Šta je novo?

Konfiguracija do 350 e

Vucko0211

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
154
Jel moze neko da mi sastavi konfiguraciju bez monitora,misa,tastature za nekih 350e+/-,za igrice bi sluzio najvise komp.

I ne znam da li ovo drugo pitanje pripada ovde,ako ne,neka moderatori premeste...da mi kazete samo za koliko odpriliike mogu da prodam sledeci komp : MSI P43 NEO-F,Intel E5300,DDR2 2gb 8000Mhz Kingston,ATI 4770 HD Formula,HDD 320gb Hitachi 7200 RPM,,Optika LG DVD-RW, Kuciste Cooler Master neko elite 420w.

Moja konfa iz potpisa me je izašla oko 40.000 pre par meseci. Gura sve igre, nemam problema sa njom. Mislim da je možeš sastaviti u emmiju sad za par hiljada manje (od 7770 grafike imali su samo asusovu po ceni od 13.600, sad imaju i powercolor koje je par hiljada manje) i dodaš resto na bolji procesor + ploča. Ako se ne gadiš na amd, možeš uzeti finu višericu http://www.emmi.rs/procesori-(cpu)-cpu-am3+-amd-fx-4130.11.html?productId=26723 Inače, 7770 je izuzetno mali potrošač, tako da nećeš morati da odvajaš brdo novca za kvalitetnije napajanje.

ivy43k.jpg

vishera42k.jpg

malo sam premasio budzet, za 3-4k, ali komponente, tj procesori su extra, grafa 7770 ce terati fino 2,3 godine, pa ce posle biti zrela za menjanje...ako bi mogao da zadrzis stari hard disk da ne dajes sad 5k (i nikako hitachi, on jedini bio u ponudi u konfiguratoru), bilo bi pozeljnije da se uzme novo napajanje, a sto se tice kucista, ne znam sta da ti kazem, ja bi radije drzao ovo spojeno na stolu pored monitora bez kucista i "palio na srafciger" nego li ustrojio neku komponentu radi kupovine kucista :p i jos jednom, ovo je sta bih ja uzeo, i uzeo bih intel, nisam fanboy, a ti vidi volis li da klokujes ili ne, kakve su ti potrebe sto se tice kucista, grafike itd, u svakom slucaju procesori ce ti izdrzati dok ne kupis sledeci nov racunar ;)

kod intela mozes da ustrojis plocu i uzmes za 1000din manje asrock b75m ali ne preporucujem
kos amd mozes da ustrojis plocu i uzmes msi g46 za 2000manje i cpu mozes da uzmes za 3000manje fx6300...ali onda je to daleko od intela, a smesna kinta u pitanju...

pa ti sad izkalkulisi sta ti je ciniti

Poslednja izmena:
http://prntscr.com/regpu Evo nesto sam kombinovao,nije u emmiju,posto tamo necu kupovati. Nadam se da je HDD dobar,graficka je ista kao sto si naveo,memorija valjda ista,mada ne znam da li mi treba 8 GB,ali moram gledati da ne presisam tih nekih 40k. E,sada mi problem stvara procesor,jel mogu da stavim neki jeftini,znam da ne treba na tome stedeti,ali fali mi jos i napajanje,to me onda izadje oko 50k. :/

e pa onda je veoma gusto, uz kuciste napajanje i rezac postoje sledece opcije

MSI 970A-G46
AMD Phenom II 955

AsRock FM2A85X extreme4-m
AMD Athlon II 750K

Intel G860
AsRock B75 Pro3

i posle grafa 7770, 1tb hard, 4 ili 8gb ddr3 ram, napajanje i kuciste zajedno, npr 600w LC Power Pro 925B, asus rezac...i to bi trebalo da je to ;) ako neko ima bolji predlog neka pise ;)

ispalo bi oko 2500-3000din jeftinije u emmi, ali ako mora tu ogakle su cene onda ok. e sad, druga stvar, 1. i 3. ploca imaju sasvim fine upgrade mogucnosti na novije i jace procesore, a ova 2. je fm2 ploca namenjena za apu procesore, pa nema bas toliko dobre upgrade mogucnosti iako ce naredna generacija podrzavati fm2 soket dok kod ove druge dve opcije nece ali je trenutno mnogo siri izbor finih procesora koji ce vremenom pojeftiniti...ja bih sacekao jos neki predlog posto se ne kupuje komp svaki dan ;)

Poslednja izmena:
Okey,sacekacu jos koji predlog onda :D Mada svaki komp koji sam kupovao,jedino sto sam menjao je bila RAM memorija,ovo ostalo nisam dirao,tako da neverujem da bi i procesor,i onako menjam komp na skoro svake 2 godine. :)

AMD Phenom II X4 955 BE - 8800
MSI 760G - 3800
4GB DDR3 - 2100
GTX560 1GB GDDR5/256bit - 13600
HDD 500GB - 5250
DVD-RW - 1700
RX-500AF 500W - 4000
kuciste - 1000

~ 40.250

Vrh Dno