Šta je novo?

Konverzija PDF > XLS ?

• Začetnik teme Začetnik teme driver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Postoji gomila raznih programa na netu, neshto besplatno, neshto se placa, ali nijedan ne radi. Nijedan ne moze da uradi konverziju tako da to posle u excelu lichi na neshto, uvek sve bude pobacano. U pitanju su neke tabele u pdfu koje imaju vishe uspravnih kolona, a on to zalepi za levu ivicu, i to zajedno sa slikama. Uopshte nije problem platiti licencu, samo da radi.

Da li neko mozda ima iskustva sa tim ?

Mozda bi pomoglo - prvo PDF u Word, pa posle klasican export u XLS. Probao sam dva programa koji rade PDF u Word i nije bilo tako loshe.

Hm, ja sam prebacivao čitave tabele republičkog zavoda za statistiku, odnosi se na popis stanovništva iz 2002. godine, bez ikakvih problema iz PDF-a u XLS.

Koristio sam Adobe Acrobat 6 Professional, i komandu Select Table i dobijao veoma zadovoljavajuću tabelu u Excel-u.

Tebi je verovatno najvaznije da sacuvas strukture tabela... Meni je slicno nesto trebalo pre par meseci... Sacuvaj PDF kao HTML (Acrobat Pro) pa ga otvori u Excellu. Ovo daje promenljive rezultate zavisno od strukture tabele... Nijedan program ne radi ovakvu konverziju 100% uspesno...

ima i onaj abbyy PDF transformer. Do negde 50 strana pdf-a je radilo OK, ali mi je jednom odradio 1000 strana pdf fajla (opet statistički podaci) medjutim xls fajl je bio neupotrebljiv, tj. nije mogao da se otvori. Za manju količinu podataka definitivno je copy/paste OK

Driver, neces verovati, ali danas sam na Softpediji video program koji radi upravo to sto tebi treba, samo ne znam koliko kvalitetno. U pitanju je 1.0 verzija programa i shareware je, ali mozda pomogne u tvojoj zamisli. A, da, danas je objavljen 😉

Link.

Poslednja izmena:
A da probas ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition? Ja nisam imao vecih problema sa konverzijom iz pdf-a u xls!

Nazad
Vrh Dno