Šta je novo?

Konfiguracija do 200e

leftlife

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2006
Poena
304
Cao narode, ovako stoji stvar. Imam 200E na raspolaganju i resih da ih utrosim na komp, posto moj umire. Hteo bi da kupim sledece, Ploca do 40E+-, procesor do 40E+-, HDD od 500GB do 55E+-, memorija 2GB, graficka, i neko kuciste da se uklopi u cenu do 200e.

Znaci ne trazim zlo od kompa, nego komp koji moze da se kupi za 200E. Hvala

Evo ovako:

CPU: AMD Athlon X2 4000+ ~ 25-30e (ako ga nema onda ces morati neki jachi tipa 4800+ za 40e)
MoBo: Biostar MCP6P-M2 (jeste integrusha al vrlo solidna) ~ 30-35e
Ram: 2x1gb DDR800 Kingston ~ 25e
GFX: GeForce 6150SE
HDD: WD3200AAKS ~ 45e
OPT: Pioneer DVR-215D ~ ~18e
Case: Codegen Brizza ili Linkworld ~ 45e / 30e

Sve komplet sa skupljim kucishtem 198e, sa jeftinijim 183e ;)

Evo i par rezultata integrisane kartice:

14xml9g.jpg

2dsi6oz.jpg

oiuk53.jpg

Poslednja izmena:
preporucio bi ti ovaj hard disk
http://www.itsvet.com/proizvod/west...ks-500gb-7k-16mb-sata300/comp_comp_hdd/26/470
ovaj procesor
http://www.itsvet.com/proizvod/amd-...4ghz-1mb-box-wr-90nm-am2/comp_comp_cpu/47/184
e sad, mogla bi maticna sa int grafickom, al mislim da je previse davati za kuciste 35e... bolje uzmi neko solidno za 20tak... 2x1 giga rama ti izadje oko 30e
opticki uredjaj imas za 20e solidan, da reze i double layer bez problema. ako ti ostane kesa uzmi i neku pristojnu tastaturu :p
i obavezno uzmi neko DOBRO napajanje!!! veruj mi ne isplati se stedeti na tome...

Bash iz razloga napajanja sam mu preporuchio ona dva kucishta. Od tih jeftinijih varijanti ona kucishta imaju josh naj pristojnija napajanja. Onaj Linkworld je treao bez problema overklokovanu C2D mashinu.

Sad sam se setio zaboravih da napishe razmisli o Cooler Master Elite kucishtima idu u kombinaciji sa Thermal Master 420w napajanjem shto ce sigirno biti dosta za takav rachunar, a koshtaju oko 50e.

EDIT: Vampire gde mu preporuchi da uzme Windsora pored zivog i zdravog Brisebane-a? ;)

Poslednja izmena:
konfiguraciju koji si mi dao activated1 je skoro nemoguce sastaviti u beogradu. Svi sve imaju ali kada pozoves i pitas, oni nemaju. Za skoro svaku komponentu su mi dali neku zameni. tj. nema od WD od 500GB nego samo WD od 320GB, pa nema AMD A 4k+ nego samo 5k+ i to samo je on u BOX varijanti. I svasta tako nesto. A pogotovo sto za ovih 5 komonenti mora da se obidje 5 prodavnica :) ali ajde to je valdja normalno. Tako da sam se sada smorio i ne znam sta da radim. O kucistima da ne pricam, sve sto ima to je nesto drugo i bez ispravljaca... a gde sada jos i to da jurim. I za to ce da em vrete.. i tako kazem ja :D kad uradim nesto javljam.

Pa mozesh ti da stavish 5000+, samo on je oko 50e :)
I uzmi BOX varijantu necesh valjda da kupish Tray pa da vijash poseban hladnjak posle ;)

Shto se tiche kucishta vijaj Cooler Master Elite treba da je oko 50e i ide sa napajanjem

Biostare ploche ces naci u TNT-u. Memorije imash svuda mozesh da uzmesh i PQI sasvim je solidna. HDD ces naci u Win Win-u siugurno imaju na lageru WD 3200AAKS (320GB), a imaju i Hitachi Deskstar 320Gb. Rezach takodje mozesh da uzmesh i neki drugi, ja imam Optiarca sa kojim sam zadovoljan a svi su tu do 1500din ;)

Poslednja izmena:
Cao narode, ovako stoji stvar. Imam 200E na raspolaganju i resih da ih utrosim na komp, posto moj umire. Hteo bi da kupim sledece, Ploca do 40E+-, procesor do 40E+-, HDD od 500GB do 55E+-, memorija 2GB, graficka, i neko kuciste da se uklopi u cenu do 200e.

Znaci ne trazim zlo od kompa, nego komp koji moze da se kupi za 200E. Hvala

Samo hard disk taj kosta 60 evra od 500gb. Znaci tebi ne gine integrisana grafika. Mozes da se poz i sa 2gb memorije.

Kuciste: JNC RJA-299 ATX, midi tower, 500W (22 evra)
Maticna sa integ. grafikom: Biostar MCP6P-M2 (35 evra)
Procesor:AMD AM2 Sempron X2 2100 (35 evra)
Ram memorija: Kingston 1GB (15 evra)
DVD rezac: Pioneer bilo koji (20 evra)
HDD: Maxtor 500GB (60 evra)
Tastatura i mis: 15 evra (po izboru)

Ja ne mogu ovo bolje da sastavim, i mislim da malo ko moze. 1gb memorije sam stavio da ne bi skidao nesto drugo, a memoriju uvek mozes da dodas sam. Iskreno za ovakvu konfiguraciju ti i ne treba vise, jer ovo je konfa za surfovanje netom, gledanje filmova i eto tako. Po neku igricu ces moci da igras, ali i to u nekoj manjoj rezoluciji sa medium ili minimum podesavanjima.

Moj savet je sledeci. Sakupi BAREM jos 100 evra, i to ce da ti poboljsa komp za 70%. Jer neces morati da imas integrisanu grafiku, imaces 2gb memorije, i mozes da uzmes athlon64 x2 procesor.

Ovo bi po meni bila minimalna konfiguracija, ispod ovoga nemoj ni da uzimas.

Maticna: Biostar NF560-A2G (45 evra)
Procesor: AMD X2 5000+ (50 evra)
Graficka: ATI radeon 3650 256mb DDR3 (45 evra)
Memorija: 2x1gb Geil ultra (35 evra)
HDD: Western Digital 500GB (60 evra)
DVD: Pioneer bilo koji (20 evra)
Tastatura i mis : po izboru (15 evra)
Kuciste sa napajanjem:Codegen Miditower 6018L, 400W (30 evra) U principu bilo koje napajanje do 30 evra, to mogu i oni da ti preporuce. Kada se uzima kuciste i napajanje za ovako male pare, tesko se moze preporuciti nesto. Kupi sta mozes da kupis, i to je to.

Sve zajedno 300 evra.

Vrh Dno