Šta je novo?

Konfiguracija perfection

Stefan1 je napisao(la):
Hoce lik iz kraja da pazari kompjuter ali o tome nezna mnogo.
Tip nezali para i hoce da ima top-top-top masinu.Takav je covek,voli sve da ima najbolje sto moze.

Ja sam sa pomocu cena sa PC berze sastavio "neku"konfiguraciju,birajuci jake komponente.

Mislim da je to-to.
Ali ipak cu se i sa vama konsultovati da li bi ste nesto sa spiska zanemarili ili bi ste nesto dodali,i da li ovakva konfoguracija moze "megalomane" da zadovolji potpuno:

MB:Asus P4 P800 intel 865 deluxe
CPU:pentium 4 3.0 Ghz FSB 800
MEM:4XKingston 512 DDR PC 400 Mhz
HDD:2XMaxtor 250 Gb 7200,S-ATA 8 Mb
CDRW:Asus CD RW 5232 black
DVDRW:pioneer 107D
Disketna jedinica:Sony
GRAPH:MSI GeForce 6800 128 ddr
TV:ASUS TV/FM card
MONITOR:TFT Samsung 710 T
AUDIO:Creative SB Live 5.1
Tastatura+mis:Logitech bezicna Logitech MX700
KUCISTE I NAPAJANJE:Chieftech BX-01B-B-B 360W
UPS:APC 350 VA
MODEM:Motorla 56k
COOLER:Cooler master super silent+cooler za HDD+ventilator za kuciste(racunam ovo sve greje)

A reci cu mu i da moze da uzme umesto nekih komponenti i sledece skuplje:

MB:Asus P4 P800 intel 875
CPU:pentium 4 3.2 Ghz
GRAPH:Ati X800
TV:Terratech cinergy 400

Cekam na vasa misljenje i komentare.
Ako ne zali para onda neka uzme A64 S939, mislim da je 3500+ trenutno najjaci koji moze da se nabavi kod nas i cena mu je oko 450 evra. Ploca, hmm, moze onaj GA nForce3 250GB sa testa ili MSI K8N-NEO, graficka, naravno GeForce 6800GT, kuciste moze Antec Performance Plus AMG Plus 1080AMG 430W True, vrhunsko napajanje, filteri za vazduh .....
Memorija, Corsair XMS3200 XL 2x512 MB, diskovi, 2xWD Raptor 74 GB po 182 eura i jos jedan WD Caviar 250GB JD SATA. Monitor moze 19" Samsung 910N, 570 eura, solidan izbor i naravno mis Logitech MX900 sa bluetooth-om u kompletu sa tastaturom je oko 150 evra. DVD rezach, moze dual layer Sony DDU530. Zvucna karta moze Terratec Aureon 7.1 Space, a zvucni sistem recimo Creative GigaWorks® THX® 7.1 S750 za nekih 350 eura.
ostatak sistema nije toliko bitan.....

Hajde molim vas neka mi neko objasni sta fali Kingstoneu ?! Mislim stvarno ne vidim razlog zasto bi neko uzimao Corsair ili Geil XMS ako ima para k'o blata ?! A svejedno je Kingstone najbolji po meni...e sad, to je sve subjektivno misljenje...ja naravno govorim na osnovu sopstvenog iskustva...verovatno neki od vas imaju Corsair ili Geil i nikada nisu imali Kingstone pa zato daju ovakve izjave ali dobro...

Jos jedna stvar mi je upala u oko...dakle, zasto bi uzimao TFT ako zeli savrsenstvo ?! Proci ce jos mnogo vremena po meni dok se usavrsi tehnologija i ovi monitori dodju na vrh ponude (dakle ne govorim samo o odnosu cena/kvalitet, jer ovaj lik ocigledno ne zali pare a i fanatic je)...a mogli ste i da predlozite neki vrh ponude za CRT (ne znam sta bih naveo kao zamenu za Samsung 959NF).

A lepo ste dali predlog za Alienware konfiguracije...samo zanima me kako do njih kod nas ?! Koje on to ima kanale ?
Milslim, ja mogu da sastavim konfiguraciju da stane coveku pamet, znaci jos jacu od bilo koje koju ste vi ovde naveli ali mislim da to zaista nema svrhe...
Eto, sta fali konfiguraciji kao sto je moja samo sa najjacim Athlonom (3500+ ako se ne varam) - ako ne zeli da klokuje masinu...ili eventualno novi AMD64 ili FX u kombinaciji sa nekom dobrom novom plocom baziranom na Nforce3 chipsetu, mozda jos 512MB rama i neka od novijih high-end graf kartica umesto ovog Radeona. Eto, to je moj predlog.
Results may vary

Poslednja izmena:
Evo sada cu ti objasniti...Zato shto su jake Kingstone memorije koje se sada mogu naci na trzishtu dresh kinezi aka CL3 koje se prodaju zahvaljujuci svom izgledu...

On the other hand...Alienware je pomenut u shali radi ismevanja dotichnog thread-a jer je postao da izvine Bench, pr*seravanje...

I josh neshto...Ko jednom stavi na sto TFT, vishe se ne vraca na CRT, a te priche, tipa "Bolji je zato shto je jeftiniji duplo"....(da ne lajem)...Razumem da se bavish dizajnom, pa su ti high resolution i doth pitch toliko bitni, ali poshto sumnjam da jesi, stavicu te u onu kategoriju ljudi koji su, kada je Intel bio babaroga za AMD (naravno isto toliko bio skuplji) govorili da je Intel ****** zato shto ima je plata bila 100DM

mitnick je napisao(la):
Evo sada cu ti objasniti...Zato shto su jake Kingstone memorije koje se sada mogu naci na trzishtu dresh kinezi aka CL3 koje se prodaju zahvaljujuci svom izgledu...

Pa dobro, kada sam sastavljao svoju masinu nisam kupovao nekvalitetne komponente. Osim toga, sigurno nisam odmah uzeo sve sto danas imam. Verujem da je danas situacija takva sto se tice memorija, ali opet mogu se sigurno naci negde primerci koji nisu trash i dresh kinezi kako ti kazes...
Mislim, ako taj lik stvarno ima "svoje kanale" :d naci ce sve sto mu treba.

mitnick je napisao(la):
I josh neshto...Ko jednom stavi na sto TFT, vishe se ne vraca na CRT, a te priche, tipa "Bolji je zato shto je jeftiniji duplo"....(da ne lajem)...Razumem da se bavish dizajnom, pa su ti high resolution i doth pitch toliko bitni, ali poshto sumnjam da jesi, stavicu te u onu kategoriju ljudi koji su, kada je Intel bio babaroga za AMD (naravno isto toliko bio skuplji) govorili da je Intel ****** zato shto ima je plata bila 100DM

Dobro, za Alienware sam pretpostavio naravno da je sala i pro*eravanje ali sam se ipak nadovezao na tu pricu...
Sto se TFTja tice, to je opet samo moje licno misljenje...nemam kuci TFT ali svakodnevno se susrecem sa njima na poslu (sa dosta razlicitih modela) tako da mislim da zaista to nije to jos uvek...mnogo je 20-16ms koliko kasne danasnji najjaci TFT modeli. Mislim da nisam prozivao Intela vec sam samo izlozio svoje misljenje o AMDu. Nikada nisam imao takav stav o Intelu, stvarno ne znam na osnovu cega si stekao takvo misljenje ?!
A to da li mi ti verujes da se bavim onim sto sam napisao je vec druga stvar. Nemam nameru da objasnjavam cime se bavim i sta radim.

Poslednja izmena:
Ne, ne, izvini, nisam ni skontao da se bavish design-om, nego sam mislio na to da ako nije designer, a ima pare, brze bolje uzme tft...

Pretender™ je napisao(la):
Hajde molim vas neka mi neko objasni sta fali Kingstoneu ?! Mislim stvarno ne vidim razlog zasto bi neko uzimao Corsair ili Geil XMS ako ima para k'o blata ?! A svejedno je Kingstone najbolji po meni...e sad, to je sve subjektivno misljenje...ja naravno govorim na osnovu sopstvenog iskustva...verovatno neki od vas imaju Corsair ili Geil i nikada nisu imali Kingstone pa zato daju ovakve izjave ali dobro...

NHF, ali prvo nauči kako se piše naziv firme koja proizvodi memoriju koju toliko voliš, i kojoj toliko znaš. Izbaci poslednje slovo - e. I iz potpisa. :D

:wave:

notax je napisao(la):
NHF, ali prvo nauči kako se piše naziv firme koja proizvodi memoriju koju toliko voliš, i kojoj toliko znaš. Izbaci poslednje slovo - e. I iz potpisa. :D

:wave:

Kingstoneu sam napisao jer je u toj formi gramaticki pravilno...a kingstone je takodje u drugom kontekstu ovde...pa naravno da znam sta mi pise na memorijskom modulu (OMFG!)

K I N G S T O N!!!!!!!!!!!
NEMA 'E' NA KRAJU!!! GOT IT?!?!?!!? :mad:

phew breee, shto ima nedokazanih ljudi... ili poljuljane svesti u pola 4 ujutro, mozzda? :bottle:

i btw, internet u shake, pa ccesh videti da i "nad popom ima pop", tj. ako je u Srbiji najpopularniji quality brand ( bio) Kingston, ne znachi da je najbolji van ove rupe na Balkanu ( i to mnogo male, da bi se zbog nechega nashe mishljenje uvazzavalo, makar i bilo ispravno - a tvoje, u ovom sluchaju, nije :p )

5 ( pet) "kraljeva" u proizvodnji 'komercijalnih' ( ne OEM) RAM modula:
Corsair
GEIL
OCZ
Mushkin
Crucial

za koliko od njih si ti i chuo, da ne pitam drzzao u rukama/isprobao? :-devil-:

a za "zverku", meni PC, ma koliko dobar, lep i super nasetovan, sluzzi dostizanju jednog konachnog cilja - da zaradim za Mac-a i koristim mashinu k'o chovek ( a ne k'o PC user, kao sad, shmrc :( )
a ako si mu vecc dao spisak za PC Stefane, nadam se da si bar u veccem delu poslushao ideju iz predloga drFedje, zna chovek shta pricha i poznaje ovo trzzishte

pozdrav

Kingstoneu sam napisao jer je u toj formi gramaticki pravilno...a kingstone je takodje u drugom kontekstu ovde...pa naravno da znam sta mi pise na memorijskom modulu (OMFG!)

A što si skinuo "e" iz "Kingstone" u potpisu? :D:D

Pozdrav! :wave:

H.U.D. je napisao(la):
5 ( pet) "kraljeva" u proizvodnji 'komercijalnih' ( ne OEM) RAM modula:
Corsair
GEIL
OCZ
Mushkin
Crucial

a ako si mu vecc dao spisak za PC Stefane, nadam se da si bar u veccem delu poslushao ideju iz predloga drFedje, zna chovek shta pricha i poznaje ovo trzzishte

pozdrav

Sve je tako, kao što kažeš.

Omfg !

Ovaj Benchmark forum sve vise postaje mesto na kome ljudi jedva cekaju da napadaju jedni druge...
Znaci stvarno ne mogu da verujem oko kakve gluposti se opterecujemo...nisam ovo zaista ocekivao...
Koliko memorija od tih sto si naveo imaju dozivotnu garanciju ? Koliko njih su pogodne za o/c kao Kingston Hyper-X koga svi pljuju kao da ga ja sklapam u garazi ? :d U poverenju, module mi shvertzuje jedan lik iz Bluestara...
Nisam za kavgu, klonite me se danas :-devil-:

Poslednja izmena:
Koliko memorija od tih sto si naveo imaju dozivotnu garanciju ? Koliko njih su pogodne za o/c kao Kingston Hyper-X koga svi pljuju kao da ga ja sklapam u garazi ?

Jedino za GEIL nisam siguran, ali sve ostale koje ti je H.U.D. naveo imaju dozivotnu garanciju, a shto se tice overkloka SVE su bolje (u svojim XMS i sl. izvedbama) od Kingston Hyper-Xa ...
Primera radi, moj Infineon DDR333 ide na 430Mhz koliko je otprilike maximum Hyper-Xu DDR333... Samo shto sam ja moje module platio 20e manje po komadu nego Hyper-X...

Evo jedna preporuka

Idi na Sajt i tamo klikni na baner ALIENWARE i kupi najskuplji komp koji možeš da nađeš tako da ćeš ti biti srećan jer će pomoći komšiji, komšija će biti srećan što ima najnadr*aniji komp u Srbiji, Alienware će biti srećan što je zaradio 7-8000 $ a na kraju i ja ću biti srećan jer ću dobiti procenat jer si kliknuo na baner na mom sajtu i tako kupio komp.
I tako smo svi srećni.

P.S. Kao što je Mitnick gore rekao - Alienware je mama, nemoj da lupaš glavu ovde sa raznim savetima, lepo odeš tamo i samo u konfiguratoru štikliraš sve najskuplje i imaš to što tražiš.
Ali obavezno kupi komp preko banera na mom sajtu, biću ti zahvalan.

Masni Ludak je napisao(la):
Evo jedna preporuka

Idi na Sajt i tamo klikni na baner ALIENWARE i kupi najskuplji komp koji možeš da nađeš tako da ćeš ti biti srećan jer će pomoći komšiji, komšija će biti srećan što ima najnadr*aniji komp u Srbiji, Alienware će biti srećan što je zaradio 7-8000 $ a na kraju i ja ću biti srećan jer ću dobiti procenat jer si kliknuo na baner na mom sajtu i tako kupio komp.
I tako smo svi srećni.

P.S. Kao što je Mitnick gore rekao - Alienware je mama, nemoj da lupaš glavu ovde sa raznim savetima, lepo odeš tamo i samo u konfiguratoru štikliraš sve najskuplje i imaš to što tražiš.
Ali obavezno kupi komp preko banera na mom sajtu, biću ti zahvalan.

Heh, i majka srbija ce mu biti zahvalna kada mu na tih 7-8000$ oderu porez i carinu :d

Ovaj Benchmark forum sve vise postaje mesto na kome ljudi jedva cekaju da napadaju jedni druge...
Znaci stvarno ne mogu da verujem oko kakve gluposti se opterecujemo...nisam ovo zaista ocekivao...
Koliko memorija od tih sto si naveo imaju dozivotnu garanciju ? Koliko njih su pogodne za o/c kao Kingston Hyper-X koga svi pljuju kao da ga ja sklapam u garazi ? :d U poverenju, module mi shvertzuje jedan lik iz Bluestara...
Nisam za kavgu, klonite me se danas :-devil-:

Reći ću ti u čemu je stvar. Na ovom forumu ima ljudi koji mnogo znaju o memorijama, OC-u istih, i gomilu drugih stvari vezanih za memorije. (tu ne ubrajam sebe. ne znam ni 5% koliko neki znaju o ovoj temi).
I onda ti uletiš sa pričom kako su oni možda imali Geil ili Corsair, a nisu probali Kingston,....... i tako dalje, i tome slično.
Ono što sam ja napisao, bilo je "spuštanje" nekome ko ne zna mnogo o memorijama, a gura se i trsi da piše o tome, pa se još i ubeduje o onome o čemu nije u pravu.
Malo više ćitaj treadove, i one starije. Ima mnogo toga da se nauči, a manje se zaleći sa konstatacijama, za koja nisi siguran da su ispravne.

Pozdrav!

notax je napisao(la):
Reći ću ti u čemu je stvar. Na ovom forumu ima ljudi koji mnogo znaju o memorijama, OC-u istih, i gomilu drugih stvari vezanih za memorije. (tu ne ubrajam sebe. ne znam ni 5% koliko neki znaju o ovoj temi).
I onda ti uletiš sa pričom kako su oni možda imali Geil ili Corsair, a nisu probali Kingston,....... i tako dalje, i tome slično.
Ono što sam ja napisao, bilo je "spuštanje" nekome ko ne zna mnogo o memorijama, a gura se i trsi da piše o tome, pa se još i ubeduje o onome o čemu nije u pravu.
Malo više ćitaj treadove, i one starije. Ima mnogo toga da se nauči, a manje se zaleći sa konstatacijama, za koja nisi siguran da su ispravne.

Pozdrav!

Ne, moja prica je bila o tome kako svi ocrnjuju Kingston bez razloga. Valjda znas da citas. Mozda se ne razumem ni ja mnogo u memorije ali znam sve i svasta. Ne nameravam nikoga u to da uveravam, sami cete spoznati ko vredi a ko ne. :d

btw, da ne bude "bez razloga", i ja imam HyperX 2x256MB PC3200 , made in USA..:p
i nisam je kupio sluchajno, za te pare je to bila best buy tada, ali daleko od toga da se zaklinjem u taj piece of HW;)
a poshto imam 'izbirachicu' od ploche, mogu samo do 210 sync da je 'nateram' stabilno, mada ko zna, mozzda je i CPU ( XP 2000+ T'b B, ne mora bash svaki na 2.5GHz;) )
anyway, ako naleti neki Cors ili GEIL (mada, nikad se ne zna shta cce da bude, zbog ploche:( ), menjam je bez razmishljanja..

pogotovo ( a ovo je i za tebe, Typhoon.X) shto GEIL vazzi za najpopularnijeg u USA ( inache Tajvanci) i shto i na najjeftinije njihove module, 256MB PC3200 Value serija, stavljaju heatsink-ove i grade ih na 6-to slojnom PCB-u.. dotichni se i kod nas nalaze za 'divnih' 44 evra, upareni u kvalitetnom kartonskom pakovanju,)

a naravno, OEM proizvodachi su sasvim druga pricha.. ne da ne bih odbio neki kvalitetan modul Infineon-a, Micron-a (MT), Samsung-a, ali to se pravi za potpuno drugachiju svrhu ( stabilnost i dugotrajnost), ne za nekoga ko cce za max godinu dana da promeni skoro ceo komp,)

pozdrav

Poslednja izmena:
notax je napisao(la):
I prošli put kada si čekao iz zasede da me nešto ispraviš si se izblamirao ko sretan. Ne znam zašto to opet radiš. :D:D

Pročitaj ponovo moj gornji post. Ne znam šta si hteo. :D

Paranoja je cudo jedno :D

BUDJAVI stoji ispod Mitnickovog imena i uopste nije tebi namenjeno, niti sam se tebi obracao.

Ne, moja prica je bila o tome kako svi ocrnjuju Kingston bez razloga. Valjda znas da citas. Mozda se ne razumem ni ja mnogo u memorije ali znam sve i svasta. Ne nameravam nikoga u to da uveravam, sami cete spoznati ko vredi a ko ne. :d

Kingston ljudi "ocrnjuju" zato sto odnos cene i performanse bas nije sjajan kada se poredi ta memorjia sa konkurentskim.A onaj koji ce da drzi memoriju na defult setovanjima zadovoljice se i najeftinijom memorijom.

simpson H je napisao(la):
Paranoja je cudo jedno :D

BUDJAVI stoji ispod Mitnickovog imena i uopste nije tebi namenjeno, niti sam se tebi obracao.

Verovatno se odnosilo na mitnicka, ali nemoj sada da pravimo poll, kako je ko shvatio celu situaciju. To sa tvog stanovišta jeste tako, ali obrati pažnju da si postovao odmah posle mog posta, i da se direktno odnosio na ispravku naziva Kingston (o čemu sam ja pisao u tom postu), i da bi bilo ko na mom mestu pomislio da se njemu obraćaš.
Ko da ja sada gledam kome šta piše ispod nicka. Što nisi quotovao mitnicka??
Napravio si zbrku, i sada sam ja paranoičan.

Prvo, Bojane, ja znam vrlo dobro kako se zove memorija, ali sam sebi utuvio u tintaru da se pishe Kingstone, iz nekog nepoznatog razloga...Maybe profesionalna deformacija, dosta proveo na Eng. govornom podruchju...

Drugo, Notax-e, gledaj Srbine :D

Kao prvo, ne pise se Kingstone, nego Kingston, kao drugo, nisi ni svestan koliko mi je memorija proslo kroz masinu, sa najrazlicitijim vrstama cipova, od Samsunga, Mosel Vitelic-a, Winbonda, Hynix-a itd....
Sto se tice Corsair-a, memorija je skuplja nesto, mada vise to nije tolika razlika. Ranije je bila dva-tri puta skuplja, kada su u pitanju XMS moduli.
GEiL je cak stavise cenovno u klasi KingstonVR memorija, za Value seriju, a ni ona najjaca serija nije mnogo skuplja. Ako sklapas ultra-fancy masinu, naravno, tu ide i fancy memorija, a KingstonVR to nije. Mozda HyperX, ali VR je memorija za jeftinije i za kompjutere srednje klase. Usput, HyperX sa istim cipovima radi u proseku slabije nego CorsairXMS. Svakako GEiL Value je za preporuku i jeftinijim masinama, posto memorija ima hladnjake, sto u Value klasi nije bio slucaj.
Jos jedna stvar mi je upala u oko...dakle, zasto bi uzimao TFT ako zeli savrsenstvo ?! Proci ce jos mnogo vremena po meni dok se usavrsi tehnologija i ovi monitori dodju na vrh ponude (dakle ne govorim samo o odnosu cena/kvalitet, jer ovaj lik ocigledno ne zali pare a i fanatic je)...a mogli ste i da predlozite neki vrh ponude za CRT (ne znam sta bih naveo kao zamenu za Samsung 959NF).
959NF mi je na stolu i to je stvarno ok. monitor, ako je primerak ok. Ali ipak 19" TFT je bolji izbor ako pare nisu problem. Slika je ostrija, kontrast je jaci i tu nema mnogo mudrosti. Ako TFT ima dobar odziv, nekih 12ms, onda je to vec prava stvar. Inace TFT tehnologija je prilicno usavrsena i veoma je mali postotak monitora koji imaju "dead dots". O tome govore cene koje su prilicno pale, narocito kada su veci TFT paneli u pitanju...

notax je napisao(la):
Verovatno se odnosilo na mitnicka, ali nemoj sada da pravimo poll, kako je ko shvatio celu situaciju. To sa tvog stanovišta jeste tako, ali obrati pažnju da si postovao odmah posle mog posta, i da se direktno odnosio na ispravku naziva Kingston (o čemu sam ja pisao u tom postu), i da bi bilo ko na mom mestu pomislio da se njemu obraćaš.
Ko da ja sada gledam kome šta piše ispod nicka. Što nisi quotovao mitnicka??
Napravio si zbrku, i sada sam ja paranoičan.

Nisam quotovao ni tebe pa si se osetio prozvanim!!
To se zove paranoja!
Nisam ni video sta si ti odgovorio kao sto me uopste ne zanimaju tvoji odgovori, vec sam reagovao cim sam ugledao mitnickov post.

:d pa kad si wunster :d

Poslednja izmena:
Samo da te podsetim klik OVDE pa na baner AlienWare-a pa kupuj. ;)

Auuu j****e, vi niste normalni ljudi....
Ko je najjaci ovde od svih vas..
Svadjate se ko deca u mom dvoristu....

Ako ima pare za TFT odma neka uzima, neki Samsung 213T, ili Neki Viewsonic, to su bre nemoguce dobri monitori, u stvari svi TFT-ovi, ja imam LG L1520B, i stvarno nemam nameru vise da se vracam na CRT, a ova dva sto sam pomenuo su tek VRH!
Jedino cena, a posto mu to nije problem, nek uzme odma....
Sto se tice boja, ja se bavim grafickim dizajnom, i boje su odlicne, ne znam kako moze neko da lupa da nisu....

Boris Lozac je napisao(la):
Auuu j****e, vi niste normalni ljudi....
Ko je najjaci ovde od svih vas..
Svadjate se ko deca u mom dvoristu....

Ako ima pare za TFT odma neka uzima, neki Samsung 213T, ili Neki Viewsonic, to su bre nemoguce dobri monitori, u stvari svi TFT-ovi, ja imam LG L1520B, i stvarno nemam nameru vise da se vracam na CRT, a ova dva sto sam pomenuo su tek VRH!
Jedino cena, a posto mu to nije problem, nek uzme odma....
Sto se tice boja, ja se bavim grafickim dizajnom, i boje su odlicne, ne znam kako moze neko da lupa da nisu....

ViewSonic VP201b/s , e to je monitor!

Sklapati tako skupu masinu a prikljuciti je na najjeftiniji APC-ov UPS od 350VA( i oko 65,- evra) nije za preporuku, primerenije bi bilo uzeti neki model iz smart serije od nekih 600-700VA , konkretno sve od modela SU620INET pa na vise.

Nazad
Vrh Dno