Šta je novo?

Konfiguracija,Saveti,Ocene...

• Začetnik teme Začetnik teme Novice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
Case : Frontier Blade Black 420w 27,92 €

MoBo : ASUS M2N-X nF520 52,11 €

CPU : AMD Athlon 64 X2 4000 AM2 62,08 €

RAM : Corsair 2xDDR2 1024 MB 667 81,22 €

VGA : GAINWARD BP8600GT 256 GS GLH 129,36 €

HDD : WD 160 GB WD1600AAJS 48,49 €

Mon : LG 222WS-BN 210,86 €

Overclock neće biti 100% niti će biti upgrade u naredne 3-4 godine,kada će već izaći nešto stoto 🙂 Komp će služiti za internet,filmove i po koja bolja igrica tj.za klinca i klincezu (koja će ga mnogo više koristiti).Konfiguracija će biti spakovana u Gigatronu (nije reklama,prvi put uzimam kod njih) tako da ako ima nekih zamerki i saveta za zamenu neka to bude iz njihovog repertoara.I da - već je potrošen zadati budžet tako da tolerancije nema - tipa imaš ovo super samo 10 € skuplje - jer će tu uleteti i optika od 30ak € i 50ak € zvučnici i miš i tastatura još 15ak €.Bitno je da li će ovo raditi kako treba,da li napajanje u ovom kućištu može da tera sve ovo bez problema i da li će se nešto klati (mada ne bi trebalo)

Hvala.

Ako sam dobro sabrao ti bi za ovih 7 komponenata dao max 612,04 evra... 🙂.
Giga..n je ok sto se tiche cena... Bas imam njihov konfigurator na kompu, tako da sve ovo dole sto pise ima u pomenutoj firmi...
A jesi li ti 100% siguran da nece biti upgrade-a, kad pocnu deca da ti kukaju tata meni ova igra secka... :d
Ako sigurno nece biti upgrade-a onda je konfa ok...

Ako bi planirao upgrade (cak i bez upgrade), onda bi:
1.) Zaobidji ti lepo Frontier kucista, ona su dno dna, ako neces da das vise para na kuciste i napajanje, onda bi barem trebalo da uzmes neko kuciste (sa napajanjem u njemu) od firme Blueberry, jer su onda ipak za stepenik bolja od frontier-a kme-a i slicnih tragedija...
Predlog: Blueberry CN-863BK Miditower 400W 29,55e. Slicna cena, bolje napajanje, a i lepse je dosta od frontier-a, mada je ovo subjektivno...

2.) ploca bi trebala da je ok, ako nema overclocka (svaka ploca je dobra za rad na defaultu, ali ima tu), ali bi ipak trebao razmisliti o Gigabyte GA-M55S-S3 NF 550 63,58 e (11 evra vise).
Znam da si rekao da neces da cuje ovo je malo bolje, ali ovo je proverena ploca, ta mi ne uliva poverenje, sto ne znaci da je losa...

3.) procesor odlican !

4.) Sto se tice memorije, tu mozes da ustedis: Corsair je previse skup. A i ovo je ipak vise overlcockerska memorija u odnosu na ove jeftinije, a ti si rekao da nece biti overclocka...
Mogla bi Transcend DDR2 800MHz 35,87e x 2 = 71,74 evra ili
Apacer DDR2 800MHz AM1 34,19e x 2 = 68,38 evra (usteda 13 evra).

5.) Graficka odlicna ! Ova je cak dobra za overclock, a nista prostije od toga, a dobit je velika - broj frejmova u igrama zna da bude dosta veci posle overclock-a.

6.) Hard disk takodje dobar, ako vec nemas para za 250GB AAKS 16MB cashe-a (13 evra skuplji).

7.) Monitor ne bih rekao da je dobar, pa cena ipak je uvek merilo kvaliteta: 22” monitor a kosta 210 evra !!?!?!?!? U stvari meni u konfiguratoru pise da kosta 232 evra (proveri to), svejedno prejeftin je za tu velicinu... Sigurno mu je slika sra.e, a i deca nece moci da igraju skoro nijednu noviju igru u njegovoj prirodnoj rezoluciji 1680x1050.
Trebao bi da uzmes neki osrednji 19” TFT monitor (wide ili obicni). E sad ne znam koji bih ti preporucio a da kosta 210-220 evra... Za to se jos malo raspitaj, ima posebna tema za kupovinu monitora...

Potrosio sam pola sata vremena zivota na ove sugestije, nadam se da ces ih barem uzeti u obzir... 😀
:wave:.

Poslednja izmena:
Vrlo sam zahvalan,naročito zbog monitora,oko kojeg se nećkam.Znam da je jeftin mnogo i da sigurno ne može da ponudi neku extra sliku,ali rekoh ne može biti gori od Samsunga 940N (a on opet služi svrsi),a 3'' za 20 € više (popust za G-klub + popust za Bench nadam se) je možda i dobitak - ne znam.U svakom slučaju LG 1918,1919,1935 su mi na umu kao sigurno rešenje (neću 19'' wide)

Što se tiče kućišta,jeste lepši blueberry i još kažeš da je bolje napajanje - prihvaćeno (ako ne uleti nešto bolje 🙂 )

Ploča koju si pomenuo je bila sve vreme u opticaju,ali mislim da je i ova skroz ok.Sem lošeg rasporeda na ploči (verovatno nije planirana da se u nju bućne gomila stvari) nisam našao nijedan negativan komentar na netu (a tu je i garancija valjda).

Za memoriju sam se odlučio onako po brendu,tako da hvala i ovo se prihvata tj.Apacer

HDD je preveliki - garantujem da će od tih 160GB 35% zvrjati prazno - ali ovo je ja mislim taman sredina.

Hvala na cenjenom vremenu i odličnom savetu 🙂

Nema na cemu!
Tu smo da sluzimo...😀.

Nego gledao sam i ovde na benchu i na stranim sajtovima,nešto nema komentara (pa čak ni jedne stranice na engleskom) o LG 222WS.Naleteo sam na neki ''domaći'' i kad premerim mišljenja su strašno podeljena - ili su extra oduševljeni ili su extra razočarani,mislim....Jel ovo neka East Europe ekskluziva? 🙂

Imam lg l222ws i mogu ti reci da je odlican monitor,prezadovoljan sam,smesno je uzimati 19" i jos obican,wide je buducnost!i ja sam bio skeptik po pitanju wide monitora ali kad sam ga video upaljenog zaljubio sam se 🙂 moje preporuka!

Ako Dog kaze da je dobar, onda ja to prihvatam, samo mi je bilo nelogicno da tako malo kosta, kada recimo neki Samsungovi 22" wide kostaju preko 350 evra...

Jedino ako Dog ne laze kao "pas", izvinte na metafori morao sam...:d.

Najbolje bi bilo da ti, pre kupovine, odes u Gigatron (sa sve decom 😀) pa ce vam oni sigurno izaci u susret, i tamo lepo pogledas vise monitora (prikljucenih) i onda lepo izaberes...

Ma i ja sam pre za wide ali 19'' wide je malo,u svakom slučaju proveriću lično tamo...tnx

A decu ću tebi zdravko da dam da ih vodiš u koju god komp.firmu pa da mi javiš utiske :d

Poslednja izmena:
Nisam cigan koji hvali svog konja,volim vise da pljujem svog konja tj. ovu moju asusovu plocu sto je jako losa za OC 😡, a sto se tice monitora "ako laze koza,rog ne laze" pogledaj ga ukljucenog pa presudi 😉

MoBo : ASUS M2N-X nF520

CPU : AMD Athlon 64 X2 4000+ AM2

RAM : GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

VGA : Palit 8600GT Sonic+

HDD : WD 160 GB WD1600AAJS

Mon : LG 192WS

Opt : Pioneer DVR-212

evo čisto da javim - mašina je uzeta radi vrlo lepo (bez štucanja i grejanja) igre rade super,nisam stigao još da je drndam skroz ali vrlo sam zadovoljan overall.Ploča je mala i ima sve što treba - taman toliko.Posebno bih pohvalio to što je skroz tiha mašina - pasivno hlađenje na ploči i WD čine čuda.Ovo bi ujedno bio i predlog za nekog ko kupuje računar a nema iskustva sa tim.Sve je spakovano u Codegen kućište sa 420W napajanja.Monitor ima sasvim pristojnu sliku (recimo bolja od Samsung 940N)

560€ - dobra kućno-gamerska kompletna konfiguracija,bez zvučnika.

Nazad
Vrh Dno