Šta je novo?

Konfiguracija za 450e

Beki Bekic

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
304
PozZdraw!!! Mozete li mi dati neki predlog za konfiguraciju do 450e sa monitorom... Pozeljno da ima 512MB memorije, graficka moze integrisana, jer bi komp sluzio samo za office, i poneku 2D igricu... Modem i zwucnici nisu potrebni🙂))

AMD Sempron 2500 Box
MicroStar K8NGM-V, PCIE, SVGA, SB, LAN, SATA
512MB Kingston
Combo LG
ATX Midi Tower frontier
80GB WD
17" Samsung 795DF

Nisam tacno sabirao ali mislim da je to oko 450, ako preostane nesto para moze da uzmez DVD RW.

Midi Tower : Frontier Aurora AU09ABK
Processor : Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz BOX
Ploca : ASUS P4U800-X
Memory : DDR 512MB/400mhz SAMSUNG
Monitor : LG FLATRON F720B
VGA : MSI ATI-RADEON 9250 TD 128 mb
Hard Disk : Maxtor 80GB 2Mb
CD-RW : ASUS CRW-5232A3
Mene je izaslo cca 440€

Gigabyte GA-K8N51GMF 68е
AMD Sempron 2800+ 86е
512MB DDR400 Kingston 46е
Maxtor 80GB S-ATA 64е
NEC ND-4550A 50е
кућиште 25е
Samsung SyncMaster 793DF 114е
укупно 453евра

Poslednja izmena:
nemoj da se zeznesh da ne uzmesh DVD-ROM (znaci i rezac da bude) jer ce ti to olaksati smeshtanje filmova, muzike i tako tih stvari shto zauzimaju prostor, jer hard od 80gb moze da se napuni jako brzo ako gledas filmove, slusas muziku ... etc ...
za opticki drajv moj savet ti je Pioneer 110D (ja imam NEC 4550A- odlican je rezac, ali je slabiji citach, pa ako nemas novca za dodatni citach [kao shto nemas] njega zaobici) dok Pioneer pomenuti ima dobar odnos rezanja/citanja/podrzanosti formata/cene. mozda nije loshe da pogledas i neki Benq ... prelistaj malo forum "Storage" tamo ces naci sve o optici shto te zanima, kao i o hard diskovima.
hard disk ako je od 80GB ... obavezno Westren Digital - oni su neprikosnoveni u serijama od 80GB.

poz

PozZdraw!!! Samo da jawim da sam sklopio konfiguraciju, mada sam trebao i ranije.

AMD Sempron 2800 Box
Asus K8V-MX
512MB Kingston
Combo Sony
ATX Midi Tower frontier
80GB WD
17" Samsung 795DF

Ajd' u zdrawlje

Ma pusti je, chula od neke koleginice da ima p4... pa hoce i ona... ko neko dete🙂))

p.s. Nauchila je da nareze disk i da igra zumu... bice neshto od nje...

PozZdraw!!!

Poslednja izmena:
Ti kupuješ tetki, a ja sam tetka pa kupujem bratancu i bratanici (još su mali pa im je P4 sa HT-om dovoljan, ali prećićemo mi i na DualCore 😀). Što bih volela da oni meni tako jednog dana podvale kad bude u pitanju neki "Core Duo na e", pa da mi zavrnem uši - pod uslovom da ne budem senilna i da uspem da provalim da su me za*ebali 😀

DARK SIDE je napisao(la):
Pa nisi joj kupio P4 ipak-kako ces to da joj objasnis?😀 To je AMD konfa.
.
.
ccccccccc

Ccccccc, ja juče sestri objašnjavao sat vremenate fazone Intel, AMD, Celeron, P4,..... razumete šta hoću da kažem.
E, ona nije skontala. Ako neko može da mi predloži najbezbolniji način da joj to objasnim bilo bi super.

Sećam se ranije da nisam mogao da objasnim ljudima da pentium nije 586! Uzas!

Worf je napisao(la):
Ccccccc, ja juče sestri objašnjavao sat vremenate fazone Intel, AMD, Celeron, P4,..... razumete šta hoću da kažem.
E, ona nije skontala. Ako neko može da mi predloži najbezbolniji način da joj to objasnim bilo bi super.

Sećam se ranije da nisam mogao da objasnim ljudima da pentium nije 586! Uzas!

Ma shta ima da joj objashnjawash, kazesh samo da je AMD bolji... :-devil-:

PozZdraw :bottle:

Ma shta ima da joj objashnjawash, kazesh samo da je AMD bolji...
Bolji?Ja imao intel,newcastlle,venice i opet preshao na intel.Zashto li sam to uchinio?Sad sam na Presleru 920 koji radi na 3525mhz bez dizanja napona....bash je kanta....😛Mora da sam posenilio ili imam tetkin sindrom 😀😛

DARK SIDE je napisao(la):
Bolji?Ja imao intel,newcastlle,venice i opet preshao na intel.Zashto li sam to uchinio?Sad sam na Presleru 920 koji radi na 3525mhz bez dizanja napona....bash je kanta....😛Mora da sam posenilio ili imam tetkin sindrom 😀😛

Shta se odma palish, nisam rekao da je intel losh... mislim samo da je amd d000sta bolji u odnosu cena/performanse... shto je bar meni ipak najwaznije.

BTW Ne mogu da werujem da ti je intel toliko bolji od amd-a... Mora da neshto nisi dobro podesio... Odosmo u off topic..

Ajd' u zdrawlje

Poslednja izmena:
Ja bi kupio INTEL pa makar bio 30% skuplji od ekvivalentnog AMD-a. Jednostavno, nikad nisam imao AMD i plašim se i da probam. Kao što nikada nisam probao rusku salatu ni pihtije, to je strah od nepoznatog.

Worf je napisao(la):
Ja bi kupio INTEL pa makar bio 30% skuplji od ekvivalentnog AMD-a. Jednostavno, nikad nisam imao AMD i plašim se i da probam. Kao što nikada nisam probao rusku salatu ni pihtije, to je strah od nepoznatog.

PazZi ujeda... Shalu na stranu trebao bih da probash rusku salatu, neznash shta propushtash :wall:

Zbog nedostatka vremena treba mi CPU koji moze da izvrsava 4 i vishe aplikacija istovremeno...AMD je zakucavao na jednoj a ostalo je moralo da saceka..intel sa HT je to sve radio odlichno.dvx kompresiju cesto radim zbog snimanja programa sa satelitske kartice skystar2.Kada to pustim,kav da skenira,sky star da radi,skidanje emil-a i ostalo AMD zakuca.E sad,ovaj dual core AMD-to je vec nesto zanimljivo....

Nazad
Vrh Dno