Šta je novo?

Konstantno gasenje misa

McGarnagle

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2008
Poena
319
E ovako, problem je sledeci:
-Mis se konstatno pali i gasi (cuje se onaj zvuk kao kada prikljucite bilo koji usb uredjaj)
-Tastatura se ponekad ugasi takodje, ali znatno redje od misa

Sta sam do sada utvrdio:

Nije do misa i tastature: testirani su na dva racunara, rade normalno
Nije do maticne: Nakon sto mis "umre" (potpuno stane), bilo koji drugi uredjaj moze da se prikljuci, tj. portovi normalno rade
Nije do softvera: Reinstalirao sam Win, drajvere, sve sam pokusao...
Mis ponekad proradi kada se ukljuci u drugi port

Sta je problem? Jedino cega mogu da se setim je struja, tj. varijacije napona. Ne znam samo koliko su ovi uredjaji osetljivi na to...?
Ova pojava se cesce ispoljava uvece, kada je koriscenje gotovo nemoguce.

Mis je Logitech RX1000
Tastatura je neka Genius najobicnija... Konfa: G530, H61 ploca, 4 GB RAM-a, Sharkoon 450 W napajanje.

za pocetak probaj drugo napajanje
obicno prva reakcija oslabljenog napajanja je usb
pozajmi od nekog za probu

Ili u biosu namesti da usb portovi rade kao v1.1, a ne kao v2.0. To hoce da pomogne ako je slabiji napon. Ako je naponska jedinica na ploci otisla, nece ti pomoci drugo napajanje.

Imam slican problem sa laptopom. Desava se da mis radi, pa odjednom prestane. Pa opet na momente radi, i tako u krug. Mis provereno ispravan (probano i sa dva druga). Inace, baterija mi je prsla na laptop-u. Sad sam je izvadio, tj. koristim ga bez baterije. Jel moguce da je ona pravila neki problem usb portovima?

u 90% slucajeva nova napojna ne pomaze - zamena ploce samo . Proveri pre kupovine iste , sa napojnom ! Pozdrav

Uh, izgleda da ste u pravu. Ni drugo napajanje, ni ovo sa usb-ovima nije pomoglo. Znaci, nova maticna :-\

Ako na ploci imas PS/2 konektor za misa, nabavi USB na PS/2 konvertor i nastavi da koristis taj mis (ako ne upotrebljavas usb cesto).

Ako ti treba USB-PS/2 konvertor, dacu ti ja (uslov je da dodjes po njega).

Ima neko resenje za moj problem? Znaci da ponovim, mis se povremene sam od sebe ukljucuje i iskuljucuje. Moze da se desi da radi celi dan bez problema, a moze i da zeza tako isti dan. U pitanju je laptop. Mislio sam da baterija (koja je otisla u vecna lovista) pravi problem, ali i kad sam izvadio bateriju ista situacija. Sta mi je ciniti?

A da proveriš u kavom su stanju kablovi od miša i tastature. Sasvim je moguće da kabal ima neki prekid, i da je čista slučajnost što je na drugoj mašini radio bez problema, npr kabal je bio u drugom položaju u kome je imao bolji kontakt na mestu gde je prekinut. Nije to retkost kod miševa sa kablom, kod tastatura jeste ređe ali se takođe dešava.

A da proveriš u kavom su stanju kablovi od miša i tastature. Sasvim je moguće da kabal ima neki prekid, i da je čista slučajnost što je na drugoj mašini radio bez problema, npr kabal je bio u drugom položaju u kome je imao bolji kontakt na mestu gde je prekinut. Nije to retkost kod miševa sa kablom, kod tastatura jeste ređe ali se takođe dešava.

Ta mogucnost je iskljucena, jer su testirani ceo dan na drugom racunaru i sve je radilo kako treba.

@adamche Hmm, dobra ideja, mogao bih da pokusam.
@g.pendula Slicnu ideju ima i adamche, sta je bolja varijanta pci to usb ili usb to ps2?

^ Hvala, laptop je i tako zreo za servis, ciscenje i zamena termalne paste.

Poslednja izmena:
Epilog: nasao sam stari ps2 mis i sve radi kao podmazano... Tek mi sad nista nije jasno...

Pa sta ti nije jasno. Usb portovi ti na ploci nisu ispravni. Ps2 nema veze sa njima.

Vrh Dno