Šta je novo?

Konfiguracija za gaming i jos po nesto

aNGRY

Poštovan
Učlanjen(a)
29.02.2016
Poena
54
Pre svega pozdrav svima na forumu, prvi post od mene ovde necu puno da Vas davim pa cu preci odmah na stvar. Zanima me konfiguracija za gaming pre svega za mene, a onda ostatak ukucana koji bi cedili kompjuter do njegovih granica, par dipl ing. ne bazdarenih ljudi cast izuzecima.

Dilema velika oko 1150 i 1151 platforme posto se nov kompjuter kupuje, prvi ozbiljniji oko 1150 i 1151 platforme. Ono sto se mene tice ja bih da sastavim nesto za 1080p 60fps i da odigram novije naslove koje nisam mogao kao klinac jednostavno da se izivim. Tv se trenutno koristi kao monitor samsung le32d 550 na core2duo konfiguraciji nekih 4 giga rama i geforce 210... Sto se tice same kupovine vise bi mi odgovaralo na rate, a s druge strane mogao bih i pare na sunce ali u roku od mesec dana pa po dve, tri, cetiri komponente dok legne plata. Budzet bi bio sta znam zavisi izmedju 90 i 100 hiljada ne bih kalkulisao previse za par hiljada izmedju ako je nesto bolje uzeti... Pa pomagajte izludeh vise.

Bolje kupuj za kes postepeno komponente ako ti se ne zuri, jer ovi sto daju na odlozeno deru sa cenama Npr i5 4460 je na odlozeno skuplji za 6 hiljada nego u drugoj radnji za kes, a cak 10 hiljada vise nego da ga kupis od madjara! Na tu cifru istu masinu bi platio 15-20 hiljada vise, minimum.

Cena dosta zavisi od toga da li zelis da uzimas preko madjara ili ne. Na primer, za isti novac umesto i5 6500, kod madjara mozes da uzmes 6600. Verujem da isto vazi i za graficke, mozes da ustedis par hiljada sigurno.

Evo nesto ako bi uzimao i kod nas i kod madjara:

i5 6600 - 215eur
Asus H110M-K - 65eur (kod nas)
GTX 970 - 360eur (mozes da biras da li ces EVGA, Asus, MSI)
Samsung 850 EVO 250GB - 85eur
Kingston 8 GB - 42eur (kod nas)

Ovo ti sve izadje oko 94000din. Kada bi uzimao kod nas, ispalo bi te preko 100k sigurno jer su i graficka i procesor skuplji za po 4000din.
Mozes da uzmes neki 4***K procesor ukoliko zelis da klokujes pa da te ispadne jeftinije ili da ti ostane vise para za kuciste i napajanje. SSD ne bi dirao jer Patriot Blast kod nas kosta isto kao i Samsung preko, a dobijes 2 god garancije vise.

Poslednja izmena:
Kad znas bolje, onda napisi coveku to bolje. Ja sam u svom postu napisao da moze da ide na 4***, tj Haswell ali ti izgleda ne citas do kraja.

Nema potrebe za tenzijom ljudi. Dosta kombinacija mi se vrzma po glavi, znajuci sebe bice mi dosadan neki non k procesor, neka obicna ploca kad tad cu pozeleti da cackam jer volim ipak sam el.tehnicar po struci.

zavisno od budzeta onda ako neces da cekas Zen,4690k i asus sabertooth z97 mk2.ocepi se onda i za 2400mhz ram,da bi imao headroom-a za klok,a tih 500-600 djunti vise nije neki problem stvarno.imas u tom bios-u dane i dane da provodis a da ne bude dosadno,ploca te ne limitira za OC,samo primerak koji te zapadne i hladjenje.okacio bih oglas ovde da trazis delidovan cpu,proveris cene ovde i kod madjara za plocu i uzmes 'de je jeftinije i cedjenje moze da pocne.a ako nemas sredstava za tu akciju,moze da se ustedi i uzme sendi/ajvi kompletce a u igrama se ne izgubi nista bitno,a klokujes i igras se u bios-u do mile volje.

Tema nije ni otvorena da bi ti pitao vec da bi se pomoglo coveku u izboru.

dakle,nisi kadar da odgovoris?

Ne znam kakav odgovor ocekujes. Da, moze da ide na Skylake, isto tako moze da ide na Haswell. Ljudi su razliciti, neko voli da ima najnovije bez obzira dal ima benefite, a neko voli sad da uzme 2500k i da izvlaci max iz njega. Tako da na tvoje pitanje ne postoji "tacan" odgovor, vec se razlikuje od coveka do coveka. Ja sam mu napisao obe opcije tako da ne vidim gde si ti shvatio da mora da se ide na Skylake.

Poslednja izmena:
konkretan odgovor na lepo i uredno postavljeno pitanje.koje inace nije samo tebi bilo postavljeno,vec ostasmo sa tim predlogom iako je cisto bacanje para,sto nije lepo.

Ja bih ti preporucio

i5 4460
h81 maticnu (po zelji)
1x8gb ram-a
1tb hdd
r9 380 ili nesto slicno tome
raidmax cobra 600w ili ako ti prenapadno izgleda onda gpa chieftec
sto se kucista tice po zelji

konkretan odgovor na lepo i uredno postavljeno pitanje.koje inace nije samo tebi bilo postavljeno,vec ostasmo sa tim predlogom iako je cisto bacanje para,sto nije lepo.

Opet ti ponavljam posto ocigledno ne vidis da sam mu napisao da moze da ide na 4****. Kraj rasprave sto se mene tice.

Ja bih ti preporucio

i5 4460
h81 maticnu (po zelji)
1x8gb ram-a
1tb hdd
r9 380 ili nesto slicno tome
raidmax cobra 600w ili ako ti prenapadno izgleda onda gpa chieftec
sto se kucista tice po zelji

Covek je napisao da zeli da klokuje i da se igra malo u biosu tako da ne vidim zasto bi uzeo neki procesor bez K oznake. I ako vec daje 100k na komp, ne bi trebao da ide ispod gtx 970. Hard mu je najnebitnija komponenta u kucistu i besmisleno je uzimati hard umesto SSD-a, sem ako vec nema SSD pa mu treba jos prostora za storage.

vazi buraz,meni je samo bitno da si i ti svestan da ljudima savetujes da bacaju pare.

Ovim si dokazao da slep pored ociju ili jednostavno ne zelis da procitas post do kraja i jos pritom nisi nista napisao u ovom topicu sto bi coveku pomoglo da izabere nesto "bolje". Pozz

Vrh Dno