Šta je novo?

Konfiguracija oko 55k

maznin22

Poštovan
Učlanjen(a)
08.05.2019
Poena
51
Pozdrav svima! Doslo je vreme da menjam 8god staru masinu. Odavno sam ispao iz forme sklapanja konfiguracija pa mi je potrebna pomoc oko sastavljanja nove.
Komp ce biti koriscen za casual gaming, kodiranje, photoshop, ilustrator i xampp lokalni server bi cesto radio u pozadini. Kasnije bih mozda dodao jos jedan monitor.
Moj budzet je oko 55k - 60k najvise.

Gledao sam gotove konfiguracije kod nekih nasih popularnih prodavaca. Deluje primamljivo ali samo nisam siguran oko kvaliteta komponenti. Da li je bolje praviti ili uzeti sklopljeno?
Svaka preporuka je dobrodosla i hvala unapred. 🙂

Preko tvog budžeta je ali mislim da se isplati na duže staze... Možeš da izbaciš jedan strap ram memorije i da kasnije kupiš dodatni. To je onda sa 8gb rama 66.000 dinara. Jeste preko budžeta ali mislim da dosta dobijaš.

Ryzen 5 2600 18.000 din radnja na E...
Msi B450 Tomahawk 14.300 din VipH...e
Seasonic SS-620GB 7.700 din VipH...e
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz 10.000 din KP mađari
XFX RX 580 8gb GTS 17.700 din polovna domaća garancija, KP
Ms Industrial CYCLOPS V 3.200 din Gigatr..

Poslednja izmena:
Mozes da ustedis na nekoj jeftinijoj b450 ploci (mada je ova extra) i ako polovno ne dolazi u obzir onda ides na rx570 za 19K u E..i

Hvala na odgovorima :happy:
Zaboravio sam da napomenem da vec imam ssd od 128gb i hard od 500gb iz laptopa. Koje bi napakanje islo uz ovo?
Koliko su pouzdani madjari na KP nisam imao iskustva sa njima pre? Najvise pitam zbog garancije, jer se ipak radi o prodavcima preko sajta za oglasavanje. Naravno time ne mislim nista lose. :type:

Nazad
Vrh Dno