Šta je novo?

Konfiguracija do 450 eura ?

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Koju konfiguraciju - procesor, memorija, hard disk, graficka i kuciste(sa napajanjem) uzeti do 450 eura? Ova konfiguracija ce se koristiti za igre.

phenom2 925 110e
msi 770 c45 55e
2x1gb ddr3 na 1333mhz 40-45e
hdd 500gb 40e
ati 5750 110e
kuciste obicno20e
napajanje neko firmirano od bar 500w corsair,ocz,coolermaster,chieftec

Covek rece za igre... a ti mu stavljas jak procesor i mid range graficku.
Tu mora ici 5770 (~140e), a umesto PII neki Athlon X2.
Dakle 30e vise za graficku, i 30e jeftiniji procesor, recimo Athlon II X4 620 ~ 75e.

Poslednja izmena:
E zabole mene za tebe, samo si dao los predlog.
A sta 4850 je zver od graficke, pa je ta jos veca zverina ?

Kad vec daje pare, nek kupi ko covek najbolje za te pare.
Cek jel ti hoces da kazes da ce phenom2 925+ 5750 biti brze u igrama od Athlon II X4 620 + 5770 (nek procesori budu i na defaultu, nista tih 200MHz razlike nece pomoci) ?
Ili daj pravi savet, ili nemoj da pises :).

Poslednja izmena:
i ja sam za jacu grafiku, znaci 5770

da mi mozda ti neces zabraniti da pisem? ja bar dajem neke savete,a ne sirim dezinformacije kao ti da je 4850 ista po brzini kao 5750 ili da mora da brise drivere kad menja ati kartice iste serije ili jos gore da je chieftek najbolji proizvodjac napajanja na svetu i to bas tog kojeg ti imas...dobro ti je u onoj temi o chieftec napajanju rekao moderator da sad kad si se uverio da ti to napajanje nije lose mozes svima da ga nudis na forumu...isto kao sto kad je decko pitao za monitor ti si obavezno napisao da kupi bas taj koji ti imas jer je to najbolje...koplexas si veliki i zato mislis ako se neko ne slaze sa tvojim misljenjem da odmah nije u pravu...naravno da nije brza 925 i 5750 od 620 i 5770...priliko ovakvih tema mnogi pitaju za savet i ljudi dobijaju razne saveti i na kraju odluce koja im varijanta najvise odgovari i svi srecni...jedino si se ti nesto uhvatio za mene al meni to ne smeta jer posle onih tvojih "bisera" i tvog "velikog znanja" ja te ni ne drzim za ozbiljnog i kompetentnog sagovornika

Poslednja izmena:
da mi mozda ti neces zabraniti da pisem? ja bar dajem neke savete,a ne sirim dezinformacije kao ti da je 4850 ista po brzini kao 5750 ili da mora da brise drivere kad menja ati kartice iste serije ili jos gore da je chieftek najbolji proizvodjac napajanja na svetu i to bas tog kojeg ti imas...dobro ti je u onoj temi o chieftec napajanju rekao moderator da sad kad si se uverio da ti to napajanje nije lose mozes svima da ga nudis na forumu...isto kao sto kad je decko pitao za monitor ti si obavezno napisao da kupi bas taj koji ti imas jer je to najbolje...koplexas si veliki i zato mislis ako se neko ne slaze sa tvojim misljenjem da odmah nije u pravu

Ne, ja sam to napajanje uvek preporucivao, samo je bila nedoumica da li je 75% ili 80+% standard.
Nije najbolje na svetu, ali je za klasu ispred napajanja koja su ~10e jeftinija od njega, kao recimo OCZ, koji ti stalno predlazes.

A T220 preporucujem uvek, ne zato sto ga ja samo imam, vec zato sto ga barem 10 ljudi na ovom forumu ima, i niko se nije zalio na njega, a ni nema vise zezanja sa panelima kao ranije.

4850 jeste ista po brzini sa 5750 na defaultu.

Jel te zanima jos nesto, ili ces brze bolje da ides jos u neki topic pa da "predlazes" copy-pasteovane konfiguracije, a mogao bi ipak prethodno da citas pocetni post.
Covek je rekao da je prvenstveno za igre, dakle treba jaca/skuplja graficka a slabiji/jeftiniji procesor, da bi se uklopila ukupna cena u budzet.

Jel te jos nesto zanima :) ?

I ne kupuje maestrobg komp, toliko si se razbesneo zbog mog posta da na oci ne vidis :D.

Poslednja izmena:
Ne, ja sam to napajanje uvek preporucivao, samo je bila nedoumica da li je 75% ili 80+% standard.

A T220 preporucujem uvek, ne zato sto ga ja samo imam, vec zato sto ga barem 10 ljudi na ovom forumu ima, i niko se nije zalio na njega, a ni nema vise zezanja sa panelima kao ranije.

4850 jeste ista po brzini sa 5750 na defaultu.

Jel te zanima jos nesto, ili ces brze bolje da ides jos u neki topic pa da "predlazes" copy-pasteovane konfiguracije, a mogao bi ipak prethodno da citas pocetni post.
Covek je rekao da je prvenstveno za igre, dakle treba jaca/skuplja graficka a slabiji/jeftiniji procesor, da bi se uklopila ukupna cena u budzet.

Jel te jos nesto zanima :) ?

I ne kupuje maestrobg komp, toliko si se razbesneo zbog mog posta da na oci ne vidis :D.

te copy/paste konfiguracije sam ja obicno i pisao i nisam ja kriv sto se ovakve teme stalno ponavljaju,a milion puta je napisano sta je najbolje za te i te pare...ja sam uvek za bolji cpu od samog starta,a razlog tome je sto je npr taj athlon2 bez L3 kesa pa nije bas tako dobar za igrice i to svi znaju...svakako je na njemu da od odluci sta ce da kupi i nije na tebi da odlucujes o tome...pa imam i ja taj monitor i chieftec napajanje pa nikad ne nudim to sto ja imam vec sto mislim da moze da se kupi za te pare sa kojima neko raspolaze...izgleda da juce nisi primio moj post gde sam ti postavio podosta linkova gde je na defaultu 5750 brzi od 4850 od 5-10 frejmova al je to obrisao moderator...nigde nije napisao da mu treba slabiji procesor i jaca graficka...inace jos uvek mislis da je bolje uzeti athlon2 umesto phenom2? evo ti test sa bencha...http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Procesori/AMD-Athlon-II-X4-630/Page-8.html

Poslednja izmena:
meni je bas uzivanje da pricam sa tobom i uzivam u tvom neznanju...nudis coveku procesor koji bas i nije toliko pogodan za igranje zbog nedostatka L3 kesa(athlon2 630) gde se taj nedostatak najvise i oseti umesto da da 25-30e vise i uzme procesor koji je asolutno stvoren za igranje (phenom2 925)...valjda mu je bolje da uzme 5750 sada pa za par meseci ako mu bude potrebno uzme bolju sa phenom-om nego sa osakacenim athlon-om...koliko ja znam ljudi mnogo cesce menjaju graficke od procesora...znaci zista juce nisi mogao da pogledas tih 6-7 linkova gde se lepo vidi koliko je 5750 brzi od 4770 i 4850? bas steta da zivis u takom neznanju i dalje siris dezinformacije po benchu

i uzme procesor koji je asolutno stvoren za igranje (phenom2 925)...

:d
To kad procesori budu vrsili posao i graficke, e onda ces ti biti glavni strucnjak za ovo polje :D.
A pri tom da uzme losiju graficku, i zbog procesora "stvorenog" za igranje, da odmah u startu ima losije performanse nego sto bi mogao imati.

Sto volim to savetovanje: "E uzmi sad to i to, pa ces onda moci kasnije da uzmes to i to".
Sad covek kupuje, i za te pare treba da uzme najbolje.

L3 kes nije presudan kod igara (ne kazem da nije bitan), ali je razlika 5-10% (pa pogledaj cifre, 160 vs 180 fps, uuu ma to je ogromna razlika, a u Crysisu bi bilo 35 vs 37, (sa istom grafickom), a sa razlitim grafickama i razlicitm procesorima, bilo bi 40 vs 30 5770 vs 5750 , na xyz setovanjima).
Stvarno se ne isplati, da zbog manjka L3 kesa kupuje losiju graficku.

E kakve sve likove nece "sresti" covek na netu :D.

Poslednja izmena:
ako si pogledao test koji su radili na benchu ima dosta velike razlike izmedju athlona i phenoma sa istom grafickom...ti mu savetujes da uzme procesor koji se "skart" od phenoma i koji nije bas za igranje i koje cemu biti slepo crevo za eventualno jos bolju graficku? evo neka sam proceni da li mu je bitno ili ne da kupi "osakeceni" procesor ili uzme "punokrvni"...evo mu link sa bencha pa nek gleda athlona2 630-ku i nekog phenom2 sa 4 jezgra...evo mu i link da ne bude u zabludi da su 4770/4850 isto sto i 5750
procesori
http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Procesori/AMD-Athlon-II-X4-630/Page-8.html
graficke
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/13
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/15
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/17
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/18
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/19

Tebi bas dosadno u zivotu, jel :d. Pa vuces te testove i juris me u svakom postu i dokazujes nesto.
Ja ne znam sta je sa tobom, al vec ti odgovorih za procesore, razlika je vidljiva samo u igrama sa 100+ fps-om. U zahtevnijim igrama, razlika bi bila smesna, dobrano ispod 10%, znaci kada je fps 30-40 (neko rece Crysis).

Kad bi bi mu budzet bio malo veci, ja bih mu savetovao dvojezgrarni athlon da uzme, najjeftiniji - Athlon II X2 240 + 5850.
A ti bi mu savetovao GAMING :)D) procesor i 5770 :crash:.

Ajde bre covece, subota uvece ti se raspravljas sa nekim virtuelnim likom, i dokazujes kako znas nesto bolje o necemu.
Idi leshi nesto :), ja odo da dizem tegove.

"Ako nemas sta da kre****, ***, onda guras kontejnere do Save" :D.
Ovo se odnosi na mene :d.

Poslednja izmena:
postavi temu na bench pa ces da vidis koliko njih bi mu npr posavetovalo da uzme npr athlon2 240 x2 i graficku 5850...meni je nekako logicno da dobra graficka ide sa dobrim procesorom i obrnuto,a ne npr celeron ili sempron(u ovom slucaju athlon) sa npr 5850 ili 5870 i to je moje misljenje...sa tim ne mora niko da se slozi ali ja imam pravo na sopstveno misljenje i ne moze niko da mi kaze da ja to nemam pravo da iznesem na benchu sem moderatora,a ti mi i juce i danas kazes da ne pisem jer se ne slazem sa tvojim stavom...nije ni 10-15% mala razlika kad gledas igrice i to je nekad dovoljno kad si na granici igrivosti...
ps imam sta da lesim hvala na pitanju,a inace nisam se ja nakacio na tebe vec ti na mene...ja tebi ne bi nikad nista ni rekao bez obzira da li se slazem ili ne sa tobom...ne vijam ja tebe sa tim linkovima vec necu da siris denzinformacije...inace sam stariji od tebe to juce mozda nisi procitao i imamo ipak nesto zajednicko i ja dizem tegove u kucnoj teretani

postavi temu na bench pa ces da vidis koliko njih bi mu npr posavetovalo da uzme npr athlon2 240 x2 i graficku 5850...meni je nekako logicno da dobra graficka ide sa dobrim procesorom i obrnuto,a ne npr celeron ili sempron(u ovom slucaju athlon) sa npr 5850 ili 5870 i to je moje misljenje...sa tim ne mora niko da se slozi ali ja imam pravo na sopstveno misljenje i ne moze niko da mi kaze da ja to nemam pravo da iznesem na benchu sem moderatora,a ti mi i juce i danas kazes da ne pisem jer se ne slazem sa tvojim stavom...nije ni 10-15% mala razlika kad gledas igrice i to je nekad dovoljno kad si na granici igrivosti...
ps imam sta da lesim hvala na pitanju,a inace nisam se ja nakacio na tebe vec ti na mene...ja tebi ne bi nikad nista ni rekao bez obzira da li se slazem ili ne sa tobom...ne vijam ja tebe sa tim linkovima vec necu da siris denzinformacije...inace sam stariji od tebe to juce mozda nisi procitao i imamo ipak nesto zajednicko i ja dizem tegove u kucnoj teretani

Ako je budzet zategnut, a svrha je igranje, onda ide jaka graficka i slabiji procesor. A ne obrnuto, kao sto mu ti savetujes, to je poenta cele price, al ti bas ne mozes to da skapiras.
5-10% razlika na 30-40fps skali je 2-4 frejma, kad su iste graficke, nista epohalno.

A ona moja kombinacija Athlon + 5770 ce oduvati PII + 5750, al oduvati.

I sta kazes, i ti samo guras kontejnere do save :d.

mnogo puta je pricano o tome da je dobru usaglasiti cpu i graficku...da al je razlika izmedju procesora 30e i to se mnogo redje menja u odnosu na graficku...razlika je izmedju 5750 i 5770 10-15% tako da tih par frejmova ne znaci mnogo ali mu u buducnosti moze znaciti kad npr bude resio da uzme bolju graficku jer je phenom dosta brzi od athlona...ali vec kad raspravljamo o tome sto on ne bi dodao 20e i kupio 5770 sa 925 phenomom i svi srecni,a on pogotovo...ne ja dizem jednorucne i dvorucne tegove da bi kako tako ostao u "poznim" godinama u formi :)

mnogo puta je pricano o tome da je dobru usaglasiti cpu i graficku...da al je razlika izmedju procesora 30e i to se mnogo redje menja u odnosu na graficku...razlika je izmedju 5750 i 5770 10-15% tako da tih par frejmova ne znaci mnogo ali mu u buducnosti moze znaciti kad npr bude resio da uzme bolju graficku jer je phenom dosta brzi od athlona

Nemamo istu "logiku" :).
A sto je tesko procesor promeniti.
Al i najjeftiniji Athlon X2 jos dugo nece biti usko grlo koje ce se osetiti u performansama (kad kazem osetiti, bas mislim na to, 40 vs 50 fps se ne racuna u to).
Kad dodje do seckanja, ne moze bolji procesor da pomogne, graficka je u tim situacijama usko grlo sistema ;).

ali vec kad raspravljamo o tome sto on ne bi dodao 20e i kupio 5770 sa 925 phenomom i svi srecni,a on pogotovo...)

Ta ti je pametna ;).

ne ja dizem jednorucne i dvorucne tegove da bi kako tako ostao u "poznim" godinama u formi :)

Ja takodje, al se ne nalazim u poznim godinama.
28 godina nisu pozne, cak ni "pozne" godine :D.

Poslednja izmena:
Nemamo istu "logiku" :).
A sto je tesko procesor promeniti.
Al i najjeftiniji Athlon X2 jos dugo nece biti usko grlo koje ce se osetiti u performansama (kad kazem osetiti, bas mislim na to, 40 vs 50 fps se ne racuna u to).
Kad dodje do seckanja, ne moze bolji procesor da pomogne, graficka je u tim situacijama usko grlo sistema ;).

Ta ti je pametna ;).

Ja takodje, al se ne nalazim u poznim godinama.
28 godina nisu pozne, cak ni "pozne" godine :D.

nemamo istu lugiku ali to ne znaci da je bilo ko u pravu...stvar misljenja i nije potrebno da se "koljemo" oko toga,a pogotovo da me za sve prozivas sa cime se ti ne slazes,a znas i sam da si prvi i poceo...na kraju smo dosli na svoje da sam bio u pravu oko drivera i oko grafickih ali ja inace nisam u fazonu da cu nekog cimati zbog toga pa ni tebe(pogotovo sto obozavam aliena i Bishopa)ali kad si me napao ja moram da se branim...

Tako je, isti producent Chris Carter :).
Al serija je za klasu ispred X Files-a, to je sprdacina od serije, barem na kraju tako ispalo.

Nazad
Vrh Dno