Šta je novo?

Konfiguracija od 250 do 300 evra?

Vista

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core 15-13600K + BE QUIET! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
ASUS PRIME Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Renegade DDR5 6000MHz CL32
GPU
MSI GeForce RTX 3080Ti Gaming X Trio
Storage
Kingston Fury 1TB Renegade M.2
PSU
SEASONIC Focus PX 850W
Kućište
BE QUIET! Pure Base 500DX
Monitor
Samsung Odyssey Neo G7 + Asus VG248QE
Miš & tastatura
Logicetch G502 + Hama uRage Cyberboard
Ostale periferije
Sony WH-1000XM5
Laptop
MacBook Pro M1
Dakle potrebna mi je konfiguracija od 250 do 300 evra bez monitora..
Konfiguracija ce biti namenjena za igranje, filmove i tako te zezalice..
Hvala vam unapred..:)

athlon2 240 x2
msi 770 c45
2x1gb ddr3 na 1333mhz
hdd 320gb
graficka polovna 8800gt,4850
rezac
i obicno kuciste sa napajanjem npr lc power od 550w

Poslednja izmena:
athlon2 240 x2
msi 770 c45
2x1gb ddr3 na 1333mhz
hdd 320gb
graficka polovna 8800gt,4850
rezac

sve je to lepo, ali ja bi tj. drugar bi novo nesto da uzme a da ulazi u gore navedenu cenu..

samo graficka je polovna sve ostalo je novo...posto je comp za igranje onda ne moze da se napise bas nesto bolje jer graficka uzima dosta para...
taj athlon2 240 je oko 45e
maticna msi 770 c45 (am3,ddr3 ploca) oko 55e
2x1gb na 1333mhz oko 40e
hdd 320gb je oko 35e
rezac 20e i ovo ti je 195e,ne ostaje ti mnogo para za graficku kuciste i solidno napajanje...sad imas par opcija da uzmes npr 3850 za 45e ili nvidis gt220 ali sa ddr3 oko 55e i da ono sto ti ostane para uzmes kuciste i napajanje

lepo ti je preprucio matrixxsu,karticu potrazi po oglasima sa garancijom i dobices mnogo vise nego sto bi dobio sa novom za te pare...

Matrixx je u pravu, pogledaj ovo:
AMD Ath.ll X2 240
MSI 770-C45
2x1GB DDR3 1333
HDD 320GB S-ATA ll
DVDRW LG SH22
VGA 4770 512DDR5
Blueberry CN832BK 500W

Cena računara je 31.200,00 din.
Sve je na prvi pogled super ali napajanje u kućištu je knap te je velika mogućnost da u nekoj igri usled opterećenja pošizi i napravi džumbus. Ipak je bolje uzeti LC Power i polovnu 4850 sa godinu, godinu ipo garancije i imati siguran aparatić nego čekati miris paljevine...

Ili pak ići na grafiku tipa 4670 i slabiju.

Poslednja izmena:
A šta mislite o ovoj konfi:

Athlon II 620 quad-core
Biostar MCP6P M2+
500 Gb Hitachi
2 Gb
ATI 4650
DVD-RW
Kuciste 450W

Ravno 30 000 din.

Interesuje me kako se slažu procesor, ploča i grafička ovde. Valjaju lio te komponente?

To me zanima jer sam negde video, čini mi se, da ta ploča ima neki Ge Force čipset. Zašto mi je lik onda ponudio Ati grafičku? Ili to nema veze?
I hoće li ovaj računar biti aktuelan narednih recimo 3, 4 godine što se tiče igrica i sl. Mislim hoće li se moći igrati na njemu neko vreme?

Ploca je krs. Prastara i bez podrske za AM2+ (prave, radice taj procesor na njoj, ali)
Graficka je slaba...
To je verovatno neko ciscenje skladista i ja bih to izbegao. Nema veze sto je nv cipset, moze bilo koja graficka, na bilo koji cipset (ako se slazu konektori na ploci i grafickoj, tj pci-x, agp ili sl).

Dobro da si mi rekao.
Inače lik se kune kao : "Ova konfiguracija provereno dobro radi"
A kad sam ga pitao da li može ja da mi sastavi konfiguraciju po mojoj želji, on je rekao " U principu ne ispunjavam muzičke želje...... bla, bla, truć........"

Još jedno pitanje, da li je pametno uzeti sada quadro core ili triple s obzirom da su još uvek aktuelni dual core procesori. Mislim vredi li davati pare na proc sa 4 jezgra u ovom momentu?

Poslednja izmena:
Dobro da si mi rekao.
Inače lik se kune kao : "Ova konfiguracija provereno dobro radi"

Pa tehnicki gledano nije te slagao, to radi. Ali zasto kupovati nesto tako staro i lose za te pare?

Još jedno pitanje, da li je pametno uzeti sada quadro core ili triple s obzirom da su još uvek aktuelni dual core procesori. Mislim vredi li davati pare na proc sa 4 jezgra u ovom momentu?

Ja mislim da vredi, ako nije neka razlika u ceni. Igre su uglavnom "dvojezgarne", mada ima vec par koje treze 3 ili vise jezgara. Sa vise jezgara rad na racunaru je malo odzivniji i naravno ako budes transkodirao neki video ili uopste radio nesto zahtevnije primeti se velika razlika.

Sa druge strane, posto ti imas ogranicen budzet, a hteo bi da se igras, slobodno ulozi pare u bolju graficku, a procesor uzmi neki dual, tako ces vise dobiti za tu primenu.

OK, možda, napravi čoveku konfiguraciju do 30000, ali ne sa polovnim komponentama.

evo napravio sam mu bez polovnih komponenti...
athlon2 240 x2
msi 770 c45
2x1gb ddr3 na 1333mhz
hdd 320gb
ati 4670
rezac
ps samo jedno je bilo polovno,a to je graficka i ne vidim nista lose kupiti polovnu graficku sa npr 1,5-2 godine pisane garancije

Poslednja izmena:
Ovako
ponudio si znatno slabiji procesor pogledaj rezultate http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Grafika je malo jača, svega 70 bodova na testu, + nije nova + kažeš ima 1,5-2 god garancije, ova koju sam ja ponudio ima 5 godina garancije. test grafike http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php
Ram je brzi, ali je zato duplo manji, ti nudiš 2gb, a konfiguracija koju ja nudim ima 4gb
Nudiš manji hard za 180 gb
Šta više da ti kažem, razmisli opet

Ovako
ponudio si znatno slabiji procesor pogledaj rezultate http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Grafika je malo jača, svega 70 bodova na testu, + nije nova + kažeš ima 1,5-2 god garancije, ova koju sam ja ponudio ima 5 godina garancije. test grafike http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php
Ram je brzi, ali je zato duplo manji, ti nudiš 2gb, a konfiguracija koju ja nudim ima 4gb
Nudiš manji hard za 180 gb
Šta više da ti kažem, razmisli opet

samo se bavim 10 godina sa prodajom computera pa valjda nesto i znam o tome...to sto si ti ponudio je zove"praznjenje magacina" i sastavljanje compa i ne vredi ni blizu te pare...nemoj da lupas gluposti 4850(ako kupi polovnu sa garancijom) je mnogo brza od te koje si ti preporucio,a ako kupi 4670 i ta je brza od od 4650 sa ddr2 memorijom...da se malo razumes onda bi znao da je cena ddr2 i ddr3 ista pa je uvek bolje kupiti noviji standard i isto tako mislim i na maticnu...samo mi nemoj reci da je taj comp koji ti nudis bolji od ovog koji sam ja napisao...jesi ti uopste pogledao na cega lici ta maticna ploca? ima 3 faze i ocajno izgleda...
ps pogledaj sta mu i ostali pisu i nadji jos jednog ko se slaze sa tobom da je bolje da uzme ddr2 plocu sa tom grafickom i tim procesorom

Poslednja izmena:

Ako se osvrnem samo na ploču vidim sledeće - integrisana ploča za office korisnike, dakle nikako business ili pro. Bilo ta sa G31 Intel čipsetom ili ona škrkljava NCP6100 na koju stavljaju Radeon grafike koje su samim čipsetom ubogih ploča osakaćeni sa 20-30% snage se ne sme uzimati u obzir ako pravimo iole ozbiljan računar. Suvišno je trošiti reči ali na žalost imamo kuće koje na tim pločama baziraju prodaju jer 80% kupaca veze nemaju da je to ultra jeftina ploča, a interesuju se za oznake procesora, grafičkih, hard diskova i količinu radne memorije, u moru oznaka jednostavno ne upitaju ni sebe ni drugog za ploču koja je inače temelj računara. Takođe ako se orjentišemo na AMD konfiguraciju treba da znamo da je 'zavistan' od brzine radne memorije i same ploče, samim tim DDR3 memorije i ploče sa bar ATI770 čipsetom su nam jedino rešenje (da ne kažem minimalno), uz ATI grafiku i malo znanja oko korišćenja FUSION aplikacije izvućićemo još 10-tak % više iz takve konfiguracije...

Što se tiče garancije od 5 god - ne bi da komentarišem, proizvođači ploča, CPU-a, grafika i Hard diska daju 3 god garancije, optika max 2 .....

Hehehehe!

Ja garantujem da ovaj "Milosnis018" nije nikako iz Nisa, vec je iz BG i verovatno radi u Gigatronu. :D

Ko bi sa strane znao celu ponudu Gigatrona (a da je normalan covek, mora da se bude lud pa da se uci tudji maloprodajni cenovnik na pamet, tek tako iz zezancije) pogledajte u nekoliko tema na svako pitanje on ima vec "ponude" i ponude, za laptop to su nekakvi Fujistu Siemens i slicno, ovde neke proso voz konfiguracije i slicno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno