Šta je novo?

Konfiguracija-misljenje

alex310

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
151
Kako vam se cini ova konfa...

Intel i5-2500k, CoolerMaster 212+
Asus P8P67 ili MSI P67-GD65
3x2GB DDR3 Exceleram Red Culvert pc1600 CL7
MSI GTX560-TI...
1TB Samsung SpinPoint F3
Coolermaster Haf 922, Chieftec CFT-650-14CS,650w

Ovako nesto palniram da uzmem, znaci u principu za igre da mi sluzi narednih par godina... pozz

konfa je bombonica prava :D umerena, ali jaka. pritajeni tigar, skriveni zmaj.

samo da znas da ti memorija nece raditi u triple channel. mozes da dodas jos 2500 hiljade i da uzmes 4x2gb iste te memorije. mada je mozda overkill.
vidim da si vec informisan, ali za svaki slucaj... plocu ces morati da menjas za koji mesec. nista strasno, uvoznik ce ti zameniti plocom bez greske. do tada moras da zaobidjes gresku.

jos je greota ne dodati ssd. to uzmi kasnije ako si sada na budzetu, ali stvarno bi bilo steta da se ogranicis bez njega.
takodje mozes da dodas i zvucnu kartu. mnogi se iznenade kako igre zvuce lepse i kako daju potpuno novi dozivljaj. asus xonar dg za oko 3000 din bi bio dobar pocetak

Poslednja izmena:
Zasto 3x2GB? Uzmi ili 2x2 ili 4GBx2. P67 ima dual channel kontroler.

Poslednja izmena:
Lep paketic :)
Sugestije bi bile eventualno malo kvalitetnije napajanje, ako se jednog dana mozda odlucis za sli ili crossfire sistem, ili ako planiras oc.
Memorija - sto rece Gaston.
I izmedju ove sve ploce, moj izbor bi bio MSI.

Znaci 2x2GB umesto 3x2 hvala ..Neki predlog za memoriju ? tako negde do ~7000din...
Sto se tice ssd to cu da uzmem za par meseci trenutno nisam u mogucnosti zbog kinte... Budzet mi 900e, sa ovim sam ga popunio do poslednje pare....:) pozz

Idi na Exceleram Rippler kit od 4GB. Cenom je ispod cifre koju si za memoriju namenio, a lepo radi. Kosta ispod 5.500,00.

Excelram Rippler je odlična memorija, moja je deklarisana na 1.65V a radi na 1.5V na 1600Mhz bez problema (testirano Gold Memory programom 3 sata).
Ovo je važno jer na Sandy Bridge platformi preporučeni max. napon memorije(od strane Intela) je 1.575V.

Lep paketic :)
Sugestije bi bile eventualno malo kvalitetnije napajanje, ako se jednog dana mozda odlucis za sli ili crossfire sistem, ili ako planiras oc.
Memorija - sto rece Gaston.
I izmedju ove sve ploce, moj izbor bi bio MSI.

Sta fali kvalitetu CHIEFTEC napajanja? Jedino ako mislis da mu treba neko jace, mada ja imam ovo, i mislim da je sasvim dovoljno da potera cak i sli/crossfire.

Kako vam se cini ova konfa...

Intel i5-2500k, CoolerMaster 212+
Asus P8P67 ili MSI P67-GD65
3x2GB DDR3 Exceleram Red Culvert pc1600 CL7
MSI GTX560-TI...
1TB Samsung SpinPoint F3
Coolermaster Haf 922, Chieftec CFT-650-14CS,650w

Ovako nesto palniram da uzmem, znaci u principu za igre da mi sluzi narednih par godina... pozz

Lepo nema šta. Ne znam šta da zamenim, suviše lepo upakovano da bi imao bilo kakvu pridiku.

Sta fali kvalitetu CHIEFTEC napajanja? Jedino ako mislis da mu treba neko jace, mada ja imam ovo, i mislim da je sasvim dovoljno da potera cak i sli/crossfire.

Ne osporavam ja kvalitet Chieftec napajanja. Mislio sam na napajanje sa 80 plus sertifikatom i malo boljim izborom konektora...
Ali posto ocigledno nema potrebe, ovo ce odlicno odraditi posao.

Čestitam na kupovini. Odlično sklopljena konfiguracija.

Jedina zamerku imam je napajanje koje bi u slučaju još jedne GTX560 bilo na granici pa čak i nedovoljno.

Vrh Dno