Šta je novo?

Konfiguracija za retro gaming

zorg

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
605
Zapostavio sam gaming zadnjih 6-7 godina pa bih da se malo vratim na pravi put... Ako može neka preporuka za gaming konfu za malko starije igre koje su do sada izašle, ne mora za najnovije naslove, uglavnom FPS (Far Cry 3, Call of Duty...), ali da može da ih tera na jakim postavkama. I sve to za MINIMUM love, futureproof me ne interesuje, ne planiram da apgrejdujem ni klokujem ništa, hoću samo da lepo i glatko radi SADA, sa postojećim naslovima... Išao bih pre na Intel platformu, tj. ako daje bolji odnos cene/performanse... Ploča i grafika da budu kvalitetne, neki Asus, MSI - šta znam... Kućište i napajanje da je kvalitetno i pouzdano. Procesor i memorija može i polovno, ostalo bih uzimao novo.
Da vas čujem!

Poslednja izmena:
Budžet u principu nije ograničen, ali hoću da platim minimum za ono što mi treba, ne da uzmem neki overkil...
A okvirno 30 iljade, valjda za te pare može da se sklopi ono što mi treba...
HDD jedino znam koji bih uzeo - WD 2TB za storage...

Kako nemoguća misija, evo recimo Računar Altos Rocket, H61/Intel Pentium Dual Core/4GB/AMD 7750/500GB/DVDRW ima za 29.400 din, kažu tamo da tera igre i novije...
Mislim ok, ja sam napisao da budžet nije ograničen, tako da očekujem vaše predloge...

Nije rekao da mu treba za ozbiljan gejming, a jeste rekao da ne mora da igra najnovije igre. Ja bih išao na varijantu i3-3220/amd ekvivalent i HD 7850, a ako je to preskupo, onda G2020 i HD 7770...

Ja imam g2020 i jos uvek se ok bori sa vecinom igara sa 30-40fps na mid setovanjima sa ostatkom kompa iz potpisa samo sto je moja grafa slaba i "osakacena" ddr3 memorijom :( mislim da su za njega 250,260,260x,gtx650 ok grafe nije ni on bas tooliko slab:)

Jel valja ova konfiguracija, kapiram nešto ovako da sklopim:
AMD FX-4300 3.8GHz ili AMD FX-6300 3.5GHz ako vredi dati razliku u lovi
Radeon HD7770
GIGABYTE GA-970A-D3P R1.0 ili GIGABYTE GA-970A-D3 R1.3 R1.4 R3.0 - voleo bih da znam koje su im tačno razlike...
4GB Kingston CL9 DDR3 1600MHz, ili brža? ...možda još 4GB ako treba...
Jal će da valja to za ono što sam opisao da mi treba?

Evo,okruglo 40k. Sa ovom konfiguracijom mozes i sto ti kazes "retro" gaming na sasvim solidnim postavkama,a i next gen gaming na malo manjim. To je najvise sto moze da se sklopi za te pare.
a9l72d.png

Vrh Dno