Šta je novo?

Konfiguracija do 800eu max!

bogfart

Cenjen
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poena
155
Doslo vreme da se uzme novi racunar.

Namena racunara: za graf/web dizajn (Adobe CS5).

CPU LGA1155 Intel® Core™ i7-2600K
MB LGA1155 iZ68 Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3
HDD SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda® ST500DM002, 16MB 2 godine
Memorija DIMM DDR3 4x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9, KHX1600C9D3K4/16GX
''VGA AMD Radeon 6570 Powercolor 1GB/DDR3
Kućište IN WIN Dragon Slayer
'Napajanje 600W ThermalTake LitePower

Oko ~72.000rsd je priblizna (web) cena, dok u maloprodaji izadje na ~80.000.

Uzeo bih 16GB memorije, na sadasnjem racunaru je 8GB i imam vise nego pozitivne utiske u radu sa Adobe programima (od Photoshopa pa do Flasha).

Graficku karticu bih uzeo neku najobicniju, jer se ne bavim 3D-om ni videom... samo vektori i obrada kolora.

Imate li neke sugestije na ovu konfiguraciju mozda?
Da li je ploca OK za i7?
Da li bi mozda i neko jeftinije napajanje vrsilo posao?

Eto, ako neko ima komentar/sugestiju, vrlo rado cu je saslusati i uzeti u obzir!

Hvala svima!
Sve najbolje.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da ti je dobra računica.

CPU - 260e
MB - 90e
RAM - 90e
GRAF - 50e
CASE - 60e
PSU - 55e

Ukupno 605e, bez harda. Uzeo sam prosek 3-4 najpovoljnije cene za svaku komponentu na itsvetu. Ako sam negde pogrešio, a moguće je, slobodno me ispravite.

Što se tiče storagea mislim da bi stvarno trebao da ozbiljno razmisliš o kupovini nekog 120gb SSD-a, čak i po cenu da moraš da uzmeš samo 8 umesto 16gb rama kako bi se uklopio u budžet.
HDD je ok ali je bar meni nerezonski davati npr 80e za 500gb hard kad za 20e više možeš da uzmeš hard 3 ili 4x većeg kapaciteta, pa sve i da ti ne treba kad ga jednog dana budeš prodavao tu razliku ćeš svakako povratiti nazad.

Poslednja izmena:
Hm, upravu si.
Izgleda da sam gledao na najskupljem mestu!

Za HDD si isto u pravu - obzirom da imam 320GB externi, SSD od 120GB i nije losa opcija.

Hvala puno!

Jedno pitanje - za koju potrebu uzimas racunar? Iskreno, nejasno mi je da ces dati toliko para za procesor i onda ga upariti sa slabasnim 6570. Ako trazis gaming konfiguraciju, ova ti definitivno nece odraditi dobar posao, jer ce grafika u 99% slucajeva biti usko grlo. Obzirom da si se vec preracunao sto se tice ukupne cifre, obavezno vidi da uzmes neku jacu grafu. Ja, licno, nikad ne bih sklapao nesto u tom cenovnom rangu rangu bez makar 6850 karte...

EDIT: Sad videh da je namena graficki dizajn, ali opet stoji da je grafa preslaba. Vidi nekako da se skrpis za makar 6850. Nisu mnogo skupe, a obavice neuporedivo bolji posao. :)

Poslednja izmena:
@turok - Zapisao! Ovde gde sam nasao najpovoljnije je nemaju u ponudi, ali cu u ponedeljak da se raspitam detaljno kod njihovog servisera (hvala!).

@vuk - Slazem se generalno, mada na ovom racunaru koji trenutno imam (Core2 Quad Q660 2.40GHz, 8GB ram, ATI Radeon HD 3470, Gigabyte GA-EP45-DS3L...) koji je kupljen krajem 2008. do sad nisam odigrao 3-4 puta igrice (NBA 2K12). Razmislicu, mada mi je iskreno graficka mozda poslednja opcija za dopunjavanje, pre bih uzeo ili 2 HDD-a ili UPS ili mozda bolje kuciste / napajanje / hladnjak... Razmislicu - hvala!

Nazad
Vrh Dno