Šta je novo?

konkretno pitanje o LC Power

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
jel' moze neko da mi objasni konkretnu razliku izmedju dva napajanja LC Power 6550 i LC Power 6550G?
razlika u ceni je nekih 10evrica, ali sta konkretno novog donosi skuplji model (6550G)? Razlika je u :....?

interesuju me gde mogu da se kupe doticna napajanja i gde su najeftinija? jel' postoji neka garancija i koliko traje (1god,2-3?)? (ako je zabranjena reklama posaljite mi na pm)

I na posletku, voleo bih da mi ovde pisu ljudi koji su imali dodira sa ovim napajanjima i znaju iz iskustva kakva su LC Power napajanja.

Iskreno nemam pojma koja je razlika izmedju ova dva napajanja, ali pretpostavljam da je u pitanju nesto kao aktivni/pasivni PFC ili tako nesto :) Doticna napajanja mogu da se kupe ovde.

Ja imam LC6550 Black - 550W i mogu ti reci da sam za sada extra zadovoljan ;)

Mislim da je postajao model LC-a od 550W koji je samo ATX1.3 kompatibilan (dakle nema 2 odvojene grane od 12V). Ako je to taj jeftiniji, zaobidji ga u sirokom luku i ispruzi se jos ti 10-tak evrica...

benchaman je napisao(la):
jel' moze neko da mi objasni konkretnu razliku izmedju dva napajanja LC Power 6550 i LC Power 6550G?

Razlika je sledeca 550G je silent giant serija, ima 14cm ventilator sa donje strane umesto 12cm, finish je u crnoj boji, i ima SATA power konektore. Ni jedno ni drugo nemaju PCI-E 6-pin power konektor niti 8pin workstation (EPS12) konektoor tako da vodi racuna ako ti nesto od toga treba.

I na posletku, voleo bih da mi ovde pisu ljudi koji su imali dodira sa ovim napajanjima i znaju iz iskustva kakva su LC Power napajanja.

Ja ga jos uvek imam u masini (uprkos potpisu koji sam izmenio u iscekivanju novog). Za sada nemam nikakvih zamerki na stabilnost i kvalitet. Ne greje se mnogo i tera konfiguraciju iz potpisa stabilno na defaultu, a ploca mi ne dozvoljava O/C preko 3.8GHz (probano sa serverskim napajanjem od 640W).

Poslednja izmena:
Licno posedujem LC550 i ova verzija ima 2 12V grane.Razlika izmedju obicnog i G je u 20/24 pin konektoru u osnovi.Znaci 550-20pin,550G-24pin
Da li postoje neke razlike u A po granama?Nemam pojma

mislim, ne znam, ali necu da se ustrucavam i ne pitam, HOCU da znam,... Za cega bi mi trebao 8pin workstation konektor? A za cega PCI-E ovo pretpostavljam da je za vga? U slucaju da imam ovakvo napajanje da li postoji neka rezervna varijanta za napajanje PCI-E kartice?
pozdrav

mislim, ne znam, ali necu da se ustrucavam i ne pitam, HOCU da znam,... Za cega bi mi trebao 8pin workstation konektor? A za cega PCI-E ovo pretpostavljam da je za vga? U slucaju da imam ovakvo napajanje da li postoji neka rezervna varijanta za napajanje PCI-E kartice?
pozdrav

Chini mi se da neke ploce bazirane na intelovom 975 chipsetu imaju taj 8pinski konektor. Uz graficku (ako joj je potrebno dodatno napajanje) dobijesh i adapter...

Drugar ima isto to(LC) napajanje i za sad nema nikakvih problema.

Ja sam kupio LC-a pre 15 dana i ima PCI-E 6-pin konektor tako da!!!..........

StefanGTR je napisao(la):
Ja sam kupio LC-a pre 15 dana i ima PCI-E 6-pin konektor tako da!!!..........

To je verovatno novija verzija, moje ga nema.

8-pinski workstation konektor (EPS12V) je za napajanje procesora na serverskim i high-end desktop plocama. Sve "jace" ploce za Intel (sa 955, 975 chipsetom) koriste taj konektor umesto klasicnog 4-pin 12V za CPU. Uz neke se dobija i adapter 4 na 8 pina ali ko hoce stabilnost pri vecem O/C nabavice napajanje sa adekvatnim konektorom.

6-pinski PCI-E konektor je za napajanje PCI-E graficke karte. Karte kojima ovo treba uvek imaju i adapter 2x molex (oba se moraju povezati!) na PCI-E 6 pina ali nije zgoreg nabaviti napajanje sa odgovarajucim kablom.
Ko zeli SLI, najbolje je da izbegne sve probleme tako sto ce kupiti SLI certified napajanje koje mora imati dva 6-pin PCI-E konektora i minimum 550W. Kod nas se moze naci i CoolerMaster RealPower 550W. Jedna verzija tog napajanja je imala 2 6-pinska konektora od kojih je jedan bio PCI-E, a drugi iako isti po izgledu nosio je 3.3V umesto 12V i mesta masama i naponima su bila zamenjena tako da obavezno vodite racuna pri prikljucivanju.

Zanima me da li su ove voltaže normalne.

sfvolt1yl.png

Konfiguracija:
AMD Sempron 2800+ [email protected] (250x8), DFI LanParty UT nF3 250Gb, 768MB DDR400, Club3D Radeon 9600Pro, Western Digital 80GB, Teac W552G CD-RW, LC6550G v2.0 550W

Poslednja izmena:
Na te "-" Voltaže ne obraćaj pažnju. Razlikuju se od konfiguracije do konfiguracije...

Kupio sam 6550G pre neki dan i za sada sam baš zadovoljan kako radi. Posle višečasovnog rada sa zadnje strane izduvava krajnje mlak vazduh, u radu je potpuno nečujno.
I ovo moje ima taj 6pin konektor za PCIe grafičku.

audiofreak je napisao(la):
Ko zeli SLI, najbolje je da izbegne sve probleme tako sto ce kupiti SLI certified napajanje koje mora imati dva 6-pin PCI-E konektora i minimum 550W.
Pretpostavljam da je tih 550W relativno... Moje novo napajanje ima dva šestopinska konektora i ne verujem da ne bi moglo da izgura neku SLI ili CrossFire varijantu, iako ima "samo" 500W - zašto su mu onda stvaljali dva konektora ako ne može?

Primetih da se u prodaji nalaze 6550 koje nosi oznaku v2.0 i skuplje je za 2e od onog bez te oznake. Pa sad pretpostavljam da se to odnosi na atx 2.0 (dve grane 12v). Cini mi se da je ovo jeftinije imalo cak 20pin atx. Na kraju se jedino isplati otvoriti kutiju i pogledati sta od konektora ima i gotova prica, da ne bih razmisljao dali ima 24pin atx, sata konektore ili samo adaptere sa molex-a, kolko je cm vent, dal je gold ili black...

Ma LC Power je super napajanje, samo im je sistem oznacavanja na kutijama i sistem oznacavanja uopste katastrofalan. Ja kada sam kupovao svoje (6550G v2.0 550W 2x12V grane, 24pin, bez PCI-E), sam zajedno sa prodavcima otvorio barem 4 kutije (koje su BTW, bile iste), dok nismo nasli sta sam hteo. Tako da, bez licnog uveravanja u sadrzaj kutije :D, nemoj da kupujes.

Koliko sam ja uspeo da zaključim, postoje sledeći modeli:

6550G, ATX v2.0 (2x12V), 24pin, 14cm Fan, with PCI-E (6pin)
6550G, ATX v2.0 (2x12V), 24pin, 14cm Fan, w/o PCI-E (6pin)
6550G, ATX v1.3 (1x12V), 20pin, 14cm Fan, w/o PCI-E (6pin)
6550, ATX v2.0 (2x12V), 24pin, 12cm Fan, w/o PCI-E (6pin)
6550, ATX v1.3 (1x12V), 20pin, 12cm Fan, w/o PCI-E (6pin)

E, sad, da li postoji sledeće:

6550, ATX v2.0 (2x12V), 24pin, 12cm Fan, with PCI-E (6pin)

Može li neko da mi potvrdi?

Ja sam zabo napajanje #2 :S:
a bas sam se ponadao da cu imati jedan molex slobodan, u poredjenju sa prethodnim Chieftec-om koji je imao 6x molex, jer sam kontao da napajanje ima 6-pin PCI-E konektor, kad ono PAJA! Opet nemam slobodnog molexa :wall:

Vrh Dno