Šta je novo?

Konica Minolta 5D

Cim sam je vid'o o'ma sam se zaljubio :)
Aparat "ne donosi nista novo osim" AS-a u <1000$ klasu. Skontao sam da je slicnih dimenzija kao i Pentaxi D/DS/DL i Canon 350D, ali za razliku od 350D ima jako lep rukohvat. Pored toga je minolta najavila normalac za digitalce: http://www.dpreview.com/news/0507/05071502km35mm14.asp
To ce biti bas ubitacna kombinacija za uslove sa malo svetla.

To "samo AS" kod 350D kosta dodatnih 500-600$ ili koliko vec kosta 17-85IS...

Pazi ako su iskoristili CCD sa D50 (noviji od onog na D70, Maxxum 7D) lepo ce biti na ISO 1600...

Verovatno ce ga nuditi i sa 18-200 u kompletu...

Strava sprava! I sa njime svi objektivi postaju IS. Taj objektiv što nude u kitu i jedan polovan 70-200 su sve što bi mi trebalo.

Imali neko dosadašnjih iskustava sa Minolta objektivima? Kako su se do sada rangirali sa odnosom cena-kvalitet u odnosu na konkurenciju? Vidim da na fotobetzama nisu skupi.

Minolta objektivi su izvanredni, bas kao i Canon, Nikon, Pentax, Olympus. Svi su tu negde, za odredjeni nivo cena.
Svaki ima nekog svog dzokera, Minolta se prsi sa okruglim blendama, tj. lepim bokehom.

Za AS znamo da radi i to vrlo dobro. Radice i sa prajmovima, sto je super, mega, ultra dobro i unikatno. Mene zapravo VISE zanima AS na sirem i normalnom podrucju, otvorene blende i ISO 800-1600 sa ambijentalnim svetlom nego neki telefoto deo. Za njega me cak i boli uvo. Ovo otvara nove mogucnosti.
Ergonomija se moze proceniti i obecava (nije nesto obogaljen, lako se menjaju EV, ISO i WB).
Izrada obecava (videh sliku sa Poljskog sajta iznutrica - jak metalni kostur).
Kvalitet slika obecava, ako bude na nivou i 7D, nadamo se mozda i boljem. 7D je vrlo solidan na ISO 1600, malo zamucuje detalje, ali je vernost boja retko dobra za ovako visok ISO. Nizi ISO - slike odlicne, kao i u konkurencije.
Najvise me zanima kit objektiv, 18-70 je super raspon, Minoltini najjeftiniji kit plastikaneri su umeli opticki da prijatno iznenade, u odnosu na N & C. Npr. uporedjujuci kit Minoltu i Canona 28-80, Minolta je delovala jeftinije i bedastije, ali je opticki bila nesto bolja (rekose testovi takodje). Ali nova su pravila igre, cekamo testove.

OK, ocigledno se palim i sam, jedva cekam testove i prve rezultate. Ocekujem bas mnogo. U nizoj klasi je AS mnogo jaci adut nego u klasi 20D/7D, gde korisnici kupuju 70-200/2.8 IS objektive..

Aleksandar je napisao(la):
Minolta objektivi su izvanredni, bas kao i Canon, Nikon, Pentax, Olympus. Svi su tu negde, za odredjeni nivo cena.
Svaki ima nekog svog dzokera, Minolta se prsi sa okruglim blendama, tj. lepim bokehom.

Za AS znamo da radi i to vrlo dobro. Radice i sa prajmovima, sto je super, mega, ultra dobro i unikatno. Mene zapravo VISE zanima AS na sirem i normalnom podrucju, otvorene blende i ISO 800-1600 sa ambijentalnim svetlom nego neki telefoto deo. Za njega me cak i boli uvo. Ovo otvara nove mogucnosti.
Ergonomija se moze proceniti i obecava (nije nesto obogaljen, lako se menjaju EV, ISO i WB).
Izrada obecava (videh sliku sa Poljskog sajta iznutrica - jak metalni kostur).
Kvalitet slika obecava, ako bude na nivou i 7D, nadamo se mozda i boljem. 7D je vrlo solidan na ISO 1600, malo zamucuje detalje, ali je vernost boja retko dobra za ovako visok ISO. Nizi ISO - slike odlicne, kao i u konkurencije.
Najvise me zanima kit objektiv, 18-70 je super raspon, Minoltini najjeftiniji kit plastikaneri su umeli opticki da prijatno iznenade, u odnosu na N & C. Npr. uporedjujuci kit Minoltu i Canona 28-80, Minolta je delovala jeftinije i bedastije, ali je opticki bila nesto bolja (rekose testovi takodje). Ali nova su pravila igre, cekamo testove.

OK, ocigledno se palim i sam, jedva cekam testove i prve rezultate. Ocekujem bas mnogo. U nizoj klasi je AS mnogo jaci adut nego u klasi 20D/7D, gde korisnici kupuju 70-200/2.8 IS objektive..

Hvala! Ova priča mi je trebala. Sad treba da čekam fotoberzu. I nekog rođaka da putuje u USA.

Da, Tom je okacio i prvi preview za 7D, hvala za link.
Takodje je bi oobjektivan i ranije u svojim prikazima, pa mu je verovati.

Ono sto pise je vrlo, vrlo ohrabrujuce. Kaze da je izrada dobra, ergonomija takodje, solidan LCD, slike kao na 7D a i vrlo hvali novi 18-70 kit objektiv.
Znaci kit objektiv, dva brza prajma, Sigma fles i dobar dan Minolto :D.

Vrh Dno