Šta je novo?

Konfiguracija od 320-330 evra?

• Začetnik teme Buxxx
  • Datum pokretanja
B

Buxxx

Guest
Planiram da kupim skoro ceo komp, sem monitora(17" samsung) i kucista.
Znaci maticna, graficka, memorija, procesor, HDD i napajanje al da bude oko 330 €. xD
Razmisljao sam o sledecim komponenetama, ali svaki savet je dobrodosao, cak i pozeljan! :wave:

Maticna: ? (jedino ovo ne znam sta bih, zavisi od procesora i graficke) ~ 50€

Procesor: AMD Athlon 64 5200 am2 ili Intel C2D E2180 ? ~ oko 60 €

Graficka: ATI Radeon 4670 (valjda sapphire ili neka druga samo da ne bude mnogo glasna ;)) ili Ati radeon 3850 ~ oko 70 €

Hard disk: Western Digital 500 GB ili Seagate 500 GB ~ oko 60 €

Memorija: Geil 2x1 GB ili OCZ 2x1 GB 1066MHz? Ili da uzmem geil 2x2 GB za 5-10€ vise? ~ 45€

Napajanje: Chieftec 450W full, OCZ 500W StealthXStream ili neko Cooler Master ?
~ oko 50 €

Planiram da kupim skoro ceo komp, sem monitora(17" samsung) i kucista.
Znaci maticna, graficka, memorija, procesor, HDD i napajanje al da bude oko 330 €.

Maticna ploca:J&W MB RX780X-AM2+(SC) (60 evra)
Procesor: AMD X2 5000+ (55 evra)
Ram memorija: 2x1gb kingston 800mhz CL5 (25 evra)
Graficka karta: ATI radeon 4670 (80 evra)
HDD: Samsung 640GB (65 evra)
Napajanje:LC POWER TAURUS 480W LC7480 V2.0 (40 evra)

Sve zajedno 325 evra. Ovo je sa jachim hard diskom. Grehota je da ne uzmes 640gb, 7 -8 evra je skuplji od 500gb.

Maticna ploca je sa novijim chipsetom, AM2+ socketom, sto znaci da ako budes kasnije hteo da nadogradis komp, moci ces neki jachi phenom X4 da stavis.

Ram memoriju mozes brzu ako hoces, imas na 1066mhz, ali kosta te 20 evra vise. Ako imas kinte uzmi, ali ako nemas greota je da zrtvujes neke druge komponente, tipa da uzmes manji hard disk zbog toga ili losiju maticnu plocu.

Napajanje je ovo po meni odlicno. Ja imam lc power prezadovoljan sam. I dosta je jako za taj novac, 25 ampera na grani od 12 volti, ima i PCI-E konektor ako zatreba.

Hvala na odgovoru, ali imam jos par pitanja.. :S:
U cemu je razlika izmedju 5000+ i 5200+ procesora, posto si predlozio ovaj prvi?
Maticna mi ne uliva poverenje, nikad cuo za tu firmu... Mozda gresim, ali deluje nekako kinesko, hehe :).
Hard disk mi je dovoljan i 500 GB, tako da cu da jurim bolju memoriju.

Thx anyway :D

Bas sam i ja hteo da predlozim Samsung hard disk i LC power napajanje :)
Memoriju nema potrebe da juris brzu uz tu konfiguraciju, mozda samo vise memorije.

E da... Sta mislite o tome da umesto radeona 4670 uzmem radeon 3850? Imaju slicnu cenu, s tim sto je magistrala 4670 128bitna a 3850 256bitna... A sam procesor na grafickoj je jaci kod 4670. :trust:

Kako ce ova konfiguracija da tera recimo novog Witchera, Oblivion i Fallout 3?

stani dachesh 120E za AMD? ti nisi svoj...
lepo nadji plochu za 775 i uzmi E5200 (50-60E)

stani dachesh 120E za AMD? ti nisi svoj...
lepo nadji plochu za 775 i uzmi E5200 (50-60E)

