Šta je novo?

Konfiguracija - Mišljenja, primedbe :)

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
maticna ploca ASUS M2N NVIDIA NF4 6ch/GbLan/DC 72e
procesor AMD AM2 S64 3000+1.6GHzBOX 90nm L2-Cache 256KB 31e
memorija 1GB DDR2 Kingston VR 667MHz brand original 37e
hard disk drive 160GB Seagate Baracuda T-lite NCQ SATA II 8MB 60 e
opticki drajv 1 DvDR/RW Samsung 182D black bulk 31e
ATA kabl ASUS ATA133 2e
graficka kartica Asus n Vidia EN7100GS256/TD64M PCleX full pack 35e

Ovo drug hoće da kupi, sa kucistem, tastaturom i pacovom ispadne negde oko 300e bez monitora. Da li je ok konfiguracija? U zadnje vreme baš slabo pratim hardver tako da..
Inače drug je totalni počenik, komp će uglavnom da koristi u početku za net, filmove i muziku.. Igrice će slabo da igra tako da nije bitna grafika. Ako baš zapne kasnije da se igra uzeće nešto bolje. Bitno je da je kombinacija ploče, rama i proc dobra. Ako ima za te pare nešto bolje, vikajte :)

Hvala unapred.

Grafichka je slaba
Zamenio bi rezach

Overi referentna konfiguracija topik

Znao sam :)
Ne zanima me grafička uopšte, samo da radi jer neće da igra igrice i sada ima toliko para.. Ako mu se priigraju igrice uzeće kasnije grafiku..

edit: evo pogledah sad taj thread o referentnim konfama i ništa nisam video što mene zanima.. Sve integrisane grafike a ja bih zaobišao takvu ploču.. Zanima me isključivo ploča bez grafike..

Poslednja izmena:
Biostar 690G ploca je sve samo ne los izbor.Cak idealan za tvog druga.Ali ako ti kazes da zelis da zaobidjes takvu plocu(koja ima OC mogucnosti i opcije jednog DFI Infinity M2 i video kartu bar u rangu te koju si sam naveo) onda sta da se radi :)

Od korisnika sa tolikim stazom sam ocekivao da pre postovanja pregleda malo:

Referentna Konfiguracija za Jul '07.

E? To bi se pre reklo za tebe..
Kao prvo tamo se razmatra o pločama sa integrisanom grafikom što sam u startu rekao da ne želim a dalje se raspravljalo o LC napajanju :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Daklem, ja sam pitao samo šta ljudi misle o ovoj kombinaciji, da li se neka od komponenti loše pokazala i tome slično..
A ti ako želiš da reklamiraš svoj thread i ideju.. :crash: :laugh: :smackbum:

Swiper,doticna Biostar je dosta bolja ploca od te koju si sam naveo,bez obzira sto je integrisana.Graficka na njoj je sasvim solidno resenje(X700 derivat,4PS,2VS).I ne razumem sta je CooLa lose rekao??
Pa on ti je samo predlozio da pogledas taj thread u kom je sve lepo objasnjeno.

Evo ukratko:ploca koju si sam naveo je definitivno losija od Biostar-ove Tforce 690G.
Graficka je tu negde,mozda je malo brza od integrisane na Biostar-u.Ionako drug ne zeli da se igra pa onda to i nije problem.
O OC mogucnostima ne vredi raspravljati jer taj Biostar dere i jace ploce a kamoli tog Asus-a.
Ploca ima i x16 slot,znaci moze da se ubaci i eksterna video karta ako bude potrebe za tim.Takodje,Biostar ima 4 DDR2 slot-a,4 SATA2,2 PCI,1 PCI-E x1, 1xIDE itd.

Poslednja izmena:
Dobro, OK, ploča je bolja ako ti tako kažeš ali ja iz principa ne volim integrisane grafike.. Tako da bih voleo ako neko ima da predloži bolju ploču od ovog Asusa za slične pare. Možda baš Biostareva neka ali bez grafike :D

Posto si rekao da graficka ne treba za igrice, a kasnije i da te ne zanima. odmah mi je pala na pamet ta690. Jer je in. x1250 sigurno dobar kao i 7100GS, ako ne i bolji. 690G chipset za AM2 je sigurno bolji od nf4. Ja moj thread ne reklamiram, samo zelim da sklopis sto bolju konfu. Kupovinom ta690g stedis tih 35e za grafiku i mozes da uzmes Athlon64 X2...

Slepa verovanja i ubedjenja koja su neargumentovana su mi smesna i potpuno nejasna...
Vidi:

Biostar Ta690G - Benchmark Test
Otrov u malom - Biostar TA690G

Kao sto vidis ploca je i ubica overkloker... Tako da razmisli ponovo... NHF... Poz :wave:

Poslednja izmena:
Tako je ,ploca je mali ubica :).Klokuje se super a Brisbane 3600+ kosta oko 65e u maloprodaji sa PDVom.Klokuje se u vecini slucajeva bar na 2.7Ghz (sa OK memorijom).NA tom taktu nece da zagusi ni jednu single gpu kombinaciju(za SLI/CF u vecim rezolucijama je vec verovatno usko grlo na tom kloku).

Tako je ,ploca je mali ubica :).Klokuje se super a Brisbane 3600+ kosta oko 65e u maloprodaji sa PDVom.Klokuje se u vecini slucajeva bar na 2.7Ghz (sa OK memorijom).NA tom taktu nece da zagusi ni jednu single gpu kombinaciju(za SLI/CF u vecim rezolucijama je vec verovatno usko grlo na tom kloku).

Dobro, ako se odluči da uzme, da li neko zna kako ovo može da se nabavi u Nišu?

Ne znam kako je u Nisu ali za 60-tak evra se u BG-u dobije 250GB seagate, a ovaj od 160GB je oko 50. Trazio si komentar:)
P.S. moram i ja da se slozim za integrisanu plocu (biostar), u odnosu na onu kombinaciju grafike i ploce koju si naveo.
:type:

Ploce ima samo u telixu, a oni su u novom sadu. Salju City Expressom ili Post Expressom...

www.telix.co.yu

Sve komponente možeš uzeti bilo gde i da ti se pošalju nekom kurirsko službom. Coala je definitivno u pravu taj 690 čipset je daleko bolje rešenje od tog nVidia 430 i 7100gs kartice. Kupovinom x2 procesora - 3600+ računar će svakako brže i bolje raditi. Za ostatak para nek kupi memoriju na 800MHz, i nek požuri - memorija je u ovoj nedelji poskupela 10% i cena će joj opet skakati - žešće.

Sve komponente možeš uzeti bilo gde i da ti se pošalju nekom kurirsko službom. Coala je definitivno u pravu taj 690 čipset je daleko bolje rešenje od tog nVidia 430 i 7100gs kartice. Kupovinom x2 procesora - 3600+ računar će svakako brže i bolje raditi. Za ostatak para nek kupi memoriju na 800MHz, i nek požuri - memorija je u ovoj nedelji poskupela 10% i cena će joj opet skakati - žešće.

Hvala na savetu za proc i mem.. Ja ne volim baš te kurire.. Šta se dešava ako nešto crkne, posle moram ja njima da šaljem pa dok poprave.. Ovako sve volim da obavljam u 4 oka :)

Vrh Dno