Šta je novo?

Konfiguracija za virtuelizaciju

Q8300 = 168€
P5Q = 90€
2x2Gb HyperX @ 1066MHz = 47€

Evo prelazi budžet za 5€ ali možeš sigurno nešto od komponenata da nadješ jeftinije.

Možeš da uzmeš Q6600 on ima malo sporiji takt i radjen je u 65nm tehnologiji, ali zato ima 8Mb keša:wave:

Ili neka AMD konfiguracija, mislim da bi izašlo manje:wave:

P.S. Peja me je pretekao ;)

Poslednja izmena:
Otprilike sam tako nesto i hteo, C2Q 6600 i P5Q, uz najmanje 4GB memorije. Ali nisam znao da 6600 vise nema u prodaji, bas steta...
Onda Phenom najverovatnije, kakav je po performansama u odnosu na C2Q 6600?

Pa Q6600 je zaista malo teže naći, evo ja sam ga kupio u decembru i tada je već bilo radnji koje ga nisu imale...

Ali verujem da ga je moguće pronaći, jeste malo teže, ali neko ga ima sigurno:wave:

Nece biti overkloka, treba mi stabilna masina.
A to za zagrevanje je argument vise za Phenom, samo me malo brine softverska podrska - nisam bas u toku sa arhitekturama novih procesora, postoje li instrukcije (bitne za virtuelizaciju) koje c2d ima, a amd ne podrzava?

Што се виртуализације тиче АМД је чак у предности јер те инструкције подржавају сви процесори осим Семпрона, а код Интела само неки модели (нпр Q8xxx не подржавају)....

Jaci C2D će ti obaviti posao, bottle neck je disk ako radis sa virtualnim mašinama.

Što se tiče Dynamipsa tu ti je Linux obavezan ako hoćeš ozbiljno da radiš, a ako ne onda možeš i da ga strpaš u neku virtualnu mašinu pa Linux/Dynamips pristupa sa host mašine na virtualnu. E sad ako hoćeš x64 OS na virtualnoj moraš ili VMWare ili Hyper-V (iskljuivo windows server 2008, imaš trial koji može da se produži do 240dana). I naravno hrpa memorije, toga nikad dosta :)

Ja radim sve što ti nameravaš na mašini iz potpisa sa Hyper-V i mislim da je malo i overkill.

Nazad
Vrh Dno