Šta je novo?

Konfiguracija pc-a

• Začetnik teme Začetnik teme lukac3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Poz,
Vreme je da kupim nove komponente za racunar.
Evo neko moje misljenje.

1.procesor: amd athlontm x4 quad-core 750k black edition
2.maticna ploca: MB FM2+ A88X Gigabyte GA-F2A88XM-D3H (ima isto a88x jeftinijih ali podrzava samo 2 ram memorije)
3.graficka karta: AMD Radeon R7 250 Powercolor 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/VGA/128bit/AXR7 ili mozda AMD Radeon 7750 ASUS 1GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/128bit/HD7750
4.ram memorija: DIMM DDR3 8GB 1600MHz Kingston CL11, KVR16N11/8 (video sam negde na netu da je bolje uzeti tipa 2x4gb. Da li neko moze da mi kaze zasto ?)

Procesor bih odma OC i kupio bih dodatno neki hladnjak.Za sada bih uzeo jednu graficku pa bih mozda posle par meseci uzeo jos jednu takvu.Da li bi se uocili neko znatno poboljsanje u igricama ?
Inace racunar mi treba za igrice 😀 da mogu da igram(dota2,cs go itd) na medium ili high 😀

budzet mi je negde ~35000.
Slobodno pisite vase misljenje sta dodati oduzeti(obrazlozeno zasto)

Hvala unapred 🙂

Poslednja izmena:
S obzirom na igrice koje planiras da igras, bolje idi na intela, npr G3220 + neka H81 ploca ce te kostati i do 4000din manje nego ta tvoja kombinacija, te pare preusmeris u graficku i lepo uzmes R7 260X i sve ce to raditi brze, lepse, bolje 🙂

P.s. U svakom slucaju R7 250 zaobidji u sirokom luku. 7750, 7770 i r7260x to treba da gledas.

Nisam imao nikada iskustva sa intelom, zbog toga sam vise za amd, mada i cena spada u taj opseg 🙂
Sta misliste o procesoru fx-6300. Jedini mi problem sto bih morao da gledam drugu maticnu posto je ovaj procesor am3+

@deksi10
Sad sam video da ti imas fx , mozes li mi reci kako se tebi cini ulozeno-dobijeno ?

Poslednja izmena:
Ja sam prezadovoljan sa svojim FX 6300, ako mozes da ga uklopis u svoj budzet naravno da bih ti ga preporucio. Mada, greota ga je drzati na defaultu, a to povlaci i neko dodatno hladjenje i samim tim dodatne troskove. Mislim da ono sto sam ti predlozio je nekako najoptimalnije za tvoj budzet i ono zasta planiras da koristis racunar.

Nazad
Vrh Dno