Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Johny be cool :) (dobra pesma inače), citirao si deo gde sam rekao da je jedan od razloga na osnovu čega ti tvrdiš da kod tebe ima samo dva hd kanala taj što nisi pretražio frekvencije na kojima su ostali hd kanali, a to je opet u vezi sa famoznom test fazom... Vidi, iskreno hebe mi se baš da li je test faza ili nije. Ma hebe mi se baš i da je experimentalno testno labaratorijsko pokusno istraživačka faza... Neka bude i tako...

Kažeš da prihvatam ono što mi kažu iz Kopernikusa, u kontekstu da ne treba to da radim, jer ti, za razliku od mene, vidiš širu sliku. Ok. Ne bih širio polemiku na ovu stranu... Imaš svoju filozofiju, i to je ok. Mogu samo da se ne složim sa tobom. Jedan od razloga zašto se ne slažem sa tobom je i taj što kao razlog toga što nisi informisan za sve frekvencije je "opet njihov problem" jer nemaju info kanal u digitalnoj ponudi a ti analognu nećeš da gledaš iako je imaš ... Meni je ovakvo razmišljanje malo, ono... Neću da gledam analognu tv pa makar zbog toga ne imao sve informacije koje mi mogu koristiti... Ma daj da im šaljemo zahtev u obliku peticije da nam svima ponaosob jave telefonom, i to isključivo u vreme kada nama odgovara, o promenama koje su uveli (dok traje ova "test" faza...) ... Nema druge...

Vidi, da su najbolji, daleko od toga... Mislim da bi najbolji operater i ne postoji, a i kada bi postojao morao bi biti neka mešavina svih postojećih operatera (sbb-ovcima smeta unifaj, ptt-ovcima smeta što nemaju SK kanale više, Vektorovcima smeta nešto treće, meni kod Kopernikusa smeta što nemaju epg i telefoniju...). Takođe izgleda da nije u svim gradovima ista situacija, i ovde ne mogu generalizovati stvari. Opet kažem, ja u Rumi nemam zamerke i meni su ok. Ne znam za druge gradove. Mata06 očigledno nema istu uslugu kao i ja. Razlog? To samo tamo u Kopernikusu znaju, ali ako u Boru plaćaju istu cenu kao ja u Rumi (1200 din za tv i 1400 za net) a imaju manje kanala, e pa to je onda bezobrazluk.

Da li sve radi savršeno? Ne, apsolutno! Da li nekada postoje problemi sa slikom, internetom... Da, definitivno. Ali je stvar u tome što ja i kada sam imao problem, ja nazovem njih i tražim da mi se problem reši, a ne da na forumu tražim rešenje problema. Pa koji moj im plaćam pretplatu? Za to da bih kada imam problem kukao na forumu kako ništa ne radi a onda da isprobavam neke od ponuđenih odgovora sa foruma: probaj da staviš nešto što ima da se kupi ne znam gde, da skratiš kabal, da ovo da ono... Jok, što bih to radio, ono što im platim, tražim da mi obezbede (dobru sliku i dobar net). Kod mene su iz tog razloga ti problemi minimalni i kratkotrajnog karaktera, i ovo se naravno odnosi ako su problemi na nivou moje kuće, priključka na banderi i slično... Po meni ovo je više nego prihvatljivo... Za sada... Da li će tako i ostati - videćemo. Ako se usluga pogorša, postoje i drugi provajderi, u mom gradu, ne kablovski, ali tu je Telekom, Total Tv... Da se lako rešiti i taj problem ako do njega dođe...

I tako dođosmo do kraja balade... Ne bih ni ja više diskutovao na ovu temu, možda je i previše već rečeno što pametnog i sa tvoje i sa moje strane, što totalno nepotrebnog, opet, i sa tvoje i sa moje strane...

No hard feeling, svako je izneo svoje viđenje stvari i to je to :)

Koliko sam primetio u digitalnoj skrembluju HRT4 u toku prenosa utakmica EP u vaterpolu a RTRS i Sat Montenegro ne.

Ja sam već odavno rekao da je HRT 4 jedini skremblovani kanal tokom sportskih prenosa i emitovanja stranih dokumentarnih filmova, odnosno sve što je kodirano za satelitski program. Mada mislim da je takva situacija i sa RAI 1 kada prenosi mečeve italijanske fudbalske reprezentacije.

Čudno malo. Čak i HRT 2 može da se gleda kad prenose Ligu Šampiona a sa HRT 4 je takva situacija.

pre neki dan sam preso sa mts ADSL na kopenikus..I mogu reci da sam razocaran..u mts-u sam imao 10MB i za 6 godina koliko sam ga koristio mozda je 2-3 puta bio problem sa netom..u kopernikusu je navodnih 20MB a ne mogu da se mere sa mts-om nikako,preko dana i radi nekako a uvece je katastrofa...zanima me da li mogu da raskinem ugovor ili moram da cekam 12 meseci da prodje..?

Mislim da imas pravo sa svim operaterima interneta i mobilne telefonije da raskines ugovor u roku od 30 dana od potpisivanja po ako nisi zadovoljan uslugom.

Ima li mozda neko spisak digitalnih kanala koji su pusteni u Smederevu? Hvala.

Da li je moguće preko nekog STB uređaja povezati Kopernikus kablovsku i običnu krovnu antenu???

Molim za pomoc verne korisnike kopernikus neta i TV-a :)

U delu sam Novog Sada gde je po ponudi sportskih kanala koji me najvise interesuju najbolje resenje Kopernikus (jer ima SK, a i arenu1) jer SBB nema mrezu ovde. ADSL telekomov 10mb/s mi je pre par dana istekao ugovor od 2 godine pa bih da raskidam to.
Razmisljao sam jer sam uzeo po prvi put LED tv da sada ukombinujem i Digitalnu televiziju i internet Kopernikusov, imaju sada i neku promo akciju. Tv znam kakva je ponuda kanala, nista sjajno i bajno, ali opet bolje od Poste koja je izgubila SK a IPTV telekomov me ne interesuje jer imam vise od dva televizora u kuci (i takodje nemaju sk)...elem, najvise me interesuje kvalitet njihovog interneta...da li cesto dolazi do prekida signala i da li brzina dramaticno pada...generalni utisci neki?

Kopernikus nešto radi na mreži nedeljom? Oni ne rade ni radnim danima...

Ne znam kako je u tvom gradu... Ovde su ok... Cak su u subotu bili do druga da zamene ruter nesto i podese internet nije bilo u redu (a cak sam rekao drugu da ih dzaba zove nece do minimum Pondeljka doci, ali eto dosli su)...

@zlaja777

Zavisi od mesta do mesta... ja kao dugogodisnji korisnik blizu 10 godina sam zadovoljan internet uslugom,,, Analogna TV nista posebno nije bila, ali srecom stigla je DTV pa je utisak mnogo bolji...Posto imas noviji Tv nije ti potrebno nista od dodatnih uredjaja sto je + ... kvalitet kanala je zadovoljavajuci. Ako ikako mozes bilo bi dorbo da se raspitas u tvom kraju kako radi usluga, jer kao sto sam rekao zavisi od mesta do mesta...

Meni danas već došao račun za mesec januar, i u njemu iznenađence, pretplata za kablovsku povećana na 1050 dinara (do sad je bila 900). Na njihovom sajtu vidim da je pretplata povećana u još nekim gradovima.
Zanimljivo je to da na računu piše da je datum izdavanja računa 31. januar 2016. godine.

26.1.2016. 12.17.31.JPG

Pitam se samo koji li kalendar koriste (gregorijanski i julijanski očigledno ne).

Zato kod nas jos uvek ne donose racun za januar mesec. Vise od godinu dana nisu pustili niti jedan kanal, jos uvek 65 digitalnih a povecavaju pretplatu. :mad:

Lopovi i konjokradice to je Zlopernikus !!!

Pre par meseci sam raskinuo ugovor za internet (zadrzao sam TV) jer sam presao na VDSL i gle cuda ispostavise mi racun sa nekakvim dugovanjem iz 2012 godine. Na moju nesrecu otac je bacio sve racune starije od jedne godine pa nisam bio u mogucnosti da dokazem da sam sve racune izmirio iako sam 100% siguran u to jer uvek sve racune platimo u roku. Nisam se mnogo ni bunio jer nisam posedovao dokaz da sam izmirio sve racune pa sam platio ovaj fantomski dug od 2400 dinara i radnica na salteru mi je rekla da su mi sve obaveze zakljucno sa novembrom izmirene. Nakon ovoga dosao je jos jedan racun za decembar koji sam odmah platio ali juce mi je stigao racun za januar na 2400 dinara iako je mesecna pretplata 1200 dinara uz napomenu da navodno imam neizmirenu obavezu iz prethodnog perioda od 1200 dinara. Poludeo sam i odmah otisao u filijalu i nakon provere je radnica ustanovila da su mi u januaru fakturisali duplo i da ce ona obavestiti centralu da to isprave. Dok sam cekao u redu jos nekoliko ljudi je doslo sa reklamacijom na racun pa mozete samo zamisliti koliko deru korisnike koji ne obrate paznju ili bace racun nakon uplate. Stoga OPREZ, svakog meseca proveravajte racune i nikada ih nemojte bacati jer imate posla sa klasicnim lopurdama.

U Nisu su i SBB, i Kopernikus, i Jotel... Tu su i Polaris, Telekom, Posta i tako dalje... Verovatno ima jos neko, nisam nasao ko je sve tamo... Tako da je cena od 750 dinara u stvari posledica zdrave konkurencije u tom gradu, dok u ostalim gradovima imamo primer monopolskog ponasanja gde su cene dosta visoke, i gde nema zdrave konkurencije. U tom grmu lezi zec...

Ja u Rumi sam dobio račun za januar i izmirio na vreme, čuvam račune od prvog dana ali me čudi zašto je izbačen Pink comedy iz analogne ponude?

Sad vrtim kanale, i nema Pink Comedy analogno, ali se ne sećam iskreno ni da je bio... To nešto skoro ili od ranije?

Nazad
Vrh Dno