Johny be cool

(dobra pesma inače), citirao si deo gde sam rekao da je jedan od razloga na osnovu čega ti tvrdiš da kod tebe ima samo dva hd kanala taj što nisi pretražio frekvencije na kojima su ostali hd kanali, a to je opet u vezi sa famoznom test fazom... Vidi, iskreno hebe mi se baš da li je test faza ili nije. Ma hebe mi se baš i da je experimentalno testno labaratorijsko pokusno istraživačka faza... Neka bude i tako...
Kažeš da prihvatam ono što mi kažu iz Kopernikusa, u kontekstu da ne treba to da radim, jer ti, za razliku od mene, vidiš širu sliku. Ok. Ne bih širio polemiku na ovu stranu... Imaš svoju filozofiju, i to je ok. Mogu samo da se ne složim sa tobom. Jedan od razloga zašto se ne slažem sa tobom je i taj što kao razlog toga što nisi informisan za sve frekvencije je "opet njihov problem" jer nemaju info kanal u digitalnoj ponudi a ti analognu nećeš da gledaš iako je imaš ... Meni je ovakvo razmišljanje malo, ono... Neću da gledam analognu tv pa makar zbog toga ne imao sve informacije koje mi mogu koristiti... Ma daj da im šaljemo zahtev u obliku peticije da nam svima ponaosob jave telefonom, i to isključivo u vreme kada nama odgovara, o promenama koje su uveli (dok traje ova "test" faza...) ... Nema druge...
Vidi, da su najbolji, daleko od toga... Mislim da bi najbolji operater i ne postoji, a i kada bi postojao morao bi biti neka mešavina svih postojećih operatera (sbb-ovcima smeta unifaj, ptt-ovcima smeta što nemaju SK kanale više, Vektorovcima smeta nešto treće, meni kod Kopernikusa smeta što nemaju epg i telefoniju...). Takođe izgleda da nije u svim gradovima ista situacija, i ovde ne mogu generalizovati stvari. Opet kažem, ja u Rumi nemam zamerke i meni su ok. Ne znam za druge gradove. Mata06 očigledno nema istu uslugu kao i ja. Razlog? To samo tamo u Kopernikusu znaju, ali ako u Boru plaćaju istu cenu kao ja u Rumi (1200 din za tv i 1400 za net) a imaju manje kanala, e pa to je onda bezobrazluk.
Da li sve radi savršeno? Ne, apsolutno! Da li nekada postoje problemi sa slikom, internetom... Da, definitivno. Ali je stvar u tome što ja i kada sam imao problem, ja nazovem njih i tražim da mi se problem reši, a ne da na forumu tražim rešenje problema. Pa koji moj im plaćam pretplatu? Za to da bih kada imam problem kukao na forumu kako ništa ne radi a onda da isprobavam neke od ponuđenih odgovora sa foruma: probaj da staviš nešto što ima da se kupi ne znam gde, da skratiš kabal, da ovo da ono... Jok, što bih to radio, ono što im platim, tražim da mi obezbede (dobru sliku i dobar net). Kod mene su iz tog razloga ti problemi minimalni i kratkotrajnog karaktera, i ovo se naravno odnosi ako su problemi na nivou moje kuće, priključka na banderi i slično... Po meni ovo je više nego prihvatljivo... Za sada... Da li će tako i ostati - videćemo. Ako se usluga pogorša, postoje i drugi provajderi, u mom gradu, ne kablovski, ali tu je Telekom, Total Tv... Da se lako rešiti i taj problem ako do njega dođe...
I tako dođosmo do kraja balade... Ne bih ni ja više diskutovao na ovu temu, možda je i previše već rečeno što pametnog i sa tvoje i sa moje strane, što totalno nepotrebnog, opet, i sa tvoje i sa moje strane...
No hard feeling, svako je izneo svoje viđenje stvari i to je to