Šta je novo?

Konflikt ASUS A7N8X-DeLuxe i CMI8738!!!

Kojo

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2004
Poena
309
Na Asusovoj ploci A7N8X-DeLuxe nastaje konflikt sa game portom (midi) pri cemu zvuk i ostale funkcije muzicke rade normalno! Klincu treba bas taj nesretni game port za nekakav volan, a bas on pravi problem! Prikazuje konflikt na portovima 0201-0201 i ne dozvoljava rucnu konfiguraciju! Flash-ovao sam BIOS, dizao novi sistem i drajvere od kartice, mjenjao karte i na kraju disable-ovao njegovu onboard karticu i opet nista! Probao sam i jednu CREATIVE karticu i ista stvar! A sa njom (creative) imam opciju da rucno biram resurse, ali su svi zauzeti!

Sta se ovdje desava nemam pojma, ali ako je neko imao slicno iskustvo...
:wall:

Kojo je napisao(la):
Na Asusovoj ploci A7N8X-DeLuxe nastaje konflikt sa game portom (midi) pri cemu zvuk i ostale funkcije muzicke rade normalno! Klincu treba bas taj nesretni game port za nekakav volan, a bas on pravi problem! Prikazuje konflikt na portovima 0201-0201 i ne dozvoljava rucnu konfiguraciju! Flash-ovao sam BIOS, dizao novi sistem i drajvere od kartice, mjenjao karte i na kraju disable-ovao njegovu onboard karticu i opet nista! Probao sam i jednu CREATIVE karticu i ista stvar! A sa njom (creative) imam opciju da rucno biram resurse, ali su svi zauzeti!

Sta se ovdje desava nemam pojma, ali ako je neko imao slicno iskustvo...
:wall:

Da li se to odnosi na Win XP ili neki drugi ??

Odnosi se na Windows XP Professional SP1!

I ja sam imao bas isti problem sa tim portovima 0201-0201 na ploci MSI K8N Neo MS-7030 NF3 sve sam zivo probao bas kao i ti ali nije vredelo.Prvo sam probao CMI 8738 i nista pa ALS4000 i na kraju sam nabavio Creative Sound Blaster Live 5 Model:CT4760 i ona je konacno resila problem, jer njen Game interfejs radi na portovima C800-C807.Windows XP je bez problema prepoznao drivere.

Pozz nadam se da sam bio od pomoci!

Nazad
Vrh Dno