Šta je novo?

Konfiguracija za 450e +/- 50e

bling-bling

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2006
Poena
301
Pozzz svi :wave:

Uskoro bi trebalo da uzem novi komp, a ja sam totalno out sa tehnologijom/cenama :crash:, pa ako mozete da napisete neku konfiguraciju za 450-500e (bez PDV-a).
Komp ce uglavnom biti koriscenj za web/graficki dizajn i naravno za poneku igricu :d
U ovaj budzet ne ulazi monitor, mis, tastatura i zvucnici.

:type:

Pa, evo moj drug je pre mesec uzeo nesto ovako:

nF 570
amd athlon x2 4000+
nV gF 8600GT DDR3
2GB Transcend 800MHz
250 GB SATA2 16MB
Napajanje KTM 450W

Ne bi trebalo da predje 400e, ako ti ostanu neke pare uzmi 8600GTS i 4400+. :wave:

nemoj bacati pare ne 8600GTS uzmes 8600gt gainward, Palit 8600gt sonic+ ili galaxy 8600GE :smash: :type: :wave:
Plocu uzmes Jetway ili DFI
Hard uzmes Hitachi ili seagate eventualno WD

Poslednja izmena:
axa, pa evo sta sam planirao da uzmem
ploca: gigabite ga-p35-ds3
cpu: intel e2180
graficka neka iz 8600gt serije, najverovatnije palit, a ako ne ta onda gigabyte (valjda je ona ok?)
memorija: 2x1gb geil
hdd: seagate es serija (ST-3320620NS ako nadjem)
dvd-rw: samsung SH-S203B (isto ako nadjem negde)
kuciste: neko do 30e

jedino napajanje sto ne znam koje. planiram da za nekoliko meseci ubacim neki novi cpu, dodam jos 2gb memorije.

pozz

Sto se tice graficke ja bih ti saveovao Palit 8600gt sonic+ mislim da je ubedljivo najbolja trenutno dostupna kartica za ulozene novce. Sto se tice napajanja moj predlog je antec BP 500 koji je oko 50 evra, a ima 500w, sto bi trebalo da te jos neko vreme lepo sluzi. DVDRW su meni preporucili LiteOn ali u to stvarno nisam upucen 🙂
Ostalo mislim da je sve super, samo kod memorije obrati paznju da uzmes Ultra seriju, jer je negde i jeftinija, a ima hladnjak za razliku od Black Dragon serije.

pa konacna konfiguracija bi izgledala ovako:
graficka neka iz 8600gt serije, najverovatnije palit, a ako ne ta onda gigabyte (valjda je ona ok?)

e sad razmisljam da uzmem kuciste chieftec bh-01, za koje sam cuo da ima sasvim solidno napajanje od 400w.. kosta oko 90e.
ili je bolje uzeti neko kuciste od ~30e a za ostatak uzeti neko napajanje?
sta mislite?

e sad razmisljam da uzmem kuciste chieftec bh-01, za koje sam cuo da ima sasvim solidno napajanje od 400w.. kosta oko 90e.
ili je bolje uzeti neko kuciste od ~30e a za ostatak uzeti neko napajanje?
sta mislite?

Obavezno Palit Sonic+.

Sto se tice kucista i napajanje, uvek je bolja kombinacija: jeftinije kuciste i skuplje napajanje.
Dakle uzmi neko Chieftec ili Coolermaster kuciste za ~50 evra i neko solidno napajanje od 50-60 evra (Chieftec, LC Power, Thermaltake) od 500W.

Poslednja izmena:
ok...
mozes li da predlozis neko napajanje od ta 3?

[poz

Thermaltake ako mozes da nadjes uzimaj obavezno. TT TR2 500W oko 60 evra. Ako ti je mnogo para zajedno da uzmes kuciste i napajanje po 60 evra, uzmi npr kucsite Codegen Briza oko 40 evra. To bi te zajedno izaslo oko 100 evra, plus prodas napajanje iz Brize 400W za 10-15 evra... pa sve zajeno 80-90 evra...

Znaci napajanje: TR2 500W 60 evra
Kuciste: Codegen Briza 40 evra (ili ako hoces malo bolje i skuplje Coolermaster Centurion 5 - 50 evra).

:wave:.

Poslednja izmena:
hvala 🙂
za sada sto sam gledao, niko nema taj tr2 500w 🙁
moze neko drugo 🙂

pozz

Onda uzmi LC Power 6550GP 550W, kosta malo vise od 50 evra, uzmes uz to Coolermaster Centurion ili neko Chieftec Dragon kuciste i miran si 😉.

ok, hvala na informacijama 🙂
sta kazes za konfiguraciju? dobra, losa? sta bi mogao da promenim..?

pozz

+ Codegen Briza
+ LC 550W

Pa sve komponente su best buy svakako...
Ovaj procesor moze dobro da se overclockuje... i moze da odgovori svim izazovima, i moci ce jos dugo vremena...
E sad sto se tice graficke, ona je odlicna za cenu koju kosta. Moci ce da se igraju sve igre na njoj, ali naravno u nekim nizim rezolucijama i manjim detaljima (recimo 1024x768 medium, eventualno 1280x1024), govorim naravno o najzahtevnijim igrama... doduse na Crysis mozes da zaboravis, dok ce igre na Unreal Tournament 3 enzdinu (npr Bioshock) ok raditi...

Naravno trebalo bi da overclockujes i procesor i graficku, kako bi dobio znatno bolje performanse u igrama, to valjda i sam znas...
:wave:.

ma ok za igre, jedino mi je bitno da radi CS :d
jos par ljudi mi je isto preporucilo codegen kuciste i neko lc napajanje, tako da cu to verovatno i ubaciti..
sad jos da nadjem gde to sve ima da se uzme 🙂
:type:

Nazad
Vrh Dno