Ma sve licimuri i sitni preprodavci nekog zakupljenog linka. Mislim da će SBB i TELEKOM biti u problemu kada im stane fabrika za proizvodnju interneta, onda će i oni morati da preprodaju neki link...
Btw: evo stigli novi programi.
AMC Balkan, CBS Drama, CBS Reality.
Verovatno ih nema i neće biti u Boru![]()
![]()
![]()
Nama ukinuli neke kanale... Verovatno su neki važni, čim ne primećujem koji su, nego vidim po broju kanala! Trenutno 115.Evo stigli novi programi.
AMC Balkan, CBS Drama, CBS Reality.
Verovatno ih nema i neće biti u Boru![]()
![]()
![]()
Ima!Jel ima Arena u Boru sada?
Primećujem da je već danima aktivna frekvencija 666, ima modulaciju i jačinu signala kao i sve ostale frekvencije, ali nema ni jednog kanala! Možda ih prebacuju tu?Ozbiljno?
Ja se zezam sa ovim gore, naravno, ali ako vam ukidaju onda stvarno više nema veze sa životom... Možda nešto rade, ovde su se ovi novi kanali pojavili pre pola sata (bar sam ja tada primetio da su tu)....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari