marko_n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2006
- Poena
- 380
Prijatelji su me zamolili da im sastavim konfiguraciju koju bi koristili isključivo i jedino za Skype (da pričaju sa ćerkom koja je u USA). Naravno žele da to bude što jeftinije.
Predložio sam im Skype telefon koji radi i bez računara, ali oni hoće da koriste i video pozive, tako da telefon otpada kao opcija.
Pošto će se računar koristiti prkatično kao telefon i biće uključen po ceo dan, mislim da je bolja solucija neka nova skromnija konfiguracija sa koliko toliko kvalitetnim komponentama, nego polovan računar, netbook ili laptop.
Neka moja ideja je:
MB, CPU i GPU Intel D945GCLF - 5400 din
RAM 1GB - 1100 din
HDD 160GB WD, SATA2, 7200, 8MB - 3300 din
Kućište sa napajanjem ASUS Midi ATX TA-861 400W - 2160 din
--------
Ukupno: 11960 din
Što se tiče monitora, njima ne bi smetalo ni da bude CRT, samo ne znam koliko je to dobra ideja... Sa druge strane, nov TFT je skup (u odnosu na konfiguraciju) i prilično povećava ukupnu cenu, pa ako neko ima neki predlog neka ga slobodno iznese.
Predložio sam im Skype telefon koji radi i bez računara, ali oni hoće da koriste i video pozive, tako da telefon otpada kao opcija.
Pošto će se računar koristiti prkatično kao telefon i biće uključen po ceo dan, mislim da je bolja solucija neka nova skromnija konfiguracija sa koliko toliko kvalitetnim komponentama, nego polovan računar, netbook ili laptop.
Neka moja ideja je:
MB, CPU i GPU Intel D945GCLF - 5400 din
RAM 1GB - 1100 din
HDD 160GB WD, SATA2, 7200, 8MB - 3300 din
Kućište sa napajanjem ASUS Midi ATX TA-861 400W - 2160 din
--------
Ukupno: 11960 din
Što se tiče monitora, njima ne bi smetalo ni da bude CRT, samo ne znam koliko je to dobra ideja... Sa druge strane, nov TFT je skup (u odnosu na konfiguraciju) i prilično povećava ukupnu cenu, pa ako neko ima neki predlog neka ga slobodno iznese.
Poslednja izmena: