i ja sam za jacu grafiku, znaci 5770
da mi mozda ti neces zabraniti da pisem? ja bar dajem neke savete,a ne sirim dezinformacije kao ti da je 4850 ista po brzini kao 5750 ili da mora da brise drivere kad menja ati kartice iste serije ili jos gore da je chieftek najbolji proizvodjac napajanja na svetu i to bas tog kojeg ti imas...dobro ti je u onoj temi o chieftec napajanju rekao moderator da sad kad si se uverio da ti to napajanje nije lose mozes svima da ga nudis na forumu...isto kao sto kad je decko pitao za monitor ti si obavezno napisao da kupi bas taj koji ti imas jer je to najbolje...koplexas si veliki i zato mislis ako se neko ne slaze sa tvojim misljenjem da odmah nije u pravu
Ne, ja sam to napajanje uvek preporucivao, samo je bila nedoumica da li je 75% ili 80+% standard.
A T220 preporucujem uvek, ne zato sto ga ja samo imam, vec zato sto ga barem 10 ljudi na ovom forumu ima, i niko se nije zalio na njega, a ni nema vise zezanja sa panelima kao ranije.
4850 jeste ista po brzini sa 5750 na defaultu.
Jel te zanima jos nesto, ili ces brze bolje da ides jos u neki topic pa da "predlazes" copy-pasteovane konfiguracije, a mogao bi ipak prethodno da citas pocetni post.
Covek je rekao da je prvenstveno za igre, dakle treba jaca/skuplja graficka a slabiji/jeftiniji procesor, da bi se uklopila ukupna cena u budzet.
Jel te jos nesto zanima?
I ne kupuje maestrobg komp, toliko si se razbesneo zbog mog posta da na oci ne vidis.
Cek jel ti hoces da kazes da ce phenom2 925+ 5750 biti brze u igrama od Athlon II X4 620 + 5770
i uzme procesor koji je asolutno stvoren za igranje (phenom2 925)...
postavi temu na bench pa ces da vidis koliko njih bi mu npr posavetovalo da uzme npr athlon2 240 x2 i graficku 5850...meni je nekako logicno da dobra graficka ide sa dobrim procesorom i obrnuto,a ne npr celeron ili sempron(u ovom slucaju athlon) sa npr 5850 ili 5870 i to je moje misljenje...sa tim ne mora niko da se slozi ali ja imam pravo na sopstveno misljenje i ne moze niko da mi kaze da ja to nemam pravo da iznesem na benchu sem moderatora,a ti mi i juce i danas kazes da ne pisem jer se ne slazem sa tvojim stavom...nije ni 10-15% mala razlika kad gledas igrice i to je nekad dovoljno kad si na granici igrivosti...
ps imam sta da lesim hvala na pitanju,a inace nisam se ja nakacio na tebe vec ti na mene...ja tebi ne bi nikad nista ni rekao bez obzira da li se slazem ili ne sa tobom...ne vijam ja tebe sa tim linkovima vec necu da siris denzinformacije...inace sam stariji od tebe to juce mozda nisi procitao i imamo ipak nesto zajednicko i ja dizem tegove u kucnoj teretani
mnogo puta je pricano o tome da je dobru usaglasiti cpu i graficku...da al je razlika izmedju procesora 30e i to se mnogo redje menja u odnosu na graficku...razlika je izmedju 5750 i 5770 10-15% tako da tih par frejmova ne znaci mnogo ali mu u buducnosti moze znaciti kad npr bude resio da uzme bolju graficku jer je phenom dosta brzi od athlona
ali vec kad raspravljamo o tome sto on ne bi dodao 20e i kupio 5770 sa 925 phenomom i svi srecni,a on pogotovo...)
ne ja dizem jednorucne i dvorucne tegove da bi kako tako ostao u "poznim" godinama u formi![]()
Nemamo istu "logiku".
A sto je tesko procesor promeniti.
Al i najjeftiniji Athlon X2 jos dugo nece biti usko grlo koje ce se osetiti u performansama (kad kazem osetiti, bas mislim na to, 40 vs 50 fps se ne racuna u to).
Kad dodje do seckanja, ne moze bolji procesor da pomogne, graficka je u tim situacijama usko grlo sistema.
Ta ti je pametna.
Ja takodje, al se ne nalazim u poznim godinama.
28 godina nisu pozne, cak ni "pozne" godine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari