Šta je novo?

konfiguracija za 250e

aco123456

Poštovan
Učlanjen(a)
10.07.2016
Poena
51
Odma da naglasim da mi ne trebaju graficka i hdd-ssd posto sam uzeo patriot blast 240gb, a graficku cu vjerovatno uzeti za jedno mjesec kad se trziste iskristalise sa svim ovim novinama. Ona ne ulazi u ovaj budzet, za nju cu prodati svoj stari pc i dodati nesto novca. Vjerovatno ce to biti rx 460 ili 1060 tako da se ovo uzme u obzir prilikom prijedloga.
Iz BiH sam tako da kupujem preko pik.ba. U obzir dolazi i novo i polovno. Volio bih cuti vase misljenje sta se isplati uzimati polovno, a sta da, gdje se treba pristedjeti a gdje ne. Sto se tice kucista svidja mi se black widow i njega mozda uzmem u Srbiji preko kolege posto je za 20e jeftinije nego kod nas. Ali back widow dolazi samo u obzir ako ostane dovoljno novca, ne bih stedio na ostalom zarad kucista. To je to, unapred hvala :)

U suštini ti za ~150e možeš da uzmeš polovno LC Power 600W, i5 2400 ili 2500 sa pločom i 8gb rama i sa novim Black Widow-om se uglaviš u 200e. Po meni je to trenutno neki best buy ako se i polovne komponente uzimaju u obzir.
Mislim to su bar cene kod nas trenutno, a ako već imaš nekog ko bi mogao da ti donese onda si rešio problem.

auh,ako je vec takva situacija u BiH,kumi izmoli koga god u srb da ti donese,bar ovde uzmi i5 2xxx,plocu i 8gb ram-a to bar nije frka da se posalje.ne uzimati celeron za igre pa po cenu da se provozas do srb samo za i5.

nije problem ni iz Srbije jer i sam nekoliko puta u godini idem tamo. Samo zna li neko placa li se sta carina na polovne komponente i ima li neka granica do koje vrjednosti mogu prenijeti bez ikakvog placanja?

malo sam pregledao teme gdje su drugi ljudi pitali sta da kupe pa sam vidio da se vecinom predlaze set i5 4460 i neka sto jeftinija ploca. A evo sta sam nasao kod nas polovno:http://www.olx.ba/artikal/22269189/maticna-ploca-asus-plus-intel-core-i5-4460/
na plocu ima godinu garancije, procesor preko dve. za ostalih 120-130 KM mogao bih uzeti 8gb rama i napajanje ovo gore lc power, cak mozda i nove obe komponente li eventualno polovan ram i novo napajanje. E sad ostao bi bez kucista, tj morao bi koristiti svoje staro.
Ono sto me interesuje da li je bolja ova kombinacija sto sam nasao ili ovo vase i5 2xxx sa black widow?
jos jednom hvala svima na prijedlozima.

to mu izadje oko 180tak e?nije to prelosa cena za polovan 4460 i plocu,nekih 20-30e vise nego ovde.uzmi ako ima i ako ti znaci domaca garancija.inace bolji je 4460 od 2xxx,ali ovde te 2xxx i h61 kombinacija izadje min 70-80e jeftinije.

carina te sigurno nece smarati za cpu+mb+ram,vrlo verovatno i kad bi i napajanje poneo,za kuciste mozda ako naletis na nekog nervoznog pa da se objasnjavas ali najverovatnije ni to ne.ja sam jednom u busu putovao za herceg bosnu sa pojacalom od skoro 40 kila samo su me pitali sta mi je to i moze li da eksplodira. :)

suma sumarum,sve zavisi od toga dal' ti i koliko znaci bosanskohercegovacka garancija.

tacno 190e racunajuci kurs euro- BAM 1;1,95.
pa garancija mi znaci vise na nacin da je to sto uzimam relativno novo i da bi me trebalo sluziti duzi vremenski period, nista puno vise od toga. E sad po vama na ovoj 2xxx kombinaciji ustedio bi 80-90. Sad da li je 4460 boji od 2xxx za tih 90e? Sta bi vi uzeli da uzimate za sebe?
naravno da napomenem da bi pc uz standardno internet sufanje i filmove bio koristen i za igrice.

zavisno koja bi grafa isla,i koje bi igre vrteo,sve i da uzmes npr i5 2500 sa h61 nema klokovanja i osudjen si na ispod 4ghz a sendisa ispod 4ghz sa jakom grafikom (od 970gtx pa nadalje) sve i sa dobrim ramom polako pocinje da pokazuje znakove starenja u nekoliko zadnjih najzahtevnijih naslova.da se razumemo,ni sa h81 platformom nema klokovanja,ali je situacija kudikamo bolja.

ako bi se zadrzao sa grafikom ispod tog nivoa (dakle ispod performansi 970gtx) ne igra znacajnu razliku.ne bih ja brinuo o igrama u buducnosti,ostaje jos da se vidi tacno sta ce dx12 vreme da donese.mala sansa da ce se situacija nesto toliko znacajno promeniti do izlaska velikih naslova za ps4 neo i portova toga na PC.mozda koji amd dx12 naslov,ali ne verujem da ce biti vestacki naduvana zahtevnost i verujem da ce sve to bar sasvim korektno da radi i na tom kombu.

ja da sam na tvom mestu bih sacekao 1060gtx i nereferentne rx480 i njihov uticaj na cene,i video dal' ikako mozes da se uklopis u varijantu sa nekom od te dve pa i po cenu da se akas po srbadiji i lovis 2400 i5 za 60e i najjeftiniju mogucu h61 plojku.kuciste uvek mozes da zamenis,a velika sansa da ce sve ovo bar prvo vreme sasvim normalno da radi na postojecem napajanju (sem ako je bas bas krs).

upravo jedna od te dve sto si pomenuo. Napisao sam u prvom postu(jest da sam stavio umjesto rx 480 rx 460, sad sam vidio, ocigledna moja glupost). Za mjesec do dva najvise i nju uzimam, zavisi koja bude povoljnija kad se unormale cijene, do tad ce posluziti moja gtx750ti. Grafa nema veze sa ovim budzetom, ona se ovdje ne mora uklapati. A volio bi da skoro sve mogu potjerati, ako ne sve onda bar vecinu.
Znaci 4460 po tebi posto planiram jednu od ove dve grafe. Kad vec spomenu napajanje jos da te pitam i za njega. Koje preporucujes uzimajuci u obzir 4460 i rx480(njega sam napisao jer je veci potrosac) i da ne moram misliti dal ce sta crknuti ili dal ce imati dovoljno struje, ali da sto jeftinije prodjem ako je ikako moguce? :) sto bi se reko i jare i pare :D

druze moras da shvatis da nije realno da ocekujes da za 250e za komplet kuciste bez grafike jos ocekujes da ce potrajati neki duzi niz godina,tj biti konkurentno performansama.mozda kroz dve godine krene bum VR-a i 2/4k panela za male pare i naslovi optimizovani samo za to i sta onda?shvatam ja da je takvo vreme da je i 250e puno,ali treba biti realan.

ako imas budzeta za sve ti kupi.ovako se igramo gluvih telefona.

koje su to male pare za napajanje?meni je npr antec vpf 500 ili evga supernova 550 u toj kategoriji,nekom je puno i LC 600h.nema jare i pare.to ne postoji.

Nazad
Vrh Dno