Šta je novo?

Konfiguracija za 1500 eura +/-

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Sta bi vi sklopili za te pare kao preporuku,za graficku i video obradu plus minus za oko 120 000 din

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50GHz (1333MHz,6MB,Yorkfield,S775) Box 20336din. / 248€
Gigabyte GA-X38-DQ6 16646din. / 203€
GEIL 2x2GB PC2 8500 DDR2 1066 MHz BD EVO ONE Dual Channel Kit, SPD 5-5-5-15 16569,74din. / 202,07€ Western Digital WD7500AYYS 750GB SATA-II Caviar RE2 11890din. / 145€
Asus EAH3870X2/G/HTDI/1G 29192din. / 356€
Pioneer DVDRW DVR-215D Black SATA 2050din. / 25€
Chieftec CFT-1000G-DF 1000W Dual Fan full 13683,42din. / 166,87€
Kuciste Thermaltake armor VA8003
UKUPNO 1484 eura u E***LINKU

Poslednja izmena:
Onda ovako nesto:
Intel Q6600 Core 2 Quad 2.4GHz (1066MHz,8MB,Kentsfield,S775) 14596din. / 178€
Gigabyte GA-X38-DS5 14596din. / 178€
2xKingston 2GB kit DDR2 1066MHz CL5 KHX8500D2K2/2G 4838din. / 59€
Western Digital WD7500AYYS 750GB SATA-II Caviar RE2 11890din. / 145€
Asus nVidia GF 8800GTS 512MB 2DVI/HDCP PCI-E 22796din. / 278€
Pioneer DVDRW DVR-215D Black SATA 2050din. / 25€
Chieftec CFT-700-14CS 700W 14CM Fan 8446din. / 103€
Samsung SyncMaster 2232BW 24600din. / 300€
Kuciste Thermaltake Armor...
Ukupno 1465eura

Poslednja izmena:
Uzeo si mi rec iz usta za F1 (plus 32 kesa), i preporuka za dvd rezac - (mada nije neka stavka - al kad te zeza place ti se) samsungov 203b - extra rezac + 2god garancije.
A u vezi 2232bw- lep monitor ali mi se ne svidja sto nema vesa mount. Tj.jedan od retkih samsung monitora koji ga nemaju i moraju da stoje na postolju, a ako se nekad odlucis za kacenje - neces moci. (gledao sam ga za sebe i to mu je bila jedina mana :-( )

Za bilo koji ozbilniji rad na racunaru, drzac monitora smatram kao must have. Malocas sam naso slike, pa reko da ti pokazem na sta ciljam. Cim budem imao vremena, idem prvo po njega, pa cu po njemu da kupujem monitor ,)

Prilozi

• New Bitmap Image.bmp
    497.9 KB · Pregleda: 184
  • New Bitmap Image (2).bmp
    498.9 KB · Pregleda: 95
  • New Bitmap Image (3).bmp
    380 KB · Pregleda: 81
Mislim da se zove evropa okovi, ulica je Kraljice Natalije na pocetku kod stanice 23-ke. Goglaj sa "evropa okovi" pa ces naci.

iMac i da te bog vidi, za posao koji radis neces naci bolje, a kad vec mozes da priustis greota je da ne uzmes ...

iMac je naravno OK, ako može da se nađe za te pare sa monitorom. Ali da se ne zaboravi, za iMac je teže naći "razbijene" aplikacije a i igrica ima znatno manje... sve je to manje važno ako će računar biti prevashodno za grafičku i video obradu.

Ako se ide na PC varijantu, onda evo ideje:

CPU Intel Q9300 ~ 220e
MB Asus P5K Pro ~ 100e
Memorija Geil 2x2GB PC6400 4-4-4-12 ~ 90e
Grafička Asus EAH3450/256MB ~ 30e
HD 2x Samsung 640GB ~ 2x85e ~ 170e
DVD Pioneer 215D ~ 25e
Kućište CoolerMaster 690 + dodatni 12cm ventilator ~ 80e
Napajanje OCZ 600W ili Corsair VX450 ~ 75e
Miš Logitech VX revolution ~ 50e
Tastatura Logitech OEM ~ 10e

Sve zajedno : ~850e

Ostaje još 650e za dobar 24" PVA 1920x1200 monitor sa proširenom gamom; npr novi Dell 2408WFP ~ 650e. On je naslednik čuvenog Dell-a 2407WFP-HC, dakle jako sličan Samsung-u 245T.

Poslednja izmena:
DPM computers se reklamira da ima Dell 2408WFP za 53382din. E sad, da li ga zaista imaju na lageru ne znam, treba naravno proveriti. Videću čak i ja da ih zovnem kasnije, lično sam za isti zainteresovan, pošto se amaterski bavim fotografijom i obradom slika...

Pokušao sam da u 1500e uklopim ono što mislim da je najoptimalnije, tj. najpotrebnije za rad sa grafikom i za video obradu, a to je solidna quad-core mašina, puno memorije, puno mesta na diskovima, odličan miš i odličan monitor. Grafička kartica, tj. 3d, je totalno nebitna za ovu primenu, i ne mogu da shvatim da ljudi predlažu 8800GTS, ali dobro, njihova stvar... Dakle, slobodno daj svoj predlog za 1500e i eventualno malo komentara uz njega zašto baš tako predlažeš...

P.S. Moj predlog da 2x640GB podeliš Matrix RAID-om. Na prvih recimo 120GB stavi RAID1 i tu stavi OS i programe, a na ostatak (oko 1TB) RAID0, zbog brzine, koja je potrebna naročito za video montažu.

Edit: @Arko svaki konstruktivan predlog, a da se uklopi u 1500e je dobrodošao...

Poslednja izmena:
iMac inace ide zajedno sa monitorom ;) Sto se tice razbijenih aplikacija ima ih na svakom poznatijem torrent trackeru tako da nije problem za snalazenje. Mozda nije lose da se delija_sever031 posavetuje sa nekom ko se istim poslom bavi na Mac masini.

Evo bas sam pogledao, za 1500e imas iMac 24" Core 2 Duo 2.4GHz/1GB/320GB/ SuperDrive, ima da te sluzi godinama, Mac-ovi ne zastarevaju brzo kao PC masine.

Evo ja da budem jos malo dosadan, ovaj 24voro incni iMac ima Samsungov PVA osmobitni panel koji se ugradjuje u 244t, a ako se ne varam i u Dell-ove modele, mada nisam siguran koje tacno :wall:

Lol :)

Taj mac je.... da ne budem grub.... shit :)

Auuuu, pa ja sam imao sam prilike da razgovaram sa velikim brojem ljudi (ovde i preko) koji koriste iMac-ove za dizajn i niko od njih nije rekao da je shit, cak naprotiv. Razlika izmedju njih i ljudi koji daju ovakve komentare je sto ovi prvi mogu da ga priuste i da vide sta pruza, a oni koji ne mogu da ga kupe umeju samo da daju kvazi komentare.

NHF ali ne vidim sta je to shit u njemu, kvalitetan monitor od 24 inca u kombinaciji sa savim pristojnim C2D racunarom i odlican operativni sistem za koji postoje kvalitetne aplikacije u oblasti dizajna i video obrade ( PhotoShop, Aperature, Final Cut, etc)

Auuuu, pa ja sam imao sam prilike da razgovaram sa velikim brojem ljudi (ovde i preko) koji koriste iMac-ove za dizajn i niko od njih nije rekao da je shit, cak naprotiv. Razlika izmedju njih i ljudi koji daju ovakve komentare je sto ovi prvi mogu da ga priuste i da vide sta pruza, a oni koji ne mogu da ga kupe umeju samo da daju kvazi komentare.

NHF ali ne vidim sta je to shit u njemu, kvalitetan monitor od 24 inca u kombinaciji sa savim pristojnim C2D racunarom i odlican operativni sistem za koji postoje kvalitetne aplikacije u oblasti dizajna i video obrade ( PhotoShop, Aperature, Final Cut, etc)

Vidi se da si naklonjen mac-u.... ali nema veze. Samo nije u redu da unapred sudis sta ko moze da priusti jer ti to ne znas... jel tako? ;) a i ne treba da te zanima. Moj komentar nije uzaludan. Prodao sam sam nekoliko mac-a (laptop) u firmi i imao prilike da vidim test izmedju Mac-a i Pc-ja slicnih performansi... da ironija bude veca upravo se radio test Photoshop-a.... Primenjivanje zahtevnijih filtera kod mec-a je trajalo duze, u nekim situacija neprihvatljivo duze u odnosu na PC, a da ne govorim da je uzeto u obzir lakoca upgrade, zamena komponenata usled kvara, servis.... u svemu je PC bio ispred Mac-a.... ali u redu ako ti imas puno prijatelja preko koji su zadovoljni njime... tim bolje... ali razgovatai o meku nije isto sto i testirati....;)

PS: Monitor od 24'' mozes staviti i na PC, tako da neznam sto si to pomenuo, ali te jos jednom molim da opreznije i brizljivije dajes komentare u vezi ljudi kojih neznas, da li nesto mogu ili ne mogu da priuste, da li znaju ili ne znaju....
Pozz :wave:

PS2: Da, bio sam ostriji kada sam rekao da je shit... da jeste ne bi se prodavao ali takodje da je dobar (bolji)... ne bi se prodavao u tako malim kolicinama (u odnosu na PC)... zar ne?

Upravo gledam test u SK, vezan za PS CS3, korisceni testovi Driverheaven i Retouch Artist. Na ovim prvim racunar pod Vistom je bio brzi za 38%, na ovom drugom OS X Leo brzi gotovo 270%. Mislim da bi ova konstatacija "u nekim situacija neprihvatljivo duze" trebala da se odnosi na klasican PC (posto su i novi Mac racunari u sustini PC racunari, sa kvalitetnijim komponentama i mnogo boljim oparativnim sistemom, ipak je Vista tamo gde je OS X bio 2001-ve godine :d).
Ostalo necu da komentarisem, nisam ja za konfiguraciju koju si ti spomenuo napisao da je shit, tako da kada trazis da neko pripazi na svoje komentare prvo to isto ti uradis.
I jos, veruj da ne znam nikog ko je imao Mac-a, prodao i kupio PC, a znam dosta ljudi koji su imali PC-a, pa kada su zaradili para kupili Mac-a.

Poslednja izmena:
Upravo gledam test u SK, vezan za PS CS3, korisceni testovi Driverheaven i Retouch Artist. Na ovim prvim racunar pod Vistom je bio brzi za 38%, na ovom drugom OS X Leo brzi gotovo 270%. Mislim da bi ova konstatacija "u nekim situacija neprihvatljivo duze" trebala da se odnosi na klasican PC (posto su i novi Mac racunari u sustini PC racunari, sa kvalitetnijim komponentama i mnogo boljim oparativnim sistemom, ipak je Vista tamo gde je OS X bio 2001-ve godine :d).
Ostalo necu da komentarisem, nisam ja za konfiguraciju koju si ti spomenuo napisao da je shit, tako da kada trazis da neko pripazi na svoje komentare prvo to isto ti uradis.
I jos, veruj da ne znam nikog ko je imao Mac-a, prodao i kupio PC, a znam dosta ljudi koji su imali PC-a, pa kada su zaradili para kupili Mac-a.

Ma ok, ako si ti to citao onda je to to...

Sto se tice komentara...opet ti kazem da pripazis na komentare upucene DRUGIM USERIMA, ne stvarima..... ali... vidim ja u cemu se ovde radi tako da necu diskusovati sa tobom.

Budi pozdravljen :wave:

Poslednja izmena:
Ma ok, ako si ti to citao onda je to to...

Sto se tice komentara...opet ti kazem da pripazis na komentare upucene DRUGIM USERIMA, ne stvarima..... ali... vidim ja u cemu se ovde radi tako da necu diskusovati sa tobom.

Budi pozdravljen :wave:

A o cemu se radi ?

I pod dva, kakv je ovo komentar "opet ti kazem da pripazis na komentare upucene DRUGIM USERIMA, ne stvarima" ? Pre nego podelis neki savet, uzmi Kit Kat, napravi pauzu i odrasti u medjuvremenu. Toliko od mene.

A o cemu se radi ?

I pod dva, kakv je ovo komentar "opet ti kazem da pripazis na komentare upucene DRUGIM USERIMA, ne stvarima" ? Pre nego podelis neki savet, uzmi Kit Kat, napravi pauzu i odrasti u medjuvremenu. Toliko od mene.

hahahaa.... bas si zanimljiv....

O cemu se radi... pa znas onu da svaki ciga svog konja hvali... vidim da imas Mac-a pa si zato tako ratoboran i sav narogusen...hahaha :laugh:... ok, ne kazem da nesmes to da radis jer niti mogu tako nesto da kazem, niti me mnogo zanima da gubim vreme oko toga, vec sam te savetovao da ne ulazis u tudje dvoriste i sudis o drugim userima koje btw i ne znas... to nije ni kulturno...

Tolko i od mene :wave:

Vrh Dno