Mislis 120€ za procesor i plocu? Mislio sam da ce da ispadne jeftinije ako sastavim konfiguraciju na AMD(i ispada jeftinije :D, iako vise gotivim Intel :p)... A E5200 kosta preko 70€, BTW. I na kraju se opet sve svodi na Intel ili AMD, po hiljaditi put :). I koji je bolji, realno? E5200 ili 5200+? Intel je skuplji ali dal vredi? A kolko dodje ploca 775 koja valja za taj Intel.
pozdrav

4670 tera Oblivion i Fallout ko od sale(ubi me ne znam ni ja kako) na konfi iz potpisa...Znaci 1680 sve na max sa AA I AF ukljucenim na pola

4670 tera Oblivion i Fallout ko od sale(ubi me ne znam ni ja kako) na konfi iz potpisa...Znaci 1680 sve na max sa AA I AF ukljucenim na pola

4670 radi bolje od ATI 3850 u vecini igara. Tebi je procesor malo zastareo, inace ta karta uz malo bolji proc (ne preskup, oko 70 - 80 evra) radi odlicno. Jos ne treba ni jako napajanje za nju. Proc 65W + ta karta, oko 400W je dovoljno.

Poslednja izmena:
Mislis 120€ za procesor i plocu? Mislio sam da ce da ispadne jeftinije ako sastavim konfiguraciju na AMD(i ispada jeftinije :D, iako vise gotivim Intel :p)... A E5200 kosta preko 70€, BTW. I na kraju se opet sve svodi na Intel ili AMD, po hiljaditi put :). I koji je bolji, realno? E5200 ili 5200+? Intel je skuplji ali dal vredi? A kolko dodje ploca 775 koja valja za taj Intel.
pozdrav

da ne tulim u prazno
http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=43704
a ti ako mislish da je AMD bolji ti ga uzmi, imao sam i AMD (samo AMD sam uzimao) i Intel (prvi put) i iz prve ruke-Intel je majka svih zala ;)
:wave:

Poslednja izmena:
Samo da ti kazem da E2180 malo clock suri 5000+ imao sam 5000+ i sada imam e7200 a ortak ima 5000+ i e2180 i e2180 je pocistio amd. A tek e5200

ako nemas kesa uzmi intel sa e5200 posto je cena ista ko za amd i malo izdvoj koji e vise za malo kvalitetniju plocu i to je to. Ako nisi kupio mogu ti sastaviti konfiguraciju

evo mu moj lichni primer... e5200 ne mozhe preko 330FSBa tako da mu jacha plocha ne treba, da ne kazhem bacanje para...

@ markosvaba:
Pa ako oces sastavi mi nesto na intelu, samo u bliskom cenovnom rangu(340€? :trust:). Kupujem tek za nedelju dana, tako da nema zurbe. Jel bolji na kraju taj dualcore intel e5200 ili c2d 2180? I dal vredi dati vise kesha, dal je bas toliko bolji il samo za koji procenat? I zasto svi pljuju AMD, zar je toliko los? :D
Mada zar nije bolje da kad vec uzimam radeon 4670 da umem ati proc+am2 maticnu? Neko mi rece da ce tako bolje da radi...

Definitivno intel ako ces overclock-ovati, a ne vidim sto ne bi. I neki e2160 ili e2220 na 3ghz je jaci i od amd6000+. A sanse da ne moze 3ghz su jako malo, e5200 ce ici i preko toga. Na jaci proc od ovih ne vredi ici, bolje uloziti u graficku, ram ili hard...

Negde sam pokupio ovo, a trebalo bi da je grubo tacno za igre:

3ghz amd = 2.2ghz 4mb c2d= 2.3ghz 2mb c2d = 2.5ghz 1mb c2d

Poslednja izmena:
sanse da ne moze 3ghz su jako malo, e5200 ce ici i preko toga.

shanse su male da che 3.6 i dalje, a za 3GHz nikakav problem ;)
E5200 best buy vech par meseci...
a o AMD Vs. Intel nemamo shta da razgovaramo, zato shto che ljudi pocheti da se tuku ovde :d
moje mishljenje (nakon 3 AMD-a):

INTEL-THE FUN STARTS HERE! :banana:

shanse su male da che 3.6 i dalje, a za 3GHz nikakav problem ;)
E5200 best buy vech par meseci...
a o AMD Vs. Intel nemamo shta da razgovaramo, zato shto che ljudi pocheti da se tuku ovde :d
moje mishljenje (nakon 3 AMD-a):

INTEL-THE FUN STARTS HERE! :banana:

Pa da, isao sam na sigurno sto se clocka tice :).

Evo moj predlog

e5200 65e
GA-P35-S3G 60e
KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 ram memorija 25e
Kuciste+Napajanje 60e
GF9600GT 512MB DDR3 90e
dvd rw- pionir 20e
hard disk (HDD) WD 640gb 70e
I ako ti ostane jos 5e mozes da kupis jedan FAN i montiras i onda neces imati problem sa temp.
Ovo izadje 370e e sada mozes npr da uzmes 320gb on je oko 40e i tako ces se uklopiti. Ja mislim da jednom kupujes komp i da nije lose izdvojiti jos 30e za duplo

:banana:

Evo moj predlog

e5200 65e
GA-P35-S3G 60e
KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 ram memorija 25e
Kuciste+Napajanje 60e
GF9600GT 512MB DDR3 90e
dvd rw- pionir 20e
hard disk (HDD) WD 640gb 70e
I ako ti ostane jos 5e mozes da kupis jedan FAN i montiras i onda neces imati problem sa temp.
Ovo izadje 370e e sada mozes npr da uzmes 320gb on je oko 40e i tako ces se uklopiti. Ja mislim da jednom kupujes komp i da nije lose izdvojiti jos 30e za duplo

:banana:

ja se ne slazhem sa pola ovoga...
1. E5200 je 55 eura (ciganishem al' aj')
2. Gigashit ili MSI nikako, bolje J&W ili neki Asus
3. uzeti 9600GT je greh! pored Palit 9600GSO ,koji je i jeftiniji -josh kad bi to bio onaj od 512 sa 256bit-a (ako je izashao uopshte)
4.hard disk, realno ja sam uzeo 320Gb pre 6 meseci ostalo mi je josh 150Gb slobodno, a svaki dan skidam serije,filmove, igrice, muziku... i stvarno ne vidim ama bash nikakav razlog za 640Gb... nije mi jasno, shta che mu?!?!
bacash pare na nepotrebne gluposti i + pare nisu tvoje :d
P.S. bez uvrede:wave:

3. uzeti 9600GT je greh! pored Palit 9600GSO ,koji je i jeftiniji -josh kad bi to bio onaj od 512 sa 256bit-a (ako je izashao uopshte)
4.hard disk, realno ja sam uzeo 320Gb pre 6 meseci ostalo mi je josh 150Gb slobodno, a svaki dan skidam serije,filmove, igrice, muziku... i stvarno ne vidim ama bash nikakav razlog za 640Gb... nije mi jasno, shta che mu?!?!

3. 9600GSO sa 256 bit nepostoji. On ima 192 bit i 384/768 MB memorije. Ima Asus Magic 9600GSO koja ima skresanu magistralu na 128 bita i ima 512MB memorije.
4. Slabo ti skidash... ;)

@Buxxx
Uzmesh najjeftiniju s.775 sa novijim chipsetom ( naprimer MSI G31M3-L V2 - 3400 din ) i E5200. Ostalo moze da ostane isto... I sa ovom plochom cesh moci da overclockojesh ako zelish.

@Ostali:
Kad navodite cene uzmite u obzir da je €=88din i da su neke cene skochile zbog kursa.
Naprimer ja nigde nemogu da nadjem 9600GT za ~8000din novu. I manite se cena sa ItSveta.

Poslednja izmena:

J&W bolji od GIGABYTE? :zgran::zgran::zgran:

Hvala na odgovorima, relativno sam odlucio sta da kupim :
procesor e5200
hard WD 500 giga, dosta mi je
OCZ napajanje 500W

E sad se pitam dal ce dobro da sljaka ovaj radeon 4670 na ovom kompu, ortak kaze da je bolje nvidia+Intel, a radeone da uzimam sa AMDom... U tom cenovnom rangu je samo 9500 ili eventualno 9600, ali sam video na testovima nekim da je 4670 bolji od njih, nego me brine ta kompatibilnost :wall:!

E sad kakav je DFI BloodIron P35-T2RL LGA, razmisljam njega da pazarim,jel bolji od recimo negog Gigabytea slicne cene(a ako nije koji je to gigabyte bolji?). Ako su oba njesra, konkretno koju maticnu bi trebalo uzeti a da nije krsh i da je dobra sa e5200 i radeonom 4670?

Jel ima razlike ako uzmem Geil ili OCZ umesto kingstona ili je bacanje para? Ili bolje da se uzme vise, recimo 4 giga, pitam cisto teoretski . :d

Mnogo smaram, al sta cu, ne bih hteo da se negde zeznem. :type:

Hvala na odgovorima, relativno sam odlucio sta da kupim :
procesor e5200
hard WD 500 giga, dosta mi je
OCZ napajanje 500W

E sad se pitam dal ce dobro da sljaka ovaj radeon 4670 na ovom kompu, ortak kaze da je bolje nvidia+Intel, a radeone da uzimam sa AMDom... U tom cenovnom rangu je samo 9500 ili eventualno 9600, ali sam video na testovima nekim da je 4670 bolji od njih, nego me brine ta kompatibilnost :wall:!

E sad kakav je DFI BloodIron P35-T2RL LGA, razmisljam njega da pazarim,jel bolji od recimo negog Gigabytea slicne cene(a ako nije koji je to gigabyte bolji?). Ako su oba njesra, konkretno koju maticnu bi trebalo uzeti a da nije krsh i da je dobra sa e5200 i radeonom 4670?

Jel ima razlike ako uzmem Geil ili OCZ umesto kingstona ili je bacanje para? Ili bolje da se uzme vise, recimo 4 giga, pitam cisto teoretski . :d

Mnogo smaram, al sta cu, ne bih hteo da se negde zeznem. :type:

Pozdravi ortaka i reci mu da nema pojma.
Naravno da je nebitno koja je kombinacija chipseta i grafike. Uzmi 9600GT i nerazmishljaj.

Ta plocha koliko ja znam je odlichna :) I bolja je od Gigabyte modela u toj klasi.

Razlika u memorijama je tebi nebitna. Mozda bi bilo dobro da razmislish o Kingmax-u na 1066MHz CL5 koji koshta 1500 din i radi na samo 1.8V. 4GB mozesh da iskoristish samo na 64 bitnom sistemu i ako se igrash na XP-u 4 gb ti nije potrebno. 2GB je sasvim dovoljno.

:wave:

@Pablo:
Ne bih ja razmisljao da imam tih 100€ za 9600GT, ali ovako mora da se razmislja. ;)
Sta cu, imam 70€ za graficku i to ce morati da bude radeon 4670, ionako sam planirao da potrosim samo 300€ ukupno za sve, al kad poboljsas jednu komponentu nema kraja... :D Sad ce da me izadje 340€.

Gde ima taj kingmax da se kupi i jel to modul od 2 GB? Gledao sam u gigatronu nemaju, a kod njih planiram da kupim sve. Memoriju cu verovatno OCZ DDR2 2GB, 800MHz Value CL5, za sada.
pozdrav

@Pablo:
Ne bih ja razmisljao da imam tih 100€ za 9600GT, ali ovako mora da se razmislja. ;)
Sta cu, imam 70€ za graficku i to ce morati da bude radeon 4670, ionako sam planirao da potrosim samo 300€ ukupno za sve, al kad poboljsas jednu komponentu nema kraja... :D Sad ce da me izadje 340€.
v

To je to, steta sto ne moze nekako da se ugura jaca graficka, ali lepo ce i ovo raditi, a i imaces dobru masinu ako budes kasnije presao na neku 4850 kada zafali snage...

Jel zna neko gde ima da se kupi DFI Blood Iron? Trazio sam po prodavnicam i na netu ali nesto nema u ponudi ili je skoro nestalo... Cak mi rekose da je distributor prestao da uvozi DFI! Ako neko zna nek mi posalje na PM gde ima a ako nema nigde izgleda cu morati drugu plocu da kupim. E sad... KOJU? Neka Gigabyte u istom cenovnom rangu ali da valja i da se slaze sa ostatkom konfiguracije.

Ljudi iz OC House nemaju nameru da urade bilo kakvu web stranu s ponudom i cenovnikom?
Ipak je ovo 21. vek...nek im javi neko...

Vrh Dno