Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Kod mene nije. Radi discavery u digitalnoj ponudi

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Stvarno ga Discovery nema, verovatno je nešto trenutno. A ja u digitalnoj ponudi izbrojao 145 kanala, plus ovaj kodirani TEST SCR.

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока

Mozda rade nesto. Kod mene u Paracinu 145 kanala i ima discavery

u Pazovi 153 kanala... Cekamo jos 10 novih 18+ kanala :banana::d

Ja imam prolem sa portovima, konkretno Soulseek i eMule, mada verujem i da i uTorrent-u smeta. Portovi su zatvoreni, otvorio ih preko DMZ opcije u Netis ruteru i tako je uvek radilo. Uzmem ja povezem jutros modem direktno na komp, dobije IP adresu u opsegu 178.79.50.xxx, sto je na istom opsegu Default Gateway: 178.79.50.254 kao i DNS-ova:
178.79.6.3, 178.79.20.3. Probam test Soulseek-a, prolazi i odmah i bolje radi naravno. Uzmem upisem ovu fiksnu IP adresu u ruter i sve bude ok. Radilo mozda sat vremena i internet stade. Resetujem ruter i ukljucim DHCP da vidim sta ce modem da mu dodeli, opet 10.31.0.xx opseg, Default Gateway: 10.31.0.254, DNS-ovi su isti. Preko tog opsega IP adresa, portovi su zatvoreni na samom modemu i nemam nikakve opcije da ih otvorim niti bilo kakva podesavanja, u pitanju je Motorola Surfboard SB5101E. O cemu se tu radi? Zasto IP adresa nije iz istog opsega kao DNS serveri, nisam to primetio ranije? Ima li vajde da ih konaktiram i ako da, koga da trazim posto salterusa sigurno ne zna da resi ovaj problem.
Hvala unapred

Haha ne, trenutno 8 pink erotic kanala. Vise od toga nije bilo, pogledaj na flajeru sto si dobio uz racun, pise za veliki kucni paket 18kanala 18+... Ne treba ni ovih 8, a oni bi jos 10 da ubace( ako nije neka stamparska greska)

Nadajmo se da jeste štamparska greška. Kad se malo bolje razmisli, vrlo je verovatno da je štamparska greška, ispred osmice greškom odštampali jedinicu. Kako drukčije objasniti ovu *******ciju.

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока

Sta bi sa cbs kanalom sto rekose da ubace?

Ja imam prolem sa portovima, konkretno Soulseek i eMule, mada verujem i da i uTorrent-u smeta. Portovi su zatvoreni, otvorio ih preko DMZ opcije u Netis ruteru i tako je uvek radilo. Uzmem ja povezem jutros modem direktno na komp, dobije IP adresu u opsegu 178.79.50.xxx, sto je na istom opsegu Default Gateway: 178.79.50.254 kao i DNS-ova:
178.79.6.3, 178.79.20.3. Probam test Soulseek-a, prolazi i odmah i bolje radi naravno. Uzmem upisem ovu fiksnu IP adresu u ruter i sve bude ok. Radilo mozda sat vremena i internet stade. Resetujem ruter i ukljucim DHCP da vidim sta ce modem da mu dodeli, opet 10.31.0.xx opseg, Default Gateway: 10.31.0.254, DNS-ovi su isti. Preko tog opsega IP adresa, portovi su zatvoreni na samom modemu i nemam nikakve opcije da ih otvorim niti bilo kakva podesavanja, u pitanju je Motorola Surfboard SB5101E. O cemu se tu radi? Zasto IP adresa nije iz istog opsega kao DNS serveri, nisam to primetio ranije? Ima li vajde da ih konaktiram i ako da, koga da trazim posto salterusa sigurno ne zna da resi ovaj problem.
Hvala unapred

E druze stara boljka ovog provajdera a i ostalih sitnih davaoca usluga. Naime kopernikus je zakupio mali broj IP adresa a sve je veci broj korisnika internet usluga koji pruzaju, pa su pribegli tzv NAT-ovanju IP adresa (ili ti narodski veci broj korisnika deli jednu javnu IP adresu putem NAT-a. Imas na Googlu opsirnije o tome ako se ne varam postoji i tema na Benchmarku). Moje misljenje je da ako ne predju na IPv6 standard adresiranja ovaj problem nece resiti, sve dok se broj javnih zakjupljenih IP adresa ne prosiri. Tako da uzalud trud sviraci uzalud zvanje , mozda bi problem resio zakup staticke IP adrese. Pozdrav

E druze stara boljka ovog provajdera a i ostalih sitnih davaoca usluga. Naime kopernikus je zakupio mali broj IP adresa a sve je veci broj korisnika internet usluga koji pruzaju, pa su pribegli tzv NAT-ovanju IP adresa (ili ti narodski veci broj korisnika deli jednu javnu IP adresu putem NAT-a. Imas na Googlu opsirnije o tome ako se ne varam postoji i tema na Benchmarku). Moje misljenje je da ako ne predju na IPv6 standard adresiranja ovaj problem nece resiti, sve dok se broj javnih zakjupljenih IP adresa ne prosiri. Tako da uzalud trud sviraci uzalud zvanje , mozda bi problem resio zakup staticke IP adrese. Pozdrav

Hm... Neko je spomenuo SBB, IKOM, VEKTOR i ostale sitne davaoce usluga koji takođe rade (CG)NAT ;)

Jel zna neko kako da uskladim vreme sa epg~om? Od kad je menjano vreme, nije tačan! Jel to do mene ili do njih?

@pedjolinux
Jasno mi je da sam NAT-ovan (CG)NAT) ili sta vec, ali to do skoro nije bio slucaj. Jutros sam ubo javnu IP adresu pa je zato i radilo. Zar ne bi smo uz nase pakete trebali da dobijamo Dinamicke Javne IP adrese? Za staticku javnu se doplacuje 400din mesecno, nije to bas malo. Zato mi i Battlefield 3 nije radio, PunkBuster me je stalno izbacivao iz igre.
Imam li neko resenje sem staticke, nije da mi je neophodna za video nadzor (koji imam ali nije vezan na net trenutno)? Mislim, imao sam nesto sto je radilo 2-3 godine i sad odjednom nemam? WTF?
I da, i kod mene u SV samo Kopernikus radi, ADSL je uzas na mojoj lokaciji mada upravo ovih dana rade neku novu liniju.

@pedjolinux
Jasno mi je da sam NAT-ovan (CG)NAT) ili sta vec, ali to do skoro nije bio slucaj. Jutros sam ubo javnu IP adresu pa je zato i radilo. Zar ne bi smo uz nase pakete trebali da dobijamo Dinamicke Javne IP adrese? Za staticku javnu se doplacuje 400din mesecno, nije to bas malo. Zato mi i Battlefield 3 nije radio, PunkBuster me je stalno izbacivao iz igre.
Imam li neko resenje sem staticke, nije da mi je neophodna za video nadzor (koji imam ali nije vezan na net trenutno)? Mislim, imao sam nesto sto je radilo 2-3 godine i sad odjednom nemam? WTF?
I da, i kod mene u SV samo Kopernikus radi, ADSL je uzas na mojoj lokaciji mada upravo ovih dana rade neku novu liniju.

Zamisli situaciju kada sam zvao korisnicku podrsku u Bg. Javio se Darko ili Zarko ne secam se tacno imena , na moju konstantaciju da imam natovanu adresu iz opsega 10.xx.xx.xx , odgovara mi tvoja adresa je iz opsega 178.79.xx.xxx, video sam da ne da ne zeli da me saslusa vec i da ne razume ono o cemu govorim pa sam odustao od daljeg ubedjivanje inace je internet radio katastrofalno na podrucju Vladicinog Hana, Vranja u tom periodu rane implementacije CGNAT-a, kasnije se malo sredilo.

E ovako do sad sam imao adsl al mi skoro istice ugovor a u mts-u mi kazu da ne mogu da prikljucim veci protok od 20mb zbog nekog tamo ******, nema veze, sbb nemam u mom mestu(naselnje Bobiste u Leskovcu) tako da mi ostaje Kopernikus. Sve u svemu zanimaju me vasa iskustva sa kopernikus internetom, dali cesto laguje, dali cesto nestaje(kolko shvatam oni to daju zajedno sa kablovskom, pa kad kablovska nestane i on ode) i tako to. Hvala unapred

Izvinite sto malo upadam u temu.

...Sve u svemu zanimaju me vasa iskustva sa kopernikus internetom, dali cesto laguje, dali cesto nestaje(kolko shvatam oni to daju zajedno sa kablovskom, pa kad kablovska nestane i on ode) i tako to. Hvala unapred

Kod mene u Rumi se ponekad desi da nestane tv a internet radi normalno. Nekada se desi da nema interneta a tv ima normalno.
Mislim da se nikada do sada nije desilo da nestanu i tv i internet u isto vreme. Zadnjih 5-6 meseci sve radi odlicno. Pozzz

Sem ovoga da ti umesto Dinamicke javne IP adrese daju NAT-ovanu kao u najgorim vremenima WIFI-a. Na ADSL-u bar imas Javnu IP adresu pa ce Multiplayer i P2P programi raditi bolje.

E ovako do sad sam imao adsl al mi skoro istice ugovor a u mts-u mi kazu da ne mogu da prikljucim veci protok od 20mb zbog nekog tamo ******, nema veze, sbb nemam u mom mestu(naselnje Bobiste u Leskovcu) tako da mi ostaje Kopernikus. Sve u svemu zanimaju me vasa iskustva sa kopernikus internetom, dali cesto laguje, dali cesto nestaje(kolko shvatam oni to daju zajedno sa kablovskom, pa kad kablovska nestane i on ode) i tako to. Hvala unapred

Sve isto i u Pazovi kao sto je i @marcobuu napisao... Sacekaj da se jos neko javi ko je tu u tvom delu, za bolje informacije,,,

Trenutno 30/3 paket

Hm... Neko je spomenuo SBB, IKOM, VEKTOR i ostale sitne davaoce usluga koji takođe rade (CG)NAT ;)[/QUOTE

Svaka cast SBB-u ali kako da nazovem kopernikus, ako u mom a verujem i u drugim gradovima, samo distribuira internet tj zakupljen link Telekom Srbije ,sem sitnim davaocem usluge ?

Ma sve licimuri i sitni preprodavci nekog zakupljenog linka. Mislim da će SBB i TELEKOM biti u problemu kada im stane fabrika za proizvodnju interneta, onda će i oni morati da preprodaju neki link...

Btw: evo stigli novi programi.

AMC Balkan, CBS Drama, CBS Reality.

Verovatno ih nema i neće biti u Boru :D :D :D

Poslednja izmena:
Ozbiljno?

Ja se zezam sa ovim gore, naravno, ali ako vam ukidaju onda stvarno više nema veze sa životom... Možda nešto rade, ovde su se ovi novi kanali pojavili pre pola sata (bar sam ja tada primetio da su tu)....

Ozbiljno?

Ja se zezam sa ovim gore, naravno, ali ako vam ukidaju onda stvarno više nema veze sa životom... Možda nešto rade, ovde su se ovi novi kanali pojavili pre pola sata (bar sam ja tada primetio da su tu)....
Primećujem da je već danima aktivna frekvencija 666, ima modulaciju i jačinu signala kao i sve ostale frekvencije, ali nema ni jednog kanala! Možda ih prebacuju tu?
P.s.
Sad mi kaže buraz da nedostaju lokalci iz dvbt2! Možda ih sele tu!
Mi još ni Hayat nismo dobili!

Da nije neka nova frekvencija dodata u Svrljigu? Ovde su dodali novu, ne znam tačno koja je frekvencija...

Kakvi su hayatovi kanali veruj mi da ih uopste i ne moraju ubacivati.

Pojma nemam. Ne znam ni gde se gleda to. :)

Evo sad sam stavio da ponovo skenira sve. Ali na oba LG televizora su mi nestali svi Arena kanali pre par dana.

Ja imam onaj njihov stari box, i kada nešto dodaju, sam se aktivira i preskenira. TV takođe, pre nekako uzeo SMART TV i sam prepozna kada se nešto doda, to sam primetio sa HAYAT-ima i sad ovi AMC i CBS...

Vidi ako negde na tv ima "Network autoupdate", "Channel autoupdate" ili nešto tako slično. Na starom LG TV imam tu neku opciju i isto sam dodaje programe i frekvencije kada nešto dodaju (ili oduzmu),

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno