Šta je novo?

Konfiguracija za 3DS MAX

randa

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
300
Planiram da uzmem novo kućište, budžet je oko 700e, a namenjeno je za rad sa 3DS MAX-om i CAD programima

Odlučio sam se da konfiguracija bude bazirana oko i5-760 procesora

Za te pare ovo na 4ghz i da vidis kako krcka
taman ti ostane jos 50e(dodas 40) da uzmes 8giga rama

Uploaded with ImageShack.us

Konfiguracija sto ti je civi predlozio je perfektna mozda je malo prejako napajanje, ali neka bude za neku grafu u buducnosti ako budes hteo :). Inace ako kasnije ne bi zeleo neku jacu karticu i igre te uopste ne zanimaju mozda bi bilo bolje da uzmes neku grafu do 50 e, ATI 5450 je po meni solidan izbor :).

Pozdrav!

trenutno imam AMD konfiguraciju i ne nameravam da pravim novu sa ovim procesorom, sto se tice graficke i ostalih komponenti nije mi logično da potrošim 100e na kuciste a da koristim integrisanu grafiku, za rad u maxu je vazan frame per second koji koliko ja znam kontrolise grafika, ne bih zeleo da vise vremena provedem u cekanju da se stabilizuje scena prilikom okretanja iste nego u njenom renderovanju, uz to snaga tog napajanja je ogromna, nije mi jasno zasto bi mi bilo neophodno, a i jace je od mog UPSa sto znaci da ukoliko nestane struje komp se automatski gasi

U Blenderu su recimo i7-800 procesori za LGA 1156 brži od X6, i to poprilično (test scena Faces4Heroes, i7-860: 186 sekundi, i7-870: 173 sekunde, X6 1090T: 236 sekundi, X6 1055T: 253 sekunde)...

Pitanje je za 3dmax, koliko radi brzo sa Blenderom ne mora nešto da znači.
Treba da gleda ovakve testove/rezultate, jer će to vrlo verovatno najčešće koristiti

3dsmax.jpg

I druga stvar, procesor ima bitnu ulogu i u viewport-u. Inače u 3dsmaxu je najveći dobitak upravo sa najbržim procesorom, a upgrade se radi ukoliko korisnik više čeka na računar nego obrnuto.

Ta integrisana je isto brza kao ne integrisana koju ce da ti uvale za 50e dok ne izadje vpu rendring plugin inace sa x6 je 3dmax osetno brzi bas u radu i okretanju scene sa puno objekata od ekvivalentnog i7 na sluicnim frekvencijama a i x6 se obicno malo bolje klokuje,,,

Vrh Dno