Šta je novo?

Konvertor za slike - bmp2jpeg....

St.Sloba

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
620
Da li neko može da mi preporuči neki program po mogućnosti free pomoću koga mogu da jednostavno konvertujem slike u druge formate? Nešto tipa selektujem odrećeni broj slika, kliknem i konvertuju se. Konkretno mi je potrebno bmp u jpeg format, ubi me ovako jedno po jedno prebacivanje preko painta.

Hvala

IrfanView (free), File > Batch Conversion, ubaciš slike na listu, namestiš output folder, izabereš JPEG format i podesiš kvalitet, i udariš Start. Piece of cake.

Mnogo je dobar IrfanView. Ja koristim taj batch conversion npr kad zelim da vise slika pripremim za mob, tj da im smanji rezoluciju, izostri sliku itd...

Steta sto Irfan nema browsing putem shella, pa zbog toga mogu u onom njegovom exploreru da se browsuju samo diskovi (ne i My Documents, Network Places, itd).

Probao sam irfan i super je. E sad me interesuje da li ima neki program da recim prekrijem deo slike, i da se to isto prekrije i na ostalim slikama istovremeno? Odredim mesto, ubacim prekrivač i onda se to odrazi na sve slike? Video sam preko irfana može da se ubaci text i to je super.

Probaj na File > Batch > Set Advanced Options > Canvas size i stavi sa one strane sa koje hoćeš da prekriješ.

silverglider je napisao(la):
Steta sto Irfan nema browsing putem shella, pa zbog toga mogu u onom njegovom exploreru da se browsuju samo diskovi (ne i My Documents, Network Places, itd).

Ovo sto rece Silver je interesantno, pa sam malo pogledao po opcijama. Dakle, po defaultu je onako kako je navedeno, ali u irfanovom browseru pod Options>Set thumbnail options: treba chekirati "Show common shell folders" desktop (my pictures) pa onda moze i ostalo, s tim sto izgleda da se ni tada ne pojavljuju My Network places (posto ih ja nemam to treba proveriti). Inace, verzija iv. je 3.97

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno