Šta je novo?

Konfiguracija za online poker

SS1984

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2008
Poena
310
Potrebna mi je nova konfiguracija za online poker. Sve je u principu isto kao gaming konfiguracija s tim sto mi ne treba graficka, a ssd hard imam. Zeleo bih da prodjem sto jeftinije a da kvalitet
ne trpi mnogo s obzirom da mi trenutno i3 dual core na 2.93gnz i 4x2gb rama ne rade posao
Ovako nesto imam u planu :

Procesor : Fx- 6300
Maticna : Asus m5a97
Memorija : 2x4 gb hyperx fury black
Napajanje : lc500h
Kuciste : lc power pro 928b

Je l imate mozda neki savet, predlog? Mozda neka druga kombinacija napajanja + kucista sa kojom bi mogao da prodjem jeftinije?

Hvala
Srdjan

Ako nemas graficku kartu sa tim procesorom neces moci da koristis racunar jer on nema integrisanu grafiku na chipu kao sto ima i3.

Ako imas stariji i3 procesor i koristis integrisanu grafiku na njemu verovatno imas problema sa hardware accelration (slaba grafika na chipu).

Koliko prozora treba da prikazuje ? 10 20 30 ?

Poslednja izmena:
A ne...imam graficku neku ati radeon HD 5670 i zadrzacu je. Mislio sam, ne treba mi nova, s obzirom da ne planiram da igram igrice...

Treba da prikazuje oko 15 prozora. Koristim nekoliko programa koji mi bas jedu memoriju i procesor tako da sada moram da na svakih 45min restartujem programe da bih mogao da nastavim da igram, jer pocne da secka jako.

Poslednja izmena:
Pa onda prvo moras da uzmes u razmatranje jos rama recimo jos 4gb rama za pocetak (ako se puni na 90% i vise).
Koju plocu imas?
U zavisnosti koju plocu imas uzmes odgovarajuci i5 procesor.

Eventualno ako hoces AMD mislim da ti se isplati da dodas malo i da uzmes FX-8320E (ili FX-8320 mozes i polovan) u odnosu na FX-6300 za to sto hoces da radis dva dodatna threada ce ti znaciti.

Poslednja izmena:
Plocu ne mogu da iskoristim jer mi je socket 1156. Mislio sam da uzmem

Procesor : Fx- 6300
Maticna : Asus m5a97

Puni se memorija na oko 88-90...ne znam da li ce nesto znaciti sto ce sada procesor biti znacajno bolji, i bice sata 3 za ssd pa da to malo ubrza..ili to nema nikakve veze. Mozda da uzmem za pocetak 2x4, pa dokupim jedan slot ako i dalje koci.

400e mi je max, s obzirom da cu verovatno morati da uzmem 12gb memorije jer vidim da mi sada izbacuje hard faults sa 8, izabrao sam nesto jeftiniji amd procesor.

Znaci to je 400e za kuciste + napajanje, procesor, maticna i ram

I da li mi je mozda bolje umesto lc500h napajanja da uzmem CHIEFTEC iArena GPA-500S napajanje ili je svejedno? Mozda neko drugo kuciste umesto lc power pro 928b?

Poslednja izmena:
Ako hoces mogu ti ja prodati moju konfiguraciju za te pare, koja mislim da bi ti radila posao.
Intel i7 3770
Gigabyte b75m-d3h
16Gb ddr3 na 1600 MHz
CM Elite 431 sa napajenjem

edit:
400e za to ? Uzeo bi ja to da imam sada 400e :D

Ovako nesto (racunam da uzimas starih 8 gb rama ).
vgMZE8q.jpg

43.100 din

Mozda je kuciste malo kichasto ali ima ok protok vazduha i relativno je jeftino.

Poslednja izmena:
Komponente su iz 2013. ali nemam pisanu garanciju na njih. Sve radi perfektno kao prvog dana kada je uzeta masina, s tim da sam dokupio ovaj ram i na njega imas garanciju jos oko 4 godine.
Mogu ti dati radnu garanciju mesec dana na ostale komponente.
Komp je koriscen uglavnom za gaming i multimediju.
Eto, pa ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj, pozz.

^
Nece da ga ukaki zato sto igra kes game. Nemoj puno da razmisljas ova konfa
FiznO: Ako hoces mogu ti ja prodati moju konfiguraciju za te pare, koja mislim da bi ti radila posao.
Intel i7 3770
Gigabyte b75m-d3h
16Gb ddr3 na 1600 MHz
CM Elite 431 sa napajenjem
je steal za te pare posle dokupis ssd i mirna backa. ;)

Vrh Dno