Preskupa je ta ploca za konfu od 400e.
Ostatak je ok, ali mislim da nije moguce naci po tim cenama. Cak i kada stavim 870-c45 (5400) umesto te Gb od 10k, ukupno sve ispadne 45k.
Pa dobro, a šta je sa napajanjem ? Ne treba zaboraviti da su ova kineska napajanja od 1500 dinara katastrofalna i da se nikako ne sme dozvoliti kupovina lošeg napajanja, pogotovo ako se ima u vidu veoma širok raspon solidnih napajanja na našem tržištu.
@ Exury
Nemoj da ovde napraviš grešku kao ja nekada davno,ali se na greškama uči. Kvalitetno napajanje je dosta bitno za stabilan rad celokupnog računara, stoga izbegavaj kineze po svaku cenu. Imaš bolja napajanja već od 3200 3300 dinara, pogledaj u formi Emmi. Jeste da će to malo da ti izađe izvan tvog budžeta,ali skupi još 50 evra i iskoristi ga na dobro napajanje, nećeš se pokajati sigurno.
Kako istu cenu? 770-C45 je oko 4900 dinara, ploče sa 970 čipsetovima su od 8000 pa na gore... I ne znam šta će mu nov BIOS, 770 je maksimalno ispeglan i stabilan (samim tim mu ne treba nov BIOS)...
870-C45 je potpuno ista ploča kao 770-C45, nije 870 čipset nego 770, ne znam zašto su je tako nazvali... (čist marketing) Ovu konfu što sam sastavio može da uzme, neće pogrešiti 100%...
Could you please explain the difference between MSI 770-C45 and MSI 870-C45, for I don't see any.
I am planning to buy a new PC, was going for 770, but since 870 is more expensive, I would like to know why, so that I would consider buying it instead.
I am planning to unlock cores on Phenom II X4 955, but I see on some forums that both of these MB have that enabled.
Thank you.
Odgovor:
Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting MSI Technical Support.
Regarding your concern, in our opinion, both the motherboards are good.
Sorry for any inconvenience.
Best regards,
MSI Technical Support Team
Moj drugi pokusaj:
Thanks for the reply.
However, I was hoping for a non-technical explanation, chipset name does not mean much to me. Is it faster, more stable, has longer lifespan...what is the gain of upgrading 770c45 with this new chipset, turning it into a 870c45?
If it is easer for you, you can answer this question instead - In Your opinion, is 870c45 better than 770c45, and if so, how much?
Thank You for Your time.
Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting MSI Technical Support.
Regarding your concern, the difference between 770-C45 and 870-C45 is its chipset. The north bridge of 770-C45 is RX770 while 870-C45 is RX870. They even use the same bios.
Best regards,
MSI Technical Support Team
tu treba da doda i 50-70€ za napajanje, 30-50€ za neko kućište..... pa onda optika, ako je želi + 20€ i to onda daleko premašuje njegovv budžet, bolje je da ide na amd konfiguraciju za ovaj novac, pogledaj gore šta sam mu ja izbacio....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari