Šta je novo?

Konfiguracija mala pomoc

gojkovic_ks

Poštovan
Učlanjen(a)
21.08.2014
Poena
51
Hocu da sklopim komp za igre uglavnom. Do sada sam uzeo:

kuciste: Raidmax Ninja II Black
maticna ploca: Gigabyte Z170 GAMING K3
procesor: Intel Core I5-6400
kuler: Cooler Master Hyper TX3 EVO
graficka: imam u planu da uzmem Gigabyte GTX970 Gaming G1 4GB GDDR5 256-bit

Ono sto mi treba preporuka ili savet je za neko napajanje do 50-60e,
ram memoriju ddr4 8 GB do 70e,
SSD od 120GB,
HDD 1TB za filmove, igre, itd...
Hvala. :)

Poslednja izmena:
Tu grafičku ćeš polovnu? Pošto se nova nikako ne isplati.

Napajanje - Cooler Master B500 v2, Chieftec GPE-500/600S, EVGA 500/600B, Thermaltake SPS-530M ...
RAM - Kingston na 2133MHz
SSD - Samsung 850 EVO, Transcend 370S
HDD - Toshiba P300

Trebalo je da za malu razliku u ceni ideš na i5-6500. Planiraš da kasnije kupuješ neki K procesor pa si se zato odlučio za Z170 ploču?
LC-CC-120 je bolji i jeftiniji kuler od TX3 EVO.

Poslednja izmena:
Planirao sam I5 6600k za kasnije, pa zato i ta ploca, a grafiku sam naravno polovnu mislio, znam da se ne isplati da uzimam novu.
A kakvi su WD hard diskovi i koji je dobar od onih, ako izuzmemo Black seriju?
Bice dovoljno napajanje od 500w?

P.S. Taj kuler vec imam, nisam ga sad kupio, ostao mi od starog kompa...

Poslednja izmena:
Osim ako polovnu ne nadjes za 200e ili manje ne bih uzimao 970, rx 470 i 480 nove su blizu 200e u zavisnosti od modela.

Kupovina i5 6400/6500 sada pa naknadno prodavanje radi kupovine 6600k je puno posla radi ne toliko puno performansi, pogotovo ako uzimas 6500, a 6400 je neisplativ.
Cela ta egzebicija, uzmi sad z170 plocu i i5 od 180e da bi kasnije uzeo i5 od 200e je meni glupava, jer ces sigurno izgubiti malo novca kada budes prodavao procesor i dodje ti na isto.

Ako hoces na 6600k i imas para za plocu i hladnjak, idi odmah na 6600k i ne ulazi u tu egzebiciju koja je tracenje vremena i novca.

Asus ploce su se bolje pokazale za z170 chipset.

Edit: sto se napajanja tice kod nas za taj novac Antec vp600p najbolje, ono je oko 63e.
Ako uzimas na kupujemprodajem ganjaj evga 600b ili seasonic s12ii 520.
Edit2:

Za diskove i ram se slazem sa pejom.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
+1 za novu RX 470 4gb umesto polovne GTX 970.

Stvarno cu da izgubim svaku nadu u ljudski rod ako uzmes i5 6400 i memoriju od 75e. Procesor je najbitnija stavka u celoj konfi.

E kad si doneo tu veoma ispravnu odluku, sada probak da uklopis neki brzi ram sa manjom latencijom. Ako ne mozes, ne brini, neces osetiti neku gigantsku razliku.

Neke igre imaju dobit od brzeg rama, neke ne. Sa 6600k si na konju svakako.

Imaj na umu da Zen izlazi za 2 meseca i manje, topla preporuka da se kupovina odlozi. Naravno, ako hoces da se igras sada i skupio si novac, kupuj i vozi. Svakako 6600k zver od procesora i ima dugo da te sluzi :)

Savet za kuciste.

Bezi od raidmax plastikarije.
Za te pare Ms Industrial Titan, 10 puta bolje kuciste. Fan kontroleri, prostornije, moze bolja kombinacija ventilatora na njemu, lepse, provetrenije, posebno podrumce da odvoji diskove i napajanje da ne upijaju toplotu od ostalih komponenti, nema odvratnih hdd rack-ova koji su u ovom slucaju, a i u vecini ostalih, nepotrebni. Takodje staje i dosta veci cpu hladnjak u Ms Titana.

Poslednja izmena:
Porucen procesor i5-6600k :)
ram memorija CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14
i SSD Samsung 850 EVO 250GB.
To je to za sad, ostaje jos hard, napajanje i grafika...

A kuciste si vec kupio ranije? Ako nisi, procitaj moj prethodni post :D
Dobar izbor sto se cpu-a, memorije i ssd-a tice.

Jesam, kuciste, maticna i kuler su vec zavrsena prica... Procitao sam, sluzice i ovo, sta mu fali... :)
Ono sto me sad zanima, za i protiv Gigabyte GTX970 Gaming G1 4GB GDDR5 256-bit grafike??
Do 220 max mislim da izdvojim za grafiku, zasto npr. ne ona, nego neka novija itd?
P.S. Generalno sam fan Gigabyte-a i Nvidie... :)

Rx 470 ili rx 480 nova ima za taj novac.

Jesam, kuciste, maticna i kuler su vec zavrsena prica... Procitao sam, sluzice i ovo, sta mu fali... :)
Ono sto me sad zanima, za i protiv Gigabyte GTX970 Gaming G1 4GB GDDR5 256-bit grafike??
Do 220 max mislim da izdvojim za grafiku, zasto npr. ne ona, nego neka novija itd?
P.S. Generalno sam fan Gigabyte-a i Nvidie... :)

Pa za taj novac imas novu RX 470 4GB, konkretno Nitro ili XFX RS model. Karte su uglavnom tu negde, sa tendencijom da noviji naslovi bolje rade na RX-u, i tek ce bolje raditi kako vreme prolazi. Plus dobijas novuk kartu, sa full garancijom.
Sto opet ne znaci da je GTX 970 los izbor, i dalje vrh prica, ali polovna sa garancijom od bar godinu, po meni ne vredi vise od 180e(i to kvalitetniji modeli), e sad to sto kod nas ljudi tu kartu prodaju za toliko-koliko je prodaju je druga stvar.

Necu tu pominjati ocajnu driver podrsku Nvidie za starije serije gpu-ova.

Sigurno je 970 mnogo jaca grafa od 470. Na default klokovima 970 je jaca od RX 470 STRIX za 10 - 15% minimalno. Ako ukljucimo i overklok u pricu, onda ta razlika moze da bude i 20 - 25% minimalno, je je poznato da 970 ima veliki overklok potencijal. Ovu razliku ne moze 470 da nadoknadi ni u nekim DX 12 naslovima koji odgovaraju ovoj kartici.

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/7.html

Pa, onda, da slabiji procesori bolje rade sa NV grafikama u DX11, dobre temperature za 970, one NV GameWorks fore, dobar minimalni fps i slicno, je na strani gtx970.

Jedini problem je cena ovih polovnih 970 grafi. Nemam ideju kolika bi bila neka realna cena, ali, pomenuto je oko 180E i ako za tu lovu nadjes neku custom 970 sa garancijom, mislim da bi bio dobar izbor.

Ja prodao 970 xtreme gaming za 200e, 1530/4200 klok, tako da mora da moze za 180e da se nadje neka, samo sto ih retko ko prodaje, rade igre na ultra i dalje.
Ako imas para, mozes 480, mada bih ja opet 1060 6gb. 480 bi trebalo da ima solidno jace performanse u dx12 od 970.
Opet, to ke dosta skuplje od tih do 200e za polovnu 970.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Ako nadjes za 200 ili manje 970 sa garancijom od preko godinu dana, uzimaj.

Ako ne, rx 470/rx 480.

Hvala vam svima na savetima, dosta ste mi vec pomogli ;)
Imam jos jedno pitanje, dok ne dodje na red graficka kartica da kupim, da li mi je bolja varijanta da koristim integrisanu iz i5 6600k procesora ili ovu moju iz starog kompa MSI AMD Radeon HD 6570 1GB?

Ako ne igras nista zahtevno od igara ostavio integrusu, ako pozelis nesto da zaigras, ubaci tu staru.

6570>integrusa, ali kao sto je covek rekao, ne treba ti ako se ne igras.

Krstenu rx 480. Gigabyte i referentne smrde.

Nitro je dobar model.

Seasonic bez trunke razmisljanja.

Vrh Dno