Šta je novo?

Konvertovanje *ts u *mkv

OWERKLOKER

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
199
Pozdrav.
Moze li mi neko preporuciti neki program za konvertovanje *ts u *mkv?

Ja mislim da je remuxer dobar izbor a ako gresim onda je mkvverge ili tako nesto javi ce vec neko pametan da ti odgovori

TS i MKV nisu codeci vec kontejneri. Ako samo treba da promenis kontejner bez enkodovanja fajla onda sa TS Muxerom demuxuj TS file, uvuci u MKV Merge i napravi MKV file. To ti je bez encoda slike.

Sto u prevodu znachi da nema nikakvog smisla to raditi, jer se ne dobija nishta bitno drugachiji fajl osim ekstenzije :)

I sa prednoscu da TS obicno bolje podrzan od strane HW playera.

15% ??? Ja do sada nisam video veci overhead od 2-3% max. Sa raznim kombinacijama video i audio streamova.

ve vise plejera dobija podrsku da pusta MKV
Tacno, ali konverzija ts (pa cak m2ts/blu-ray) u mkv je obicno uzaludna nego korisna. Iz vise razloga. Najbitnji je to sto proces nije lossless, vec se gube neke informacije. Nista po pitanju kvaliteta.

Poslednja izmena:
Mozda jeftini kineski playeri svi pushtaju mkv, ali neki poshteniji i skuplji ce pustiti samo TS, jer to je standard, za razliku od mkv-a koji sluzi samo za pirateriju :d

Pa bas zato sto je standardizovan je u prednosti, dok je MKV zapravo uvek opciona stvar i niko ti nece garantovati da li ce raditi u nekom datom momentu, ukoliko neko proneni specifikaciju i sl.

Overhead, izgleda, zavisi od velicine fajlova koji se muksuju. Sa fajlovima od 150MB je 18%, 450MB je 11% i sa 4,3GB je 5%.
I nije tacno da samo "kinezi" pustaju MKV, WD TV Live, LG BD 560 i 570, Asusov O!Play Air, za pocetak. Neki su BD plejeri sa podrskom za MKV a neki klasicni multimedijalni plejeri. Ali daleko su od "kineza". A bice ih jos.
MKV samo za pirateriju?! To reci kompaniji Divx Network.

ilidan je napisao(la):
Overhead, izgleda, zavisi od velicine fajlova koji se muksuju. Sa fajlovima od 150MB je 18%, 450MB je 11% i sa 4,3GB je 5%.
Da izgleda da je tako, (M2)TS je jedini kontejner sa variabilnim overheadom. Ali posto ja radim sa fajlovima od 20 i kusur gigabajta u glavnom nisam primetio nesto velike cifre kao sto rekoh 2-3%.

ilidan je napisao(la):
I nije tacno da samo "kinezi" pustaju MKV, WD TV Live, LG BD 560 i 570, Asusov O!Play Air, za pocetak. Neki su BD plejeri sa podrskom za MKV a neki klasicni multimedijalni plejeri. Ali daleko su od "kineza". A bice ih jos.
MKV samo za pirateriju?! To reci kompaniji Divx Network.
Tacno, ali svi oni ipak prate neki standard, zapravo Blu-Ray, i zapravo nije bitno da li je kontejner MKV, TS, MP4, AVI, sve dok su streamovi koji su unutar kompatibilni sa blu-ray-om ili malkice van tih granica.

Da malo ozivim ovu temu. :)
Elem snimio sam na ex HDD sadrzaj sa tv-a u formatu MPEG-TS Video File (.ts) Snimanje je vrseno pomocu Amiko DVB-T/C resiver-a.
Kad taj materijal pustim na samom resiveru nema nikakvih problema medjutim kad ex HDD spojim sa kompom dobijem snimljeni materijal u delovima. Pretpostavljam da mi treba neki program koji bi ove delove nalepio kao sto to radi mkvmerge sa mkv fajlovima. A zatim tako celog da ga konvertujem u mkv format (za to imam iDealshare VideoGo) Jel kad ih ovako pojedinacno prebacim u drugi format jednostavno deo koji bi trebalo da traje oko 22 minuta traje oko 4 minuta. Da li mozda moze da pomogne program HDTV to MPEG-2 (Ts to DVD mpeg2 converter)?
Ako neko ima neki predlog bio bih mu zahvalan.

Poslednja izmena:
Evo da sam sebi odgovorim mislim da je TSSplitter program.
U predhodnim porukama je objasnjeno kako da se konvertuje u mkv ali meni tsMuxer kad mu ubacim ovaj novi ts fajl dobijen od lepljenih delova nece da izvrsi demux vec se otvori prozorce sa znakom upozorenja gde pise: Some track not recognized. This track was ignored.
Da li mozda treba nesto u TSSpliteru da se podesava? Inace sam slepio tako sto sam koristi deo Join TS Files.

Poslednja izmena:
A što ga ne spojiš u MKVMerge pa to iskoristiš za dalju konverziju?

Koliko se sećam znam da nešto nije htelo kako treba da radi u mkvmerge. Na poslu sam pa kad se budem vratio šaljem poruku šta je u pitanju.

Ffmpeg -i file.ts -vcodec copy -acodec copy film.mkv

Evo kad sam prvi deo hteo da ubacim u mkvmerge sta sam dobio kao odgovor:
Command line used:

"C:\Program Files (x86)\MKVToolNix\mkvmerge.exe" --output-charset UTF-8 --identify-for-mmg "F:\ALIDVRS2\[TS]2014-02-26.00.25.40-TV B92-21\000.ts"

Output:

Error: Found B frame without second reference in a non closed GOP. Fix the MPEG2 video stream before attempting to multiplex it.

@yooyo nije bas najjasnije ovo sto ste napisali?

Poslednja izmena:
Prvo sam koristio TSSpliter pa sam nekako spojio delove i dobio TS file (ts) Joined file. Kad ga pustim u potplayeru ide normalno nekih sat i dvadesetak minuta. E sad kad takav ts file hocu da u iDealshare VideGo programu konvertujem u AVI, MKV ili sl dobijem konvertovan fajl koji sadrzi samo prvi deo koji spojen u onom joined file-u i traje nekih 4 minuta. Ovo je problem zasto ne mogu da ga prebacim celog kao MKV.
Ili jednostavno da ga kao format join (ts) pustam preko nekog playera.

Poslednja izmena:
ffmpeg je alat koji obicno radi sav posao iza tih GUI front-end programa. U principu ne postoji format na planeti zemlji koji ffmpeg ne moze da dekoduje. Skini ga sa: http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
Raspakuj arhivu i u bin folder ces naci ffmpeg.exe. Kopiraj ga tamo gde su ti video fajlovi (*.ts) idi u command prompt i probaj gornju komandu.

ffmpeg je alat koji obicno radi sav posao iza tih GUI front-end programa. U principu ne postoji format na planeti zemlji koji ffmpeg ne moze da dekoduje. Skini ga sa: http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
Raspakuj arhivu i u bin folder ces naci ffmpeg.exe. Kopiraj ga tamo gde su ti video fajlovi (*.ts) idi u command prompt i probaj gornju komandu.

OK uradicu tako kad budem nesto ponovo snimao posto sam obrisao ovo predhodno. Inace kad u polje serch ukucam cmd otvori mi se bas mali prozor cak i kad ga "rastegnem". Sve je bre sitno a ja ionako ne koristim naocare a trebao bih.:D

Poslednja izmena:
Eh.. Ako nisi vičan kuckanju komandi, nećeš uspeti.

Pa moram jednom da naucim.

Vrh Dno