Šta je novo?

Konkretan primer OC

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanimame konkretan savet za overklokovanje procesora. Imam batrona
2500 + , inifinion ram 512 na 400 Mhz, maticna Msi KT6 Delta 6 (6590 ver 2)
i novi hladnjak cooler master jet 7 (zbog njega sam raz* celo kuciste jer nije mogo da stane. Ipak sam ga nabuzio. 😀 E sad na koliko da dignem

spread spectrum +- 0.25 - default

CPU FSB 166 - default

CPU RATIO 12.5 - default

CPU V CORE - AUTO

Meni ovako stoji. Koje vrednosti bi trebalo da dodam da mi radi korektno (mislim ja zelim da ga overklokujem , ali ne estremno, nego onako - srednje)

Unapred zahvaljujem eXpertima sa foruma !!!!!! :smash: :smash: 😀

imao sam problem sa montiranjem jet 7, jer nije mogao da stane od napajanja, tako da ga nisam ni montirao....
jutros sam video kuceste usera ' nitra' kome jet 7+ stoji pod uglom od 90 stepeni u odnosu na predvidjen polozaj, pa sam i ja poucen njegovim postupkom, odsrafio ventilator i zarotirao ga. i sad staje bez problema u kuciste....
poz.

Probaj CPU FSB da dizes polako npr za pocetak probaj sa 166mhz na npr 171mhz,znaci po 5 ili ako hoces po 10 mhz gore da ides polako.Nadam se da znas da resetujes bios ako ne bude hteo da se upali komp.Znaci samo CPU FSB probaj polako da povecavas,trebalo bi da stignes negde preko 200mhz.
Kako tebi barton na 2500+ radi na 166*12.5??? pomnozi i dobices 2075mhz,nista mi nije jasno... zar on nebi trebalo da radi na 1833mhz?

Jet 7

marsi je napisao(la):
imao sam problem sa montiranjem jet 7, jer nije mogao da stane od napajanja, tako da ga nisam ni montirao....

Poslacu sliku mog kucista. Ja sam morao da izbacim napajanje iz kucista (staces, smetalo je) u svakom slucaju korektno hladi!

1833 Mhz

Kako tebi barton na 2500+ radi na 166*12.5??? pomnozi i dobices 2075mhz je napisao(la):
On i radi na 1833 ali u biosu dok sam gledao pisalo je gore navedeno?! Zato i pitam kako da ga dignem!

Ovako: mnozilac ne menjas. Podizes FSB (default 166). Najlakse bi ti bilo da ga odmah spicis na 200, da vidis da li ce moci na default voltazi. Ako uspes da dignes win, skini program S&M ili prime. I piusti ih da ti provere stabilnost procesora a ti prati temperaturu. Ako ne uspes da dignes win, otvoeis kuciste, i sa maticne izvadis malu bateriju (kao ona za sat samo veca) , protrljas je malo od majicu i vratis je na mesto. Onda udjes u bios i probas sa vecom voltazom (za jednu stavku). Ako uspes da dignes win. odradi ono sto sam ti napisao. Tako sve radi dok ne uspes da odradis testove, nemoj voltazu dizati vise od 1.7 jer si ti ipak pocetnik u ovome. Ako nece na 200 FSB ti smanjuj. Ako imas neko Budjoni napajanje i nekog velikog potrosaca u kompu, meri voltaze pomocu programa MBM.
poz :wave:

pazi, ako kazes da ti stoji na 12,5 moguce je da imas otkljucan procesor. default bartona 2500 je 11x166=1833mhz. proveri ti to jos jednom. ako imas otkljucan procesor onda uzivaj 🙂

povecavanje takta ili smanjivanja istog za po 1 MHz ili 5 ili malko vise, nebitno, ce biti jako tesko jer imas KT600 plocu koja nema PCI/AGP lock !!! Sto znaci da pri povecavanju frekvencije FSB-a se povecava frekvencija PCI i AGP magistrale (sa inicijalnih 33/66 MHz), sto dovodi do nestabilnosti sistema!
jedino su na 100/133/166/200 MHz za FSB, PCI/AGP frekvencije iste 33/66,znaci probaj odma na 200MHz za FSB uz povecanu voltazu 🙂

3200+

O.K. digo sam ga 11 x 200 = 2200. Racunar ga vidi kao 3200+ ali je sistem nestabilan. Mislim da je to zbog napajanja, ali i zbog maticne koja i nije bas dobar promer za oc. Probacu da ubacim jos jedno napajanje tako da ce jedno da napaja samo maticnu i kuler a drugo combo, i dvd rw, i hdd!!!! :-devil-:

A da li si povecavao voltazu ???

fullmonty je napisao(la):
A da li si povecavao voltazu ???

Jesamna 1.6575 ili za jedno polje. u sakom slucaju je manje od 1.7

Nazad
Vrh Dno