- Učlanjen(a)
- 27.06.2009
- Poena
- 199
Pozdrav.
Moze li mi neko preporuciti neki program za konvertovanje *ts u *mkv?
Moze li mi neko preporuciti neki program za konvertovanje *ts u *mkv?
I nedostatkom da je fajl oko 15% veci od MKV fajla. Uostalom, sve vise plejera dobija podrsku da pusta MKV. Anyway, stvar ukusa i licnih preferencija.I sa prednoscu da TS obicno bolje podrzan od strane HW playera.
Tacno, ali konverzija ts (pa cak m2ts/blu-ray) u mkv je obicno uzaludna nego korisna. Iz vise razloga. Najbitnji je to sto proces nije lossless, vec se gube neke informacije. Nista po pitanju kvaliteta.ve vise plejera dobija podrsku da pusta MKV
Da izgleda da je tako, (M2)TS je jedini kontejner sa variabilnim overheadom. Ali posto ja radim sa fajlovima od 20 i kusur gigabajta u glavnom nisam primetio nesto velike cifre kao sto rekoh 2-3%.ilidan je napisao(la):Overhead, izgleda, zavisi od velicine fajlova koji se muksuju. Sa fajlovima od 150MB je 18%, 450MB je 11% i sa 4,3GB je 5%.
Tacno, ali svi oni ipak prate neki standard, zapravo Blu-Ray, i zapravo nije bitno da li je kontejner MKV, TS, MP4, AVI, sve dok su streamovi koji su unutar kompatibilni sa blu-ray-om ili malkice van tih granica.ilidan je napisao(la):I nije tacno da samo "kinezi" pustaju MKV, WD TV Live, LG BD 560 i 570, Asusov O!Play Air, za pocetak. Neki su BD plejeri sa podrskom za MKV a neki klasicni multimedijalni plejeri. Ali daleko su od "kineza". A bice ih jos.
MKV samo za pirateriju?! To reci kompaniji Divx Network.
ffmpeg je alat koji obicno radi sav posao iza tih GUI front-end programa. U principu ne postoji format na planeti zemlji koji ffmpeg ne moze da dekoduje. Skini ga sa: http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
Raspakuj arhivu i u bin folder ces naci ffmpeg.exe. Kopiraj ga tamo gde su ti video fajlovi (*.ts) idi u command prompt i probaj gornju komandu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